Голф 6 срещу новата Астра

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Re: Голф 6 срещу новата Астра

Мнениеот forski » Вто 12 окт 2010 16:32

stefan4o написа:
forski написа:Голф 6 е един наистина скучен и безличен автомобил,чак се чудя какво толкова му харесвате дизайна ли цената ли какво ли :roll: :roll: :screwy

Сигурно през далечната 1983 така са казвали и за Мк2 - безличен и с нищо не изпъкващ автомобил. За твое съжаление обаче, въпреки "безличното" си излъчване, този хечбек откак е създаден с името си е на 1-во (ПЪРВО) място по продажби в класа си. Т.е. това е кола-лидер на пазара. Явно светът от 1983 досега не се е променил много и си е все така безличен, щом купува такава кола... :012:
Както вече споделиха по-горе - дизайнът е само едно от нещата, които могат да те накарат да купиш една кола. За да бъдеш лидер ти трябва да съчетаваш най-доброто съотношение качество/цена с възможно най-малко компромиси, или казано другояче съвсем конвенционален, уравновесен във всяко отношение автомобил с добре изчислени ДВГ, Скоростна кутия, оборудване, купе и т.н.

O.K. :да:
Той Голф 2 и сега е лидер по-продажби особенно в България :)
Просто хората тук толкова са си умрели в кожите от мизерия и немотия,че още много дълго време за нас Голфа ще е най красивата кола на света :beer

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 12 окт 2010 17:43

Аз някъде да съм казал, че е най-красивата кола? :screwy Колега, моля те, не чети между редовете :Mr Green Fun Мк2 отдавна вече не е актуална кола на ВАГ, дори и части вече оригинални няма по складовете за някои модели. Далеч не това ми беше мисълта. Не казвам, че колите на Опел са лоши, просто са вечните втори в Европа mhihi

SACHO7803
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SACHO7803 » Вто 12 окт 2010 20:20

а защо си мислите че качеството при новите автомобили е като това на старите :screwy нито мерцедес нито фв нито тойота са като старите.да не говорим за интериора който изцяло се прави от някакви ЕКО материали.най лошото е че човек дава примерно 80 000лв за бус-бенц и точно като му свършва гаранцията се почва--датчици--лагери на ск.кутия а буса е едва на 120 000км.луксозен бенц--//на приятел-служебния//на 25 000 смени спирачни дискове на 40 000 някъв датчик дето струваше 2000лв и без него колата не пали-човека остана на пътя.и не помня на колко хиляди смени и някви лагери ли бяха или друго на деферинциала за скромните 6 000лв.не ми се дават примери и за други.просто колите не са това което са били и е по-добре май да ги избираме такива квито ни харесват а да не робуваме на марки :wink: а в тоя ред на мисли кво ще кажите за новия меган????и той е с годиниии напред от фв :beer

Потребителски аватар
forski
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Сря 13 окт 2010 7:22

SACHO7803 написа:а защо си мислите че качеството при новите автомобили е като това на старите :screwy нито мерцедес нито фв нито тойота са като старите.да не говорим за интериора който изцяло се прави от някакви ЕКО материали.най лошото е че човек дава примерно 80 000лв за бус-бенц и точно като му свършва гаранцията се почва--датчици--лагери на ск.кутия а буса е едва на 120 000км.луксозен бенц--//на приятел-служебния//на 25 000 смени спирачни дискове на 40 000 някъв датчик дето струваше 2000лв и без него колата не пали-човека остана на пътя.и не помня на колко хиляди смени и някви лагери ли бяха или друго на деферинциала за скромните 6 000лв.не ми се дават примери и за други.просто колите не са това което са били и е по-добре май да ги избираме такива квито ни харесват а да не робуваме на марки :wink: а в тоя ред на мисли кво ще кажите за новия меган????и той е с годиниии напред от фв :beer

