Колеги, на 14 окт. било празник и ме навиват да ходм до Трън - там имало параклис на св.Петка.
Та въпросът ми е - от къде се минава - картата показва през Перник, но тука ми казват че имало и друг път.
И въпросният параклис в самият Трън ли е или извън града?
Трън и ждрелото на Ерма
- MaRtiNsKi
- Автомобил: GOLF V
- Двигател: TDI
Re: Трън и ждрелото на Ерма
София-Божурище-Пожарево-Брезник-Трън
Това е другя маршрут 

Благодаря!
А като време и като състояние на пътя - да не мина през някой трапове дето само танк да може да издрапа?
А като време и като състояние на пътя - да не мина през някой трапове дето само танк да може да издрапа?
- MaRtiNsKi
Значи пътя от Божурище до Брезник е супер с изключение на един участък при едно село (не се сещам за името) но е от порядъка на 2 км не повече
Иначе http://www.bgmaps.com/map/route тук гледам има Св.Петка,но не ми се вижда близко до Трън
Иначе като пристигнете там ще Ви упътят
Поздрави

Иначе http://www.bgmaps.com/map/route тук гледам има Св.Петка,но не ми се вижда близко до Трън

Поздрави
- MaRtiNsKi
И внимавай за колегите
,че ги има доста из храстите
И най-вече внимавай след като влезеш в с.Бабица,че 2 пъти влизаха с по 120-30 км/ч в една вила и доста често висят там както и на входовете и изходите на гр.Брезник
Поздрви и лека вечер и на теб

Поздрви и лека вечер и на теб

- gr_kanev
- Доктора
- Автомобил: VW Transporter T5 2006
- Двигател: AXD
Според един файл с точки за манастири, в самият град Трън, в югозападната му част има "Скална църква св. Петка" (близо до изхода за Глоговица, Туроковци, Стрезимировци). Трънският манастир "Св. Архангел Михаил" (на 8 ноември е храмовият празник) е извън града, в северна посока, дори е по-близо до Ломница. Сравнително близо до гр. Трън е Забелският манастир.