Проблем с монитор Samsung Syncmaster 931 bf
Re: Проблем с монитор Samsung Syncmaster 931 bf
Момчета само за инфо-днеска занесох монитора на ремонт.В момента съм със старата школа IBM G78, от новобранската на Хитлер.Да обаче не беше пускан 2 години, беше стоял в нещо като килер в къщата на село на влага и т.н. и да чукна на дърво с първото пускане и няма никакви проблеми.А с моя Самсунг след като от n-тото натискане на бутона за да се появи признак за картина се откзах и очаквам мнението на "специалиста".Последния път като работи обаче някъде към 8 часа работа в горната си част монитора беше се нагрял яко, а долу под средата и надолу си беше нормално - та може и да има нещо тая лаНба.Ще видим тия дни, дано смао офертата за ремонт да не е като за ходова част на Алфа
(без лоши помисли).

- fantomasss
- Автомобил:
- Двигател:
Лоша работа, при мен ми се обадиха, че не става и да отида да си го взема срещу 10 кинта за диагностиката, така че ако ти го оправят, кажи къде и за колко пари, ще съм благодарен...
fantomasss написа:Лоша работа, при мен ми се обадиха, че не става и да отида да си го взема срещу 10 кинта за диагностиката, така че ако ти го оправят, кажи къде и за колко пари, ще съм благодарен...
Няма проблем - чакам все още, вероятно до края на седмицата ще имам некво инфо и ще споделя.
Само за инфо, монитора е готов.Сменени за некви кондензатори които са по 800 микрофарада.Сега бачак добре за момента, смао незнам дали е редно че му направих честотата да е на 75 херца вместо на оставените 60, 75 му е макса и незнам длаи е редно така.Ремонта ми струваше 80 лева.Темата ако преценят модовете да я заключват, само ако може да сподели някой дали е редно да го оставя на тази максимална честота която поддържа.
- fantomasss
- Автомобил:
- Двигател:
Я кажи в кой сервиз ти го оправиха, че да отида и аз там, да видят и моя....
fantomasss написа:Я кажи в кой сервиз ти го оправиха, че да отида и аз там, да видят и моя....
Колега не съм в София.Царево.

- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
eng написа:... само ако може да сподели някой дали е редно да го оставя на тази максимална честота която поддържа.
Няма никакъв проблем за монитора.

Ljubon написа:eng написа:... само ако може да сподели някой дали е редно да го оставя на тази максимална честота която поддържа.
Няма никакъв проблем за монитора.

- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
eng написа:Само за инфо, монитора е готов.Сменени за некви кондензатори които са по 800 микрофарада.Ремонта ми струваше 80 лева.
На този модел се сменят 4-5 кондензатора на обща стойност 2 лева. До 80 лв.???...

-
- Автомобил:
- Двигател:
Обикновено се надува някое кондензаторче в захранването.
80 лв - еми бива. Сигурно от сервиза са доволни.
На моя монитор 19'', няк'во куцо ел джи имах такъв проблем, но ремонтът ми излезе 80 ст. - новия конд от магазина
.
80 лв - еми бива. Сигурно от сервиза са доволни.
На моя монитор 19'', няк'во куцо ел джи имах такъв проблем, но ремонтът ми излезе 80 ст. - новия конд от магазина

