искам малко инфо ако някой е ръчкал подобно нещо
проблема ми е следния климатика ми до последно работи добре но преди месец се захванах да правя едни подобрения по колата и я бях вдигнал на трупчета предницата седяла е така около месец забелязах че от компресора отдолу беше омазнило малко по самия корпус от някъде е излязло малко масло около капчица избърсах го и след седмица пак капчица така три пъти ... зглобих си колата и я свалих запалих двигателя и включих климатика да видя дали работи мислех че е изтекъл фреона завъртя компресора даже май почна да духа студено и по едно време се изключи сам може би от пресостата , изключих ръчно климатика от копчето и го включих пак , компресора пак завъртя поработи малко и пак се изключи тоя път нищо не пипах двигателя поработи малко и сам си се включи компресора и огасна двигателя ,пак запалих и пробвах да включа компресора с включването двигателя угасна пак ... установих че компресора ми е блокирал на ръка съединителя не поместваше и грам ни напред ни назад ... отказах се реших че компресора ми е здал багажа покарах колата така 3 дена без да го закачам и оня ден пак пробвах да го включа , завъртя си без проблем сичко на 6 няма да се изключва сам няма нищо , и друго от как съм свалил колата и е в движение вече не омазнява корпуса отдолу на компресора ... или е изтекло сичкото масло и вече няма какво да изтича или се оправило от самосебе си ..... някой има ли идея от какво стана това ???
Друго от как колата ми е в движение се чува едно вибриране на ламарина все едно че е от генерацията и нещо някъде опира така мислех ..... оказа се че тоя гаден звук е от компресора като подам газ в движение се получава явно някаква вибрация и шайбата на съединителя похлопва към шайбата с пистовия ремък и ефекта е все едно някъде нещо не е затегнато оказа се че тея ламаринки пружинките на шайбата са много раждясали и са се умореили предполагам и не изхвърлят добре шайбата навън ... това може ли да се оправи по някакъв начин ???
опитах се да извадя тая шайба отвих гайката на оста но без резултат нищо не излезе от никъде и се отказах
Някой ако се е борил с тия боклуци и има някакъв съвет нека пише

компресор за климатик проблем
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: компресор за климатик проблем
еее никой ли няма който разбира от климатици да ми каже какво да правя нов компресор ли , тоя може ли да се ремонтира ... въобще малко инфо
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”