Трудно палене - масло или повдигачи на клапаните?
- vasko__2
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Трудно палене - масло или повдигачи на клапаните?
Можеш и сам, трябва ти манометър отвиваш един датчик за маслото и мериш.
Отвивам го, слагам манометъра и паля колата? И какви стойности трябва да покаже?
- vasko__2
- Автомобил:
- Двигател:
На студено повече от 5 до 6 бара (атм) най-много, не трябва да показва. Задръж повечко обороти 3-4000 и погледни.
Драмата продължава! Отидох в един сервиз, където имат манометър и накрайници (защото явно не всички имат този уред...), пича каза, че не искал да ми взима пари и да прави глупости и не го измери. Оставих му я през нощта, палил сутринта, била почти перфектна, само леко притриса и пуши, но имало 1,5 градуса разминаване в параметрите на помпата. Тоест, взе ми 25 лева, за да ми каже точно нищо и пак да прави диагностика. И вариантите продължават да са поне 10... Направо не знам какво да правя. Ще сменя това което се пъха в свещите, защото е напукано и ако мога ще ида да ми оправят центровката, а за после, не знам.
- nasko1978
- Автомобил:
- Двигател:
the_tupan написа:Центровка или помпа...

Коя помпа, маслената ли? Защото се оказа много трудно да се измери това налягане, по сервизите направо ме убиха
Ще взема да си купя всичко необходимо и да я меря сам. Но проблема е, че трябва да е студена. Центровката се разминава само с градус, градус и половина, тоест, не е достатъчно за да пали толкова трудно. Нещата май клонят към маслена помпа?!

- rado_mit
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
.. или към преминаване към по-читаво масло 

Да, това също ми го казаха като вариянт, но с Кома карат още доста хора и никой не се е оплакал. Просто не ми се сменят разни неща, без да има смисъл, но може би ще се наложи. Освен да ги карам подред - масло, маслена помпа, повдигачи(ако не се оправи).
- vasko__2
- Автомобил:
- Двигател:
Ела ще премерим налягането. 0878 924 952 ..Васко .По-скоро за трябва да дойда ,за да е на студено.
- rado_mit
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
bats написа:Да, това също ми го казаха като вариянт, но с Кома карат още доста хора и никой не се е оплакал. Просто не ми се сменят разни неща, без да има смисъл, но може би ще се наложи. Освен да ги карам подред - масло, маслена помпа, повдигачи(ако не се оправи).
с масло на 6000км. си на 1500км. от смяна .. и за разлика от частите .. се източва и сипва лесно

- krasio00o
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: ADR 1998
Приятелю по добре се обади на някой от клубните майстори да ти я погледне защото ми се струва,че се въртиш в омагьосан кръг:)
-
- Автомобил:
- Двигател:
Подкрепям мнението на колегата за изместена центровка.Преди три месеца същия двигател 1Z с абсолютно същите симптоми превъртя шайбата на ремъка за коляновия вал и в резултат се получи салата от клапани в главата и ремонт за много пари.Искренно ти препоръчвам да идеш при някой от форумните майстори за по-детйлна диагностика.Дано да не съм лош пророк и да не е сериозно,но в най скоро време го направи (мен ме заболя главата).Но пък сега е много по-добре от преди и не съжалявам!
Успех!
Успех!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Залагам на горивната помпа, реглажи от специалист могат да спасят положението иначе "нова" от моргата и си готов. Почивните дни ще ми карат един Пасат със същия проблем да се мъча да го закрепя.
Какво по-точно да и е на помпата? Преди месец и правиха капачката, защото придърпваше на ниски обороти, сега вече не. И тогава я центроваха и диагностицираха колата. Уж няма проблеми.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Проблемите след това ли се появиха? Зимата как беше? Може да не са я регулирали добре, а може и да е износена или да е прекарала лоша нафта, вода.
Върни се в “Дизелови агрегати”