Здравейте,
вчерашния ден ми се случи нещо странно с голфчето!
Реших да видя как ще върви с бенз 98. Заредих от Лукойл-Петрол и след около 25 км. колата започна да се държи странно.
На празен ход оборотите непрекъснато се вдигат и падат (без да гасне)!
Помислих,че може да е от горивото и заредих същото количество 95, но уви не настъпи никакво подобрение!
Дайте съвет къде да търся проблема!
Това, което проверих до този момент са вакуумите, разклатих карба да проверя дали не е от тампона,но не колата продължава да ги вдига и смъква, също така понеже карба е 2ЕЕ проверих мембраната за празния ход (в същото състояние е както преди, тръгнала е но все още има още живот), проверих палец, капачка, свещи- всичките сменяни преди 10хил км и те са ОК!
Моля колегите които имат някаква идея да споделят,че се виждам в чудо вече!
Дали мога да я карам временно така??
Благодаря Ви предварително!!
P.S.Г2 1.6 PN колата няма газова!!!
Странен проблем Г2!!
blacki написа:Електронния дросел на карбуратора.
Кара се без проблем стига да не те е срам пред КАТ и по кръстовищата.![]()
Blacki,
това може ли да е провокирано от горивото или това е просто
съвпадение?
Ще има ли ефект рестарт на PC или да кажем едно почистване на карбуратора, преди да съм го "почистил" окончателно?

Благодаря ти!
- Li4o
- Аватар:
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
blacki написа:400 евро. + 20 % ДДСИначе като караш по 20-30 К на година си струва кинтите щото пести по 1.5, 2 лилтра минимум гориво и се избива бързо.
![]()
Другия варият е 2е2 ...
Аз избрах варианта с 2е2 - за 80 лв се сдобих с 2 карбуратора и всмукатели - засега нямам никакви ядове - колата върви супер

-
- Автомобил:
- Двигател:
Li4o написа:blacki написа:400 евро. + 20 % ДДСИначе като караш по 20-30 К на година си струва кинтите щото пести по 1.5, 2 лилтра минимум гориво и се избива бързо.
![]()
Другия варият е 2е2 ...
Аз избрах варианта с 2е2 - за 80 лв се сдобих с 2 карбуратора и всмукатели - засега нямам никакви ядове - колата върви супер
А разхода как е? Под 9-10 на 100 пада ли градско?

- Li4o
- Аватар:
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
blacki написа:Li4o написа:blacki написа:400 евро. + 20 % ДДСИначе като караш по 20-30 К на година си струва кинтите щото пести по 1.5, 2 лилтра минимум гориво и се избива бързо.
![]()
Другия варият е 2е2 ...
А разхода как е? Под 9-10 на 100 пада ли градско?
Нито преди, нито сега съм засичал колко ми гори на бензин

Карам на газ - на газ е същия

blacki написа:Да. Те са два дросела. Единия е механичен другия е тоя електронния. Празния ход не се регулира на тези карбуратори щото са електронни и си го регулират сами. Винта отзад е за позициониране на клапата. Ама като е скъсана мембранката смуче въздух и не може да се оправи.![]()
Blaki,
като застанеш пред двигателя, в дясно на карба пред механизма за жилото на газта има джаджа с пишка

Питам те, защото имам колега със същия карб, но на него му вдигаше оборотите, който я разкапсулова и смени мембрана с мембрана от изпарител и засега към 10хил км е ОК!!
Последна промяна от WASP на Нед 25 юни 2006 21:02, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
WASP написа:blacki написа:Да. Те са два дросела. Единия е механичен другия е тоя електронния. Празния ход не се регулира на тези карбуратори щото са електронни и си го регулират сами. Винта отзад е за позициониране на клапата. Ама като е скъсана мембранката смуче въздух и не може да се оправи.![]()
Blaki,
като застанеш пред двигателя, в дясно на карба пред маханизма за жилото на газта има джаджа с пишка, та за нея ли става дума??
Питам те, застото имам колега със същия карб, но на него му вдигаше оборотите, който я разкапсулова и смени мембрана с мембрана от изпарител и засега към 10хил км е ОК!!
Да де тая бялата където се включва кабела в нея.

И двете маркучета за вакума.

Последна промяна от black` на Нед 25 юни 2006 20:29, променено общо 1 път.
Li4o написа:blacki написа:400 евро. + 20 % ДДСИначе като караш по 20-30 К на година си струва кинтите щото пести по 1.5, 2 лилтра минимум гориво и се избива бързо.
![]()
Другия варият е 2е2 ...
А случайно да имаш един комлект в повече???

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”