проблеми с пасат СС

Техническа и сервизна информация за Passat
geordg
Автомобил:
Двигател:

проблеми с пасат СС

Мнениеот geordg » Вто 12 окт 2010 7:28

някои има ли като мен наблюдения или знае ли нещо за проблемите на Пасат СС. аз имам такъв от 1год , за този период все още в сервиза се чудят от къде идва един шум като на отворени прозорци когато колата се кара над 100км. правиха ли какви ли не проби и все още не могат да установят проблема. ето днес пак ме викат за поредната проба, от Германия също не се получава подходящият отговор . Се побъркам за последният месец съм за 4 път в сервиза за който съжалявам но моето мнение става все по негативно

Потребителски аватар
JC
Автомобил:
Двигател:

Re: проблеми с пасат СС

Мнениеот JC » Вто 12 окт 2010 15:53

Може би е по уплътнения,дефект нещо, челно стъкло, аз имам същият проблем, но на В4 , все пак колата ми е стара доста...
На нов автомобил от този клас не би трябвало да се появяват такива проблеми...
За мен някъде има шупли по уплътнение,звука е всеедно някой прозорец е открехнат и е гадно :banghead:

Потребителски аватар
passenger
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passenger » Вто 12 окт 2010 16:09

може да звучи наивно, но ...
- шум от недобрезатворен шибидах;
- кофти гуми;
- вентилатора за отопление. когато е оставен само на вентилация;
все ми се е случвало.
Но както каза колегата преди мен, щом се чува като отворен прозорец ако си сигурен, значи от някъде минава въздух ...
Тъпо но, обикновенно при такива шумове карам някой познат да седне да го повозя да каже той какво и откъде се чува, както и после аз се возя и се ослушвам ... включително сядам и отзад ...

Потребителски аватар
bulaki
Автомобил: VW Passat B8 variant Hight Line
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bulaki » Вто 12 окт 2010 20:35

Не съм много сигурен,ама си мисля че тези безрамкови прозорци на вратите може да правят такива шумове,ако някоя врата или уплътнение не е напасното като хората.Проверете и това

Потребителски аватар
GODFATHER
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот GODFATHER » Вто 19 окт 2010 10:37

Карам същия модел пасат и имам доста наблюдения по него, отделно преди да си го купя съм карал няколко тестови и не съм забелязал шум при висока скорост, даже напротив - изключително безшумно е, за кола без рамки на вратите. Предполагам някое уплътнение ти прави проблем колега, ако е такъв тип шума. Провери дали плътно се прибира прозореца, след затваряне на всяка от вратите. Силно ме съмнява да е от челното стъкло, но не е невъзможно. От както си е купил ли е така?

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Вто 19 окт 2010 16:26

Ако автомобила ти стои на открито, направило ли ти е впечатление през някое от стъклата(в т.ч. и челното) да е просълзила вода. През последните дни доста поваля. Дори и да няма капки в момента при съвсем леко запотяване си проличава мястото през което е преминала. Само трябва да се вгедаш внимателно.
Ако не са тествали това в сервиза не е излишно да го направят.

Върни се в “Passat”