Проблем с пасажерска врата на Пасат Б5.5

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Robocopele
Автомобил:
Двигател:

Проблем с пасажерска врата на Пасат Б5.5

Мнениеот Robocopele » Сря 13 окт 2010 15:05

Добър ден колеги :) . Искам да споделя с вас един проблем, който за пръв път ми се случва откакто съм шофиор. Пасажерската врата на Пасата не иска да се отваря след малко по силен удар от майка ми :banghead: . Бравата въобще не работи нито дръжката, все едно вратата не е закачена за централното. Като се дръпне от вътрешната страна вдига болчето на кората, но сякаш не и стига силата да я отвори. Според видни професори из града ставало въпрос за някаква защита, която се е активирала след силното затваряне, против кражба. Ако някой е имал същия проблем, моля да сподели, мисля че и при Б5 е същата системата. Колата е Б5.5 2001 година 1.8Т :?

eddyman
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с пасажерска врата на Пасат Б5.5

Мнениеот eddyman » Сря 13 окт 2010 15:34

На моя се беше получило абсолютно същото на задна лява врата- блокирала брава. Колкото и да напъваш отвътре и да повдига болтчето, няма да се отвори така. Майстора ми свали кората и ремонтира механизма, но не съм му гледал в ръцете и не знам какво е сменял.

Потребителски аватар
Robocopele
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Robocopele » Сря 13 окт 2010 15:42

Колега колко долу-горе ти излезе ремонта? Извинявай, че питам но ме плашат тука с разни цифри предпочитам да ч смъкна с брадвата и да си купя нова :banghead:

eddyman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eddyman » Сря 13 окт 2010 16:45

Няма проблем, нали затова сме тук да си помагаме :beer . Ходих при един ключар който ми искаше като за начало 150 кинта за да свали кората, прегледа механизма и евентуално ремонтира. После намерих стругар който ремонтира бравата за 80 кинта (по спомен). Каза ми че зад пластмасовата кора има метална, която се сваля доста трудно докато се достъпи до самата брава. Чисто нова брава мисля че излиза доста солено.

Потребителски аватар
Тони1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Тони1 » Сря 13 окт 2010 18:44

150 лева,за да ти свали кората и тавата на вратата :Mr Green Fun :Mr Green Fun :Mr Green Fun

Потребителски аватар
Robocopele
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Robocopele » Сря 13 окт 2010 20:04

При мен цената за бравата е около 300лв. ми казаха ориентировъчно, + труда около 400лв. уж, но мисля, че мога и да мина по-тънко. В момента сам оставил колата при един мой майстор винаги ми е вършил работа, дори когато му поставя въпрос с доста повишена трудност. Каза, че за около 100тина лева ще свърши всичко. Та да видим като имам резултат ще пиша какво е положението :)

Потребителски аватар
bulaki
Автомобил: VW Passat B8 variant Hight Line
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bulaki » Сря 13 окт 2010 20:45

Според мен проблема е куплунга между вратата и колонката(разлабват се и правят мизерии).На мен така се получи един ден,за щастие сама се оправи.Даже като я закачихме на ВАГ-КОМ не даваше връзка с модула на вратите.Ако имаш вариант да достигеш до там без да потрошиш нищо от там според мен ще решиш проблема.Ако счупиш кората цената(на кората) е около 100-120 лв,може и по-малко да е де,но шофьорсите са по толкова в e-bay

Върни се в “Passat”