Kатегорично инверторен климатик. Колкото по-качествен, толкова по добре /качествен е отделна тема, вж форума на сетком напр/
А иначе ако се огранича в рамките на въпроса:
Както и по горе ти написаха - масления радиатор е по комфортен - грее си постоянно, не се натрапва. Конвектора... ееее, в момента съм болен - настинка, хрема, гърло - всичко тръгна от конвектора - пуснах си го за през нощта, изсуши ми гърлото, сутринта ходих до вилата и следобяд - леле мале, не мога да се оправя вече трети ден. Но е факт че затопля много по бързо от радиатора. По същество за мен това си е обърната нагоре духалка с леки козметични промени. Скептик съм, че е много по икономичен от нормална духалка /със същите обороти на перката/ или маслен радиатор.
А сметката много зависи от топлоизолацията - дограма и саниране. Моят настоичив съвет е да започнеш от там. След това каквото и да сложиш вътре - много по евтино ще ти бъде като "консумативен разход" защото топлината, /респективно охлаждането през лятото/ ще си остават вътре при теб.
С една дума обаче, ако искаш само един отговор - половин глас за масления радиатор заради комфорта.
А по принцип - саниране, качествена дограма + инвертор /дайкин, фуджицу, мицубиши, тошиба/ и забравяш за вс проблеми докато има ток