Разбира се че е така колега,под опаковката всичко е едно и също и всичко е консуматив.
Разбира се че в този свят робуващ изцяло на дизайна и външния вид няма по-важно нещо от това стоката ти да изглежда "модерна,нова,лъскава и т.н." Какво е Голф 6,същата пълна липса на идеи като Голф 5.
Разбира се че ще избера автомобила (нов)с отговарящ дизайн и външен вид на деситилетието в което се продава,не съм кон с капаци за мен е без значение дали е КИА,Хюндай,Опел или Форд:)
VW били здрави,били балансирани то било цена качество и какво ли още не.Във фирмата в която работя автопарка е на 80% съставен от автомобили VW като това е почти цялата им гама без ГОЛФ и Широкото
КРАФТЪРИ,КАДИТА,ТИГУАН и ПАСАТ (чисто нови).Карат се нормалко ни много ни малко,ако за вас VW e балансиран автомобил цена/качество за мен НЕ Е.Постоянно висят по-сервизите,на всичките КРАФТЪРИ им заминаха турбините,датчици глупост след глупост.Преди това имахме Пежа Боксери ами това е здрав автомобил в сравнение с Крафтъра е бетон.Тигуана е същата чикия все нещо му свети и все е у сервиза.
И последно към кого е насочен този модел,кои са клиентите в които се целят млади работещи хора,за дядо на село към кого е насочен този модел.Скоро говорих с приател който има роднини в Кьолн и ходи често на гости,и разбира се стана въпрос какви коли карат там хората аз още карах Г4.Ами Голф не карат човека ми каза ти си луд,карат се спортни коли и Мерцедес,БМВ и Ауди може и Голф да се кара но аз не видях:)

Аре със здраве :beer

Kalin72
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kalin72 » Сря 13 окт 2010 7:38

Да отговоря на горния - при некадърни шофьори и обслужващ персонал ще има да висите по сервизите...
Аз пък имам съвсем друго наблюдение от фирма, в която автопарка е 99% VW, транспортни. Почти никакви проблеми за пробег от 100К км годишно. Но се обслужват от разбиращи сервизни работници, маслото е по спецификациите на VW, горивото е само от бели бензиностанции (ОМВ, ШЕЛ, Лукойл,Петрол), след каране на високи обороти двигателя се оставя 30 секунди до минута да работи на празен ход.....та такива ми ти работи....дето има една дума, на крив макарон космоса му виновен, да не бъда и по-груб :)

Потребителски аватар
forski
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Сря 13 окт 2010 8:03

Kalin72 написа:Да отговоря на горния - при некадърни шофьори и обслужващ персонал ще има да висите по сервизите...
Аз пък имам съвсем друго наблюдение от фирма, в която автопарка е 99% VW, транспортни. Почти никакви проблеми за пробег от 100К км годишно. Но се обслужват от разбиращи сервизни работници, маслото е по спецификациите на VW, горивото е само от бели бензиностанции (ОМВ, ШЕЛ, Лукойл,Петрол), след каране на високи обороти двигателя се оставя 30 секунди до минута да работи на празен ход.....та такива ми ти работи....дето има една дума, на крив макарон космоса му виновен, да не бъда и по-груб :)

Автомобилите които споменах са лизингови и се обслужват там от където са купени а именно от представителя на VW,това се случва в София а не някъде на село при местния дилър или майстор:)

Kalin72
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kalin72 » Сря 13 окт 2010 8:06

Именно, ако става дума за Сакар ауто, ясни са. Щото там една смяна на маслото не могат да направят, без да оплескат нещата, камо ли за нещо сериозно, дето изисква диагностика и правилно решение за сервизен ремонт.
Както и да е, основните проблеми идват от шофьорите и майсторите, пък били те от официален сервиз....

