на газ ли? или на бензин-това е въпроса

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
automan
Автомобил:
Двигател:

на газ ли? или на бензин-това е въпроса

Мнениеот automan » Сря 13 окт 2010 19:43

колеги за кой ли път вече се изумявам :cry: от цените на нашите бензиностанции.днес отидах да заредя газ , и какво да видя цената станала - 1.25 лв:horror: бензин 2.13лв. реших ,щтракам копчето и си минавам на бензин - просто не си заслужава икономията. когато в нашата тъпа държава се научат че не всичко е печалба и цените се върнат в що годе реални граници,тогава бих си помислил :screwy с какво да карам. ще ми интересно да чуя и вашите мнения-кой какво мисли по този въпрос :mrgreen:

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Re: на газ ли? или на бензин-това е въпроса

Мнениеот velinsl » Сря 13 окт 2010 20:14

Минавам на дизел, при тая цена на газта вече съм категоричен.
Рано или късно ще изкочи изворче. Няма да им зареждам повече газ(стига да успея да мина), да люба родителското им тяло от женски пол на тия алчни "дупета".

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Сря 13 окт 2010 20:17

На каквото и да минем, винаги ще ни лЮбят! Истината е да скочи народа и да се ореди въпроса един път завинаги! Иска си стачка, докато си траем те си викат "Бе те са доволни щом не мрънкат" Нали знаете бебето когато "Плаче" тогава му се огажда и му се обръща внимание! Та ако ще и на въздух да напрайш колата пак ще си зависим от дадена институция! Не правя бунт, ам казвам че неможе да се разчита на нищо, докато не се отвърди една цена!

automan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот automan » Сря 13 окт 2010 20:26

IceHeart написа:На каквото и да минем, винаги ще ни лЮбят! Истината е да скочи народа и да се ореди въпроса един път завинаги! Иска си стачка, докато си траем те си викат "Бе те са доволни щом не мрънкат" Нали знаете бебето когато "Плаче" тогава му се огажда и му се обръща внимание! Та ако ще и на въздух да напрайш колата пак ще си зависим от дадена институция! Не правя бунт, ам казвам че неможе да се разчита на нищо, докато не се отвърди една цена!

така е колега , но аз все по често стигам до мнението че този народ колкто повече го е..т по добре му става :lol:

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Сря 13 окт 2010 20:26

Както всяка зима, така и тази цената на газта се повиши :Mr Green Fun
Една проста сметка :)
13х1,25=16,25
10х2,13=21,3
За мен 5лв на 100км са си пари и след като веднъж съм сложил газова уредба си струва да карам на газ.
На дизел едва ли е по-евтино. В най добрия случай ще е 1:1 :wink:

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Сря 13 окт 2010 20:38

Аз като си го смятам за мен, цената на газта трябва да е 1.76 за да ми излиза еднакво с бензина при цена 2.13.

automan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот automan » Сря 13 окт 2010 20:49

Winner25 написа:Както всяка зима, така и тази цената на газта се повиши :Mr Green Fun
Една проста сметка :)
13х1,25=16,25
10х2,13=21,3
За мен 5лв на 100км са си пари и след като веднъж съм сложил газова уредба си струва да карам на газ.
На дизел едва ли е по-евтино. В най добрия случай ще е 1:1 :wink:

5лв. икономия на 100 , а 1000км-50лв ,като се има пред вид че тя още ще расте :screwy за мен е не приемливо. :|

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Сря 13 окт 2010 21:31

automan написа:5лв. икономия на 100 , а 1000км-50лв ,като се има пред вид че тя още ще расте :screwy за мен е не приемливо. :|

Не е голяма раликата, но не виждам смисъл да давам пари за бензин след като така или иначе вече съм сложил газова :roll:
Разликата в цената газ-бензин винаги е била около лев +/– 10стотинки. Сега пак е толкова :)
И аз искам да е 80ст/л ама няма :mrgreen:

automan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот automan » Сря 13 окт 2010 21:45

искам само да питам -ако дълго време не се ползва газовата уредба има ли някъв проблем за нея? :oops:

BG_POLICE
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BG_POLICE » Сря 13 окт 2010 21:55

Аз мисля, че са много хитри, хората, които определят цената на горивата :) Така правят, че винаги на газ ще е по-евтино отколкото на бензин, дори и с малко и бедния българин си казва аз ще икономисам дай да карам на газ :)

Потребителски аватар
StS
Автомобил: Golf VI
Двигател:
Контакти:

Мнениеот StS » Сря 13 окт 2010 21:59

BG_POLICE написа:Аз мисля, че са много хитри, хората, които определят цената на горивата :) Така правят, че винаги на газ ще е по-евтино отколкото на бензин, дори и с малко и бедния българин си казва аз ще икономисам дай да карам на газ :)

Карането на газ е добре и за околнота среда колко и да не е фактор за хората в БГ... На запад за това намалят данъци тука ръгат по навътре.. е за това и за се дразня. :не: death :seeex

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Сря 13 окт 2010 22:45

Колкото и да смятате по цена на горивата винаги е бензин<дизел<LPG<метан. Естествено говорим за изправна газова уредба и нафта от бензиностанция, а не от туба. На 1000км градско (месец каране) спрямо бензина се спестяват 40-60лв, което не е малко, особено ако вече си си изплатил уредбата.

Иначе стачкувайте....докато осъзнаете че в целия ЕС цените са такива заради акциза и проблема не е в тях, а в заплатите.

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layer » Чет 14 окт 2010 9:48

аз също започнах да съжалявам че сложих газ
вече съм го избил ама без смисъл много.
като сложиш разликата между бензин и газ и колко пъте ходя за смяна на филтърче,за преглед,за еди си кво и то найстена загуби смисъл.
повече никога газ, с тея цени.

Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i.e.i » Чет 14 окт 2010 10:14

Аз мисля, че са много хитри, хората, които определят цената на горивата :) Така правят, че винаги на газ ще е по-евтино отколкото на бензин, дори и с малко и бедния българин си казва аз ще икономисам дай да карам на газ :)
Така е откакто "няма" картелни споразумения.
Навремето разликата беше фрапираща,но колите с АГУ бяха мн. по-малко.

BG_POLICE
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BG_POLICE » Чет 14 окт 2010 10:43

Ами замислете се по същата логика защо дезела е по-скъп от бензина???? Това не трябва да е така той е вторичен продукт от добива на бензин!!! Дизела трябва да е поне с 30-40 стотинки по-евтин от бензина но не е! Това е така, защото 90% от новопроизведените автомобили в момнта в света се правят дизели и хоп веднага нафтата скача :applause: Същото е и с газта! Скъп бензин масово се минава на газ и изведнъж ами то повечето бензинови мотори конвертирани на газ, как така бре и хоп газта и тя нагоре :applause: Това е което се търси, на него му се повишва цената!

Върни се в “Автогазови уредби”