Смесване на бензин с масло
Смесване на бензин с масло
Имам проблем с Пасата.1,8моно92г.С газова уредба е ,но при каране на бензин вкарва бензин в маслото.На какво може да се дължи това?Смених и дюзата ,но проблема си остана.Помагайте!
ifidik написа:на диагностика...имаш 3 варианта:ламбда сонда,датчик за температурата или липса на сигменти.не гадай а върви на диагностика на майстор.успех!
... и четвърти вариант - много упорито само градско и то на много къси разстояния /не може да загрее въобще двигателя/ без излизане на по-дълъг път. И пак не трябва да става въпрос за сантиметри.
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Stenly написа:Извинявам се но каква връзка има смесването на масло и бензин с дюзата на инжекциона ?
Ако дюзата не затваря добре от налягането създадено от помпата при изгасен двигател пропуска бензин, който се оттича в цилиндрите и оттам покрай буталцето та право в картера. Така са ми обяснили на мен. И аз имам дюза или дюзи която пропуска, но наблизо няма стенд където да разбира коя се бъзика и да я сменя. Някой ако знае къде може да се диагностицира проблема в Монтанско да свирка.
Точно същото обяснение ми дадоха и на мен за дюзата(понеже при мен е моно)След това проблема се оказа ,че не еот дюзата, а от стъпков мотор за празен ход.Няма да споменавам в кой сервиз ми я правиха,но проблема си остана.Карам я само на газ,но все пак някога идва и зимата и трябва да се покарва и на бензин.
Точно същото обяснение ми дадоха и на мен за дюзата(понеже при мен е моно)След това проблема се оказа ,че не еот дюзата, а от стъпков мотор за празен ход.Няма да споменавам в кой сервиз ми я правиха,но проблема си остана.Карам я само на газ,но все пак някога идва и зимата и трябва да се покарва и на бензин.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Смесване на бензин с масло
Колега според мен колата ти има ниска степен на компресия и сваля бензина в картера заштото не може да го изгори,но това е при условие че не прекъсва,токовете са наред и че няма разбира се нафта в бензина.
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Дано колегата за почти 3 години е решил проблема
Бензин - нафта, объркано е нещо мнението ти колега!
s--P--s написа:Колега според мен колата ти има ниска степен на компресия и сваля бензина в картера заштото не може да го изгори,но това е при условие че не прекъсва,токовете са наред и че няма разбира се нафта в бензина.
Бензин - нафта, объркано е нещо мнението ти колега!
- calm
- Автомобил: VW PASSAT B5
- Двигател: 1.8T
- Контакти:
Не е объркано, просто не можеда му се хване смисъла.
Така в 8-ми клас един съученик обясняваше принципа на ДВГ и вкара някакви торбини в обяснението (корабни). И тогава не можахме да хванеме смисъла.
Така в 8-ми клас един съученик обясняваше принципа на ДВГ и вкара някакви торбини в обяснението (корабни). И тогава не можахме да хванеме смисъла.