Потребителски аватар
forski
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Сря 13 окт 2010 8:36

Може не споря,въпроса е че погледнато отстрани много се чупят и постоянно дават някакви дефекти.
:beer

Потребителски аватар
hitman0013
Автомобил: GOLF 4
Двигател:

Мнениеот hitman0013 » Сря 13 окт 2010 9:02

forski написа:
SACHO7803 написа:а защо си мислите че качеството при новите автомобили е като това на старите :screwy нито мерцедес нито фв нито тойота са като старите.да не говорим за интериора който изцяло се прави от някакви ЕКО материали.най лошото е че човек дава примерно 80 000лв за бус-бенц и точно като му свършва гаранцията се почва--датчици--лагери на ск.кутия а буса е едва на 120 000км.луксозен бенц--//на приятел-служебния//на 25 000 смени спирачни дискове на 40 000 някъв датчик дето струваше 2000лв и без него колата не пали-човека остана на пътя.и не помня на колко хиляди смени и някви лагери ли бяха или друго на деферинциала за скромните 6 000лв.не ми се дават примери и за други.просто колите не са това което са били и е по-добре май да ги избираме такива квито ни харесват а да не робуваме на марки :wink: а в тоя ред на мисли кво ще кажите за новия меган????и той е с годиниии напред от фв :beer

Разбира се че е така колега,под опаковката всичко е едно и също и всичко е консуматив.
Разбира се че в този свят робуващ изцяло на дизайна и външния вид няма по-важно нещо от това стоката ти да изглежда "модерна,нова,лъскава и т.н." Какво е Голф 6,същата пълна липса на идеи като Голф 5.
Разбира се че ще избера автомобила (нов)с отговарящ дизайн и външен вид на деситилетието в което се продава,не съм кон с капаци за мен е без значение дали е КИА,Хюндай,Опел или Форд:)
VW били здрави,били балансирани то било цена качество и какво ли още не.Във фирмата в която работя автопарка е на 80% съставен от автомобили VW като това е почти цялата им гама без ГОЛФ и Широкото
КРАФТЪРИ,КАДИТА,ТИГУАН и ПАСАТ (чисто нови).Карат се нормалко ни много ни малко,ако за вас VW e балансиран автомобил цена/качество за мен НЕ Е.Постоянно висят по-сервизите,на всичките КРАФТЪРИ им заминаха турбините,датчици глупост след глупост.Преди това имахме Пежа Боксери ами това е здрав автомобил в сравнение с Крафтъра е бетон.Тигуана е същата чикия все нещо му свети и все е у сервиза.
И последно към кого е насочен този модел,кои са клиентите в които се целят млади работещи хора,за дядо на село към кого е насочен този модел.Скоро говорих с приател който има роднини в Кьолн и ходи често на гости,и разбира се стана въпрос какви коли карат там хората аз още карах Г4.Ами Голф не карат човека ми каза ти си луд,карат се спортни коли и Мерцедес,БМВ и Ауди може и Голф да се кара но аз не видях:)

ами след това изказване освен да предложа на модераторите да закриват вече форума и всички да се разотиваме. :063: Купувайте си спортни коли, Мерцедес, Бмв, ауди и тн.Добре че колегата ни открехна колко сме заблудени :screwy

Потребителски аватар
forski
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Сря 13 окт 2010 9:34

hitman0013 написа:
forski написа:

ами след това изказване освен да предложа на модераторите да закриват вече форума и всички да се разотиваме. :063: Купувайте си спортни коли, Мерцедес, Бмв, ауди и тн.Добре че колегата ни открехна колко сме заблудени :screwy

Нама проблеми,стойте си mhihi

Потребителски аватар
maniak
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maniak » Сря 13 окт 2010 11:26

Сега разбирам защо за 50 000 км на джетата и гръмняха 7 неща по електрониката ( Круиз контрола, MFA-то, Датчик за маслото, Мигачите, датчик за водата в чистачките, един датчик на ABS/ESP и един тотален блокаж на автомобила). Карам я лошо... смотан шофьор съм, това е истината!
Абе полезна работа си е форума.. :bowdown .

Kalin72
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kalin72 » Сря 13 окт 2010 11:57

maniak написа:Сега разбирам защо за 50 000 км на джетата и гръмняха 7 неща по електрониката ( Круиз контрола, MFA-то, Датчик за маслото, Мигачите, датчик за водата в чистачките, един датчик на ABS/ESP и един тотален блокаж на автомобила). Карам я лошо... смотан шофьор съм, това е истината!
Абе полезна работа си е форума.. :bowdown .

Четеш избирателно, казах
основните проблеми
, не всичко. И аз съм сменял датчик за водата в казанчето за чистачките, и други дреболии. Все пак съм минал над 600К км по наши и чуждоземни пътища. А и няма кола, каквато и да е, която да не е имала подобни дребни проблеми.
Относно тоталния блокаж дай повече информация, че ми е интересно.

Потребителски аватар
MiLaNoTo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MiLaNoTo » Сря 13 окт 2010 12:39

Към @maniak и към @forski - не знам колко пътувате по Германия и какви наблюдения имате, но твърденията ви, че масово не се вижда Голф 6 по улиците са - нямам думи. Справка:

- The 10 best selling cars in Germany (2009) - VW Golf and Polo are Germany’s Favorite Car Models
Source: http://www.european-traveler.com/uncate ... y-in-2009/
Разбира се Опел също присъства в класацията - но на 3-то (Корса) и 4-то място (Астра).

- А какво става с най-продаваните коли в Европа за 2009?
2009
1. Volkswagen Golf - 571,838 EU Sales
2. Ford Fiesta - 472,091 EU Sales
3. Peugeot 207 - 367,160 EU Sales
4. Opel Corsa/Vauxhall Corsa - 351,807 EU Sales
5. Fiat Punto - 323,536 EU Sales
6. Renault Clio - 312,925 EU Sales
7. Ford Focus - 309,134 EU Sales
8. Fiat Panda - 298,914 EU Sales
9. Volkswagen Polo - 282,780 EU Sales
10. Opel Astra/Vauxhall Astra - 275,638 EU Sales
Source: Automotive News Europe.

Имах и немско списание, в което се показваха данни и от 2010, но в момента не мога да го открия. Излишно е да споменавам, че голф-а отново имаше най-много продажби в класа си.

Целта далеч не ми е да защитавам Голф и VW, въпреки че мога да кажа много неща на колегата с Джетата [него специално го каня да се видим някъде, да го повозя в некачествения голф 6 и да ми каже отново какво мисли за изолацията и за лошото окачване ?!]. Един колега от форума (Green_Lady), може да потвърди с 220 км, какъв шум има в колата и как вози - личен опит. Но все пак тук пишем само хора, които само четат за колите и никога не са се качвали, нали така беше...

Естествено, че всеки човек има свой собствен вкус, има право на избор и не на последно място лично удоволствие от това което шофира или би искал да шофира. Да сме живи и здрави!

Всяка една кола си има своите плюдове и минуси. Просто недейте да пишете, че Голф 6 нямал продажби и рядко се виждал по улиците в Европа, защото е смешно...

Хубав ден.

Потребителски аватар
forski
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Сря 13 окт 2010 12:51

Като цяло фокуса на темата се измести много но както и да е,основното нещо което на МЕН не ми харесва в новия Голф е дизайна.Това ще е причината поради която не бих си купил тази кола,просто не ми харесва как изглежда нито вън нито вътре.
За двигатели и окачване нищо не мога да кажа,нито съм карал нито съм се возил :roll:

Потребителски аватар
doubledTSI
Автомобил: Golf 5 1.4 TSI Caddy life 4motion
Двигател: CAXA 2008 1.9 BLS 2009

Мнениеот doubledTSI » Сря 13 окт 2010 13:38

Колеги, защо ли си мисля, че повечето коментиращи тази тема не са се качвали нито на последните два модела астра, нито на голф 5 и голф 6 ...

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”