- vwfena
- Автомобил: VW passat
- Двигател: PB 1991
- Контакти:
А на мен за един служебен, като този ремонта ми излезна 140 лв. понеже се беше прецакала някаква интегралка. Ремонта го извършиха Пан сервиз който има се води нещо като един от официалните на Самсунг. От КиК ми искаха не помня 38 или 48 лв. само за диагностика.
- MamaMy
- Автомобил: Galaxy
- Двигател: AUY 2003г
Пичове, чета трета или четвърта тема в която се коментират цени на ремонта. Значи щом е сменена само някаква част за 80 ст няма как да е ремонта 50 или 100 лв.
Някой от вас да се занимава случайно с ремонти? Случайно да знаете колко е тарифната ставка за час труд на един техник, случайно да знаете колко струват доставки, оборудване, софтуери? Ми загубеното време за търсене на схема или пък софтуер или диагностика? Много е лесно от страни. Знаете ли, че материалите за една зъболекарска пломба са на стойност 2,40лв? А знаете ли колко струва да си оборудвате само стоматологичен кабинет? Това, че някой ви е подсказал един път стандартен дефект и сте успели на почина "направи си сам" да го отремонтирате в къщи за без пари, не значи, че всички дефекти са такива и всеки път тоя номер ще минава. Отделно, че производителите на техника всячески се опитват да направят техниката ремонто-непригодна и с това се мъчат хората които ремонтират. Ако не ви харесват цените, купувайте всеки път ново! Но май със зъбите и с докторите не минава а?
Някой от вас да се занимава случайно с ремонти? Случайно да знаете колко е тарифната ставка за час труд на един техник, случайно да знаете колко струват доставки, оборудване, софтуери? Ми загубеното време за търсене на схема или пък софтуер или диагностика? Много е лесно от страни. Знаете ли, че материалите за една зъболекарска пломба са на стойност 2,40лв? А знаете ли колко струва да си оборудвате само стоматологичен кабинет? Това, че някой ви е подсказал един път стандартен дефект и сте успели на почина "направи си сам" да го отремонтирате в къщи за без пари, не значи, че всички дефекти са такива и всеки път тоя номер ще минава. Отделно, че производителите на техника всячески се опитват да направят техниката ремонто-непригодна и с това се мъчат хората които ремонтират. Ако не ви харесват цените, купувайте всеки път ново! Но май със зъбите и с докторите не минава а?

-
- Автомобил:
- Двигател:
Въпреки, че аз написах цена 80 ст за кондензатор да споделя какво мисля за сервизите:
Всеки човек, който е учил, придобивал опит и работи в сферата на поправянето на каквато и да е техника, независимо дали електроника, автомобили и т.н. оборудване за частно или индустриално (производствено) предназначение, заслужава да получи съответното заплащане за своя изразходен труд, като под труд разбирам и конкретните усилия по замяна на дефектирал компонент,така и парите, времето и усилията за кноу-хау, схеми, знания, придобиване на условия, инструменти, необходим софтуер и т.н.
Идята на моето мнение е, че с 2 сръчни ръце, съвет от форум, малко знания, човек може да се справи сам и при това сравнително евтино. Обикновения (л)узър може да поспести някоя стотинка за домашния бюджет.
Всеки човек, който е учил, придобивал опит и работи в сферата на поправянето на каквато и да е техника, независимо дали електроника, автомобили и т.н. оборудване за частно или индустриално (производствено) предназначение, заслужава да получи съответното заплащане за своя изразходен труд, като под труд разбирам и конкретните усилия по замяна на дефектирал компонент,така и парите, времето и усилията за кноу-хау, схеми, знания, придобиване на условия, инструменти, необходим софтуер и т.н.
Идята на моето мнение е, че с 2 сръчни ръце, съвет от форум, малко знания, човек може да се справи сам и при това сравнително евтино. Обикновения (л)узър може да поспести някоя стотинка за домашния бюджет.
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
Ремонта на подобна техника се приема за нещо като даденост.
Дай го на Пешо, да го занесе на Патаран
Колегата MamaMy е абсолютно прав, но има едно но..
Аз съм вдигал ръце от прибор, след седмица копаене, и съм стигал дотам да го нося в сервиз.
Изгледаха ме с проклетото нещо, поставиха му диагноза още на вратата, набедиха за "изгорели" куп здрави и скъпи компоненти.
Ало? Хем съм ги посещавал и преди..
Съжалявам, бих си камшика бързо и с добитите бесове и инат си го поправих.
Толкова пари - толкова кюфтета. Не обичам да ме "пускат" по шлайфани дъски.
Дай го на Пешо, да го занесе на Патаран

Колегата MamaMy е абсолютно прав, но има едно но..
Аз съм вдигал ръце от прибор, след седмица копаене, и съм стигал дотам да го нося в сервиз.
Изгледаха ме с проклетото нещо, поставиха му диагноза още на вратата, набедиха за "изгорели" куп здрави и скъпи компоненти.
Ало? Хем съм ги посещавал и преди..

Съжалявам, бих си камшика бързо и с добитите бесове и инат си го поправих.
Толкова пари - толкова кюфтета. Не обичам да ме "пускат" по шлайфани дъски.

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”