Golf 5 скоросна кутия?
- mitakathvp
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Golf 5 скоросна кутия?
В нас имаме голф 2 дизел с скоростна кутия от голф 3 бензин!Така че може от бензин на дизел а в конкретната ситуация трябва да се провери
- valerossi46
- Автомобил:
- Двигател:
прав си !!Но ми казаха,че захващането е еднакво може както казваш или в поуските или в саединителя.Не сам си в града и за това не мога да дам инф. ,но в петак или сабота ще дам инф. но предавателното число не е от значение ....
- pedalchobaba
- Автомобил:
- Двигател:
Колега gti, предавателните числа имат не голямо, а огромно значение.
Следя темата и гледам, че автора не търпи друго мнение. Нека направи мутацията. След това няма да може да си познае колата. Язък за хубавия мотор. Всеки един с 1.4 ще го мачка.
Както и да е. Дано после не го е срам да сподели впечатления.
Следя темата и гледам, че автора не търпи друго мнение. Нека направи мутацията. След това няма да може да си познае колата. Язък за хубавия мотор. Всеки един с 1.4 ще го мачка.
Както и да е. Дано после не го е срам да сподели впечатления.
а бе ти нормален ли си тва да не е някоя малолитражка че да спре тотално ако примерно скорсотите са по дълги и ти от къде знаеш кода на скоростите че да азнаеш предавателните числа примерно сееш ли се ако е с по къс диф дали нема да обади ускорение ?
слагай бате стига да стават и не се коси квот тва
слагай бате стига да стават и не се коси квот тва

- pedalchobaba
- Автомобил:
- Двигател:
Бате, съвсем нормален съм. Повярвай ми. За разлика от такива като теб, винаги когато пиша нещо в този форум, съм сигурен в него, защото съм го пробвал.
viewtopic.php?f=5&t=162212&p=1913995#p1913995
Само дето не съм добавил, че максималната му скорост падна с около 30 км/ч.
А да не говорим за двигатели, които вдигат, единия 5000, другия 7000 оборота, както е в случая.
Едва ли инженерите от VW са останали съвсем без работа, та са седнали да смятат различни скоростни кутии.
viewtopic.php?f=5&t=162212&p=1913995#p1913995
Само дето не съм добавил, че максималната му скорост падна с около 30 км/ч.
А да не говорим за двигатели, които вдигат, единия 5000, другия 7000 оборота, както е в случая.
Едва ли инженерите от VW са останали съвсем без работа, та са седнали да смятат различни скоростни кутии.
бате казах ти че колегата не е с неква малолитражка тва че твоя 1.6 там се мъчи да пърпори няма кво да го вкарваш в темата
и както е в случая човека е с турбо кола и въобще няма да му е проблем дългите скорости щото 1 път надуе ли турбото нема ядове и ще си ги крепи и така ето ти да ти покажа 1 атмосферен 2.0 16 клапана 9а 136 коня на ГАЗ с дълги СКОРОСТИ 4Т
http://vbox7.com/play:c7a48fd8
eто ти и летящ от 4та
http://vbox7.com/play:e519a9e6
който има сила има който няма няма каот не искаш бавна кола си купуваш 1.8т
и готово незнаеш човека кво цели ако иска просто да си кара и има много извънградски път мноо по добре дълга кутия ако че си го ръчка да си търси къса
И са като човек който има секви кутии
1 и съш мотор срещу 1 и съша друга кола разликата между дълга и къса скоростна от 3та нагоре е че с късата си държа преднината а с дългата докато влеза в некви обороти си я губя но това е гтика 112 коня... дето има ефект. скоросната кутия
кажи ми на тоя клип човека ако си сложи къса скоростна кутия дали няма да му падне максималната с 50 ?
както виждаш човека без проблеми си пални до 8 к оборота
http://vbox7.com/play:ae22c436
И те така в край на сметка тва не е 1.6
и както е в случая човека е с турбо кола и въобще няма да му е проблем дългите скорости щото 1 път надуе ли турбото нема ядове и ще си ги крепи и така ето ти да ти покажа 1 атмосферен 2.0 16 клапана 9а 136 коня на ГАЗ с дълги СКОРОСТИ 4Т
http://vbox7.com/play:c7a48fd8
eто ти и летящ от 4та
http://vbox7.com/play:e519a9e6
който има сила има който няма няма каот не искаш бавна кола си купуваш 1.8т
и готово незнаеш човека кво цели ако иска просто да си кара и има много извънградски път мноо по добре дълга кутия ако че си го ръчка да си търси къса
И са като човек който има секви кутии
1 и съш мотор срещу 1 и съша друга кола разликата между дълга и къса скоростна от 3та нагоре е че с късата си държа преднината а с дългата докато влеза в некви обороти си я губя но това е гтика 112 коня... дето има ефект. скоросната кутия
кажи ми на тоя клип човека ако си сложи къса скоростна кутия дали няма да му падне максималната с 50 ?
както виждаш човека без проблеми си пални до 8 к оборота
http://vbox7.com/play:ae22c436
И те така в край на сметка тва не е 1.6

- pedalchobaba
- Автомобил:
- Двигател:
[off] Бате, ако се опитваш да ме жегнеш на тема 1.6, не става. Исках да си взема точно такъв Голф, а защо, си имам съображения някакви. И то не финансови. За твое сведение съм правоспособен водач от 1982 година. Колко километра имам под гъза си, сигурно не можеш да броиш до толкова, а колко и какви автомобили съм имал възможност да управлявам, си нямаш на представа. Имах мнение по темата и го казах. [/off]
верно ли бе бате ти от къде знаеш колко автомобила имам аз и колко и какви сам карал макар да имам книжка от 2 години
значи мисля че щом имам 10 голфа 2ки и всичко гтийки мога преспокойно да изкажа мнение на тема скоростни кутии и тва е че не се търи да си в 3000 + оборота на 100 км в час
и другото което с късата скоростна кутия знаеш ли кво става като подминеш 6000 борота става край молиш се стрелката да се помрадне защото специално 8 клапановите гтики след 6000 ... няма никой..
ето ти клип и на твоята теория колата както виждаш си е тунингована на 4тааааааааааа дига много но е и в интересни обороти и като се вкарва 5та се 1 вкарал икономична колата почва да намалява но тва е така е направена да върви в високите и не знам кой се бега с повече от 220 освен ако не е некоя тежка супра която гонакта и почва от толко
и в край на сметка да късата кутия е по добра за ускорение от към дългата но не се търпи с 3100 оборота на 100 км повярвай ми а най добре е къса кутия с дълга 5та
това което мисля да си направа някой ден 

и другото което с късата скоростна кутия знаеш ли кво става като подминеш 6000 борота става край молиш се стрелката да се помрадне защото специално 8 клапановите гтики след 6000 ... няма никой..
ето ти клип и на твоята теория колата както виждаш си е тунингована на 4тааааааааааа дига много но е и в интересни обороти и като се вкарва 5та се 1 вкарал икономична колата почва да намалява но тва е така е направена да върви в високите и не знам кой се бега с повече от 220 освен ако не е некоя тежка супра която гонакта и почва от толко
и в край на сметка да късата кутия е по добра за ускорение от към дългата но не се търпи с 3100 оборота на 100 км повярвай ми а най добре е къса кутия с дълга 5та

- niks76
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
по темата:на ауди А3 1.8т правих преди две години такава конверсия и кутията с която наи добре вървеше е от Г5 1.9тди 105коня-къси скорости до 3 и после е стои и гледаи;използвах от тди-то:маховика със съединителя,стартера ,полуоските и тампоните за захвата-вси4ко си пасва
- valerossi46
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги не се караите,защото аз не се уточних .Значи аз искам да разбера да ли ще пасне скоросната кутия,защо защото съм си купил турбина на аиди с3 модела 225к К04 с колектора ,траби и вс,но ми дават скоросната кутия на петицата и да я сложа ,ако стене .Но сам сигорен,че предавателното число няма никакво значение !!!Остава да и настроят електрониката ,но при дунев искат 900лв и за момента ще почака.Така,че нз да ли ще ме бия 1.6 ,направо ще ги мачкам,ще ги прескачам, и ако стане скоросната кутия още е добре ,и " дано дигне 100км"...И дори оригинално да е колата, сам сигорен,че с тази скоросна кутия ще е перфектно,дори ще улекне на мотора !!! В петак ще кажа вс ,няма смисал да спорим!!!И това че имаш стаж не означава ,че си смел в карането .Всичко е колко ти стиска ,но това е др. тема .Колеги не се караите!!!!

- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
gti--- написа:предавателните числа ,та предавателните числа и кво за предавателните числа
като са раазлични кво да не би двигатела да грамне ? кара си с различни и готово въпроса е завхата дали е еднакав и полуоските
Е как какво предавателните числа?????Ти за понятието максимален въртящ момент и връзката му с оборотите не си ли чувал.....

Изказваш се набързо и неподготвен като новоизбран депутат....
ти като си го чувал според тебе с дали няма да има скромните 1750 оборота при квато и да е скоростна кутия че да е в максимален въртящ момент ?
-
- Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
- Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE
Дългите скорости са винаги за предпочитане!Карам кола 100 коня и на 100 км в час съм на 1950 оборота...По-хубаво от това здраве му кажи...Имал съм и голф 1.3 ама на 100 километра 3200 оборота в минута....Щеше да му изпръсне сърчицето....С една скоростна кутия от 1.6 и 5 предавки си дойдоха нещата на място и при него...
е те такова животно няма
1950 обора 1000 км
минимума на 5степните е 2500 оборота говора за голф 2-3 сиг като си махнал старата тя е била с друг диф и не си сменил таблото с предавателното число
абе таблото не ти отчита вярно
и аз имах едно деот показваше точно с 20 отгоре кажи си кода на скоростите и ше ти кажа на колко км с колко оборота си

-
- Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
- Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE
Има такова животно!Ауди 100,кутията е 3Q,води се 4+Е..Имам приятел със същия мотор и скорости и ти гарантирам,че това което казвам е така...Даже на старото ми ауди 80 беше при 2300 оборота на 100 км в час!
А и това са оригиналните скорости за тоя мотор...
А ако говорим за голф-вече си прав...
А и това са оригиналните скорости за тоя мотор...
А ако говорим за голф-вече си прав...
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”