Огромен проблем с паленето.
- iliana_ok222
- Автомобил:
- Двигател:
Огромен проблем с паленето.
Хора имам страшен проблем с колата. Голф 3 1992 бензин 1.4 моно. Карам я от 3 години и доста тракаше мотора от повдигачите. Сега обаче има проблем с паленето какво ли не и смених на тая кола. И палци и кабели и ламбда и игла и тн. Карах я на диагностика 2 пъти, не виждат да има проблем, но колата се дави постоянно. Като не запали при въртене на ключа и леко чукане по иглата пали. После след ден два пак проблеми. На последната диагностика ми казаха че трябва да се сменят: сигменти 12 бр, биални лагери 8 бр, гарнитура глава, водачи, гарнитура картер, ангренажен ремък и водна помпа,тампони на двигател, гумички клапани 8 бр, семеринг на разпределителен вал, семеринги на колянов вал 2 бр., и това е без да броим повдигачите. За какви пари става дума защото вече ми писна да се разправям със сто сервиза и майстори дето всеки си знае неговото. Вече мога половината неща по колата сама да си ги правя от толкова висене в сервизите. Дайте съвет моля.
- policevidin
- Автомобил: VW Golf 3 Modificated
- Двигател: 1.9TDI 1z+ 1996
Re: Огромен проблем с паленето.
iliana_ok222 написа:Хора имам страшен проблем с колата. Голф 3 1992 бензин 1.4 моно. Карам я от 3 години и доста тракаше мотора от повдигачите. Сега обаче има проблем с паленето какво ли не и смених на тая кола. И палци и кабели и ламбда и игла и тн. Карах я на диагностика 2 пъти, не виждат да има проблем, но колата се дави постоянно. Като не запали при въртене на ключа и леко чукане по иглата пали. После след ден два пак проблеми. На последната диагностика ми казаха че трябва да се сменят: сигменти 12 бр, биални лагери 8 бр, гарнитура глава, водачи, гарнитура картер, ангренажен ремък и водна помпа,тампони на двигател, гумички клапани 8 бр, семеринг на разпределителен вал, семеринги на колянов вал 2 бр., и това е без да броим повдигачите. За какви пари става дума защото вече ми писна да се разправям със сто сервиза и майстори дето всеки си знае неговото. Вече мога половината неща по колата сама да си ги правя от толкова висене в сервизите. Дайте съвет моля.
Ами колега сложи друга игла най-вероятно е в нея проблема! НО смени я направо с щуцерите за маркучите за горивото, понеже на тялото дето се закрепя иглата има едно като обърната чашка с 4-болта това е регулатор на налягането на бензина. Той може би е различен за 1.4,1.6 и 1.8 ако беше по на близо щеше да ти дам да пробваш с една от моите.
- iliana_ok222
- Автомобил:
- Двигател:
Колежка съм
смених иглата и палеше без проблем. След ден два дни пак започна с базиците. Сложих си пак мойта и с леко почукване докато върти пали с мойта. Диагностиката показва че няма компресия !!!!
- policevidin
iliana_ok222 написа:Колежка съмсмених иглата и палеше без проблем. След ден два дни пак започна с базиците. Сложих си пак мойта и с леко почукване докато върти пали с мойта. Диагностиката показва че няма компресия !!!!
Незнам в какво се състои диагностиката само да не е направена с ваг-ком че ще ми е интересно как са замерили компресията.Както и да е сега слушаи отиваш и си купуваш един що годе хубав горивен филтар за мотор (Лада,Жигули...) и го монтираш в максимална близост до моно-инжекцията (на входящият маркуч) А относно компресията може и да е поизчезнала което си е нормално за коли кат нашите, но немога да си обясня как проблема с компресиятюа се оправя като почунеш по иглата?????
- iliana_ok222
- Автомобил:
- Двигател:
компресията си е проблем на двигателя който е тръгнал и му предстои основен ремонт и иглата е проблем но всички майстори който я гледаха и видяха как пали при удар по нея се изумяват сега тука чета за някакъв датчик на хол има ли шанс в комбинация с иглата да ми ги прави тези номера
Ми колежке двигател 1.4 или 1.6 ако си АБД върви 150 лв а ремонта ти поне като части ше е 300 така че си прецени ти.
- policevidin
iliana_ok222 написа:компресията си е проблем на двигателя който е тръгнал и му предстои основен ремонт и иглата е проблем но всички майстори който я гледаха и видяха как пали при удар по нея се изумяват сега тука чета за някакъв датчик на хол има ли шанс в комбинация с иглата да ми ги прави тези номера
Датчик на Хол се намира в делкото той замества чукчето при по-старите запалителни с-ми. Него не закачай Очевидно е че проблема не е там, та нали като я почукнеш дюзата пали??>?? Как си го обясняваш аз като заяждаща игла (дюза)... а ти като я почукаш тя започва да трепти след като загасиш двигателя тя пак заяжда понеже има боклуци в горивото. Не се впусквай в преживявания за да не се наложи и делко да сменяваш.Направи това дето ти казах и ако имаш от някой да вземеш една дюза вземи и си я смени!
колежке не се занимавй с глупости не е рентабилно да си правиш ремонт на тоя двг купи си някое гти било то 1.8 или 2.0 и ше се родиш излизат колкото ремонта ти 
- moreg
- Автомобил: VW Golf 2
- Двигател: KR
- Контакти:
Те щом са и казали, да смени тия части, може тоя двигател да е тотално за ремонт, така от тука няма как да се диагностицира! ама ако трябва да сменияш всички тия неща колежке по добре си смени колата! 
Пък и тя пише че е сменила иглата и никакъв ефект
значи не е иглата
Колежке също така като сменяш тия части какви части слагаш със щампа на VW или без? ако и слагаш алтернативни части сама си отговаряш защо не върви колата
Компресията с какво ти я мериха? И харчи ли масло тая кола?
Пък и тя пише че е сменила иглата и никакъв ефект
Колежке също така като сменяш тия части какви части слагаш със щампа на VW или без? ако и слагаш алтернативни части сама си отговаряш защо не върви колата
Компресията с какво ти я мериха? И харчи ли масло тая кола?
- valka
- Автомобил: поцинкован танк
- Двигател:
