Да поискам и аз съвет

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
mladvampirTDI
Автомобил:
Двигател:

Да поискам и аз съвет

Мнениеот mladvampirTDI » Нед 25 юни 2006 21:55

От няколко дни поради различни саображения :D нямам вече Голф - просто катастрофирах и след това застрахователя го ликвидира, а остатъка продадох и сега си търся кола. Понеже нашия човек в немско вече не е наш човек, и пред възможността хора дето внасят бракувани коли от Италия да ми донесам уж добра кола, се загледах за нова. И сега съм се спрял на 3-4 оферти:

VW Polo 100 коне ТДИ comfortline + ПАКЕТ "КОМФОРТ" "НОВО" + ESP + MFA
Toyota yaris 90 коня 1.4 D4-d sol
Skoda Fabia 100 konq TDI ЕЛЕГАНС
Opel Corsa 1.7 CDTI ECOTEC® 74 кВт/100 к.с. Silverline Пакет 3 + 4

Както става ясно, парите с който разполагам са мах 28 000лв.

Та да ви питам за мнение, а ако някои се сети за нещо по-добро в цената която имам като пари да свирка!

Значи, за нова кола това са парите, ако знаете читава стара, дизел, до 15000 15500 лв. и такива предложения се приемат :D

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Нед 25 юни 2006 22:16

рено клио... дци 100 коня ;) хем ще ти останат парички...
Или за тези пари можеш и на Меган да подскочиш..
Замисли се и за астра.

Потребителски аватар
tyo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tyo » Нед 25 юни 2006 22:17

wili98 написа:рено клио... дци 100 коня ;)

Ааааа... Ерес!!! :bishop

: vw fen

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Нед 25 юни 2006 22:19

tyo написа:
wili98 написа:рено клио... дци 100 коня ;)

Ааааа... Ерес!!! :bishop

ЕЕЕЕЕ в този ценови диапазон избиват всичко..
Да не говорим, че мотора е уникално сполучлив....

Потребителски аватар
mladvampirTDI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mladvampirTDI » Нед 25 юни 2006 22:21

Дайте ценова листа на Рено, а астрата новата е над 29000 бензин, а за дизел ........

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Нед 25 юни 2006 22:25

D4-D моторите на Toyota не са никак лоши, но лично мое мнение - ако можеш да изчакаш няколко месеца да махнат ДДС-то и си вкарай читава кола на 1-2 години отвън, със сигурност ще ти излезе поне 50% по-евтино (разгледай mobile.de)

Потребителски аватар
mladvampirTDI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mladvampirTDI » Нед 25 юни 2006 22:30

musura написа:D4-D моторите на Toyota не са никак лоши, но лично мое мнение - ако можеш да изчакаш няколко месеца да махнат ДДС-то и си вкарай читава кола на 1-2 години отвън, със сигурност ще ти излезе поне 50% по-евтино (разгледай mobile.de)

Абе все си мисля, и не мога да се сета защо отлична кола немеца или кой да е друг ще я кара само година, две и ще ни я даде на мен на 1/3 от цената си?
Предната така беше на 3,5 години и само след 5000 км. в БГ и гръмна турбото :?: една друга, перфектна на 1,5 години, след 5000 км. и гръмна турбото :?:
Затова не смея да си внеса, там хората не са глупави а и парите не ги бият по главата, затова съм се насочил към нова, ама не знам де, не съм експерт, просто разсъждавам на "клавиатурата" :D

Потребителски аватар
sebastianz55
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sebastianz55 » Нед 25 юни 2006 22:34

Просто отиди в представителствата, седни в колите, пробвай, ако може помоли за тест драйв, но внимавай, че е на твоя отговорност колата ,ако стане нещо и сам си прецени, коя като дизайн е отвън като за тебе, и отвътре като за теб,помосли за дълъг път и за хората, които евентуално ще се возат с теб и на задните седалки ;).

Като са нови в първите години, ако я пазиш не бе трябвало да имаш проблем....

Личната ми класиця е Ярис, Поло и Шкода.

По-начало Яриса преди 1 година изпреварваше всички коли от този клас по почти всички параграфи и тестове по списанията.

За Рено, Опел, Ситроен, не мисля, че е удачно да се говори.

Потребителски аватар
mladvampirTDI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mladvampirTDI » Нед 25 юни 2006 22:36

Яриса е и най-изгоден в съотношение цена оборудване, но никога не съм чувал нищо за тази тойота!

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Нед 25 юни 2006 22:39

Ех.. какви любимци настават тук за еди кво си еди що си не си струва да се говори..

Еме в на на 50 хиляди кола.. на почти 2 години..
Епа френска.. за съжаление на скептиците.. нищо не се е счупило досега.. само сипвам и карам.!

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Нед 25 юни 2006 22:54

mladvampirTDI написа:Абе все си мисля, и не мога да се сета защо отлична кола немеца или кой да е друг ще я кара само година, две и ще ни я даде на мен на 1/3 от цената си?

Защото могат да си го позволят. И аз ако мога, ще карам коли до 2-3 години. Всъщност имам няколко приятели, които правят точно така :) И то от БГ си купуват нови коли и след като им изтече гаранцията ги продават на вносителя (заменят я за следващия модел).

Между другото, при повечето вносители има такива служебни возила, сменени след 1-2 години употреба. Сервизирани и обслужвани във фирмения сервиз. Пример ще ти дам, преди 2 години приятел си купи форд фокус на 2 години и 60к километра (реални) за 9 000 лв на лизинг от вносителя на Тойота (ТМ Ауто).

Друг - преди време бях писал тема за една тойота селика. Беше на 1 година и на под 30к. километра. Момчето я купи за 20 000 лв. и я продаде след 2 месеца за 26 :) Пак през ТМ Ауто :)

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Нед 25 юни 2006 23:03

Яриса не е за мъже бре. Освен ако нямаш мека чупка в китката. Хахахаха А и са като шоколадови яйца. Като се плеснеш по яко в дупка и падат брони и други неща мамата си е таковало .... :lol: 8)

Потребителски аватар
Voodoo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Voodoo » Нед 25 юни 2006 23:06

Аз съм за Ситроен Ц3.Уникално здрав автомобил,пред очите ми се претърколи 3 пъти(след удар в бордюр с бая скорост)спря на таван,без сгънато никъде по тенекиите.Шофьора изскочи да проверява отзад,но нямаше пострадали(всичко се случи на кръстовището на ВСИ преди известно време).

Потребителски аватар
DragoGT
1/8 перничанин
1/8 перничанин
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DragoGT » Нед 25 юни 2006 23:08

blacki написа:Яриса не е за мъже бре. Освен ако нямаш мека чупка в китката. Хахахаха А и са като шоколадови яйца. Като се плеснеш по яко в дупка и падат брони и други неща мамата си е таковало .... :lol: 8)

ти виждал ли си го въобще? :shock :shock :shock
ярис е невероятна кола
вътре просто е толкова просторна
в този си клас е перфектна
само ако не ти е проблем че таблото е центъра
говориме за компактна кола
иначе мъжка кола е SL500 и S600

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Нед 25 юни 2006 23:08

patron1276 написа:Аз съм за Ситроен Ц3.Уникално здрав автомобил,пред очите ми се претърколи 3 пъти(след удар в бордюр с бая скорост)спря на таван,без сгънато никъде по тенекиите.Шофьора изскочи да проверява отзад,но нямаше пострадали(всичко се случи на кръстовището на ВСИ преди известно време).

Ехаааа казвай на кой е да го купувам че отдавна търся бронирана кола :lol:
Викаш без драсконита след тъкаляне а? Хахха :lol: 8) :o

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”