оборотомер
- danielll
- Автомобил:
- Двигател:
оборотомер
здравейте колеги надявам се някой да ми помогне с моя проблем, а той е: сложих двигател с компютър от г60(пг) в купе на голф 3(бензинова) и не знам как и къде да си свържа оборотомера за да работи. пробвах към минуса на бобината, но не показва вярни стойности. някой ако има идеи ще се радвам да сподели
- ase7o
- Автомобил: Golf 2 VR6
- Двигател: AAA
Re: оборотомер
На зеления кабел от делкото. 100 % става, аз на КР пак на Г3 имах такав проблем. Успех и пиши станало ли е при теб 

- golfajiata golf 2
- Автомобил:
- Двигател:
Колега аз пък сложих на голф 2 двигател от венто и пак като на тебе не ми работи оборотомера както каза колегата зеления кабел каде трябва да го свържа?Искам да разбера пускам един кабел на бобината ли да го вържа на делкото ли и вътре като махна километража за кои пин да го свържа километража ми е с една букса.
- mironi86
- Автомобил:
- Двигател:
колега на голфовете и венто съответно обортомерите ги вързват фабрично на генератора, виж трябва да има ,другия ти вариант е един минус някъде,плюс и един кабел на бубината
общо три 

-
- Автомобил: Passat+T4
- Двигател: ABS+AAB
mironi86 написа:колега на голфовете и венто съответно обортомерите ги вързват фабрично на генератора, виж трябва да има ,другия ти вариант е един минус някъде,плюс и един кабел на бубинатаобщо три
Колега ама това май е само за дизелите ,не мислиш ли?
- danielll
- Автомобил:
- Двигател:
колегата който каза, че се взима сигнал за оборотомера при голф3 е прав,че е от зеления кабел от датчика на делкото, а въпросния кабел на таблото е 10пин
- ase7o
- Автомобил: Golf 2 VR6
- Двигател: AAA
Ако си сменил и бобината на този голф 2 с от Г3 (квадратна) няма да стане от делкото на бобината има 1 капаче някаде до буксата и отваряш го и има 2 спойки или гайки мисля че едната е 35 дргата не и помня означението на едно от 2-те се хваща оборотомера :Д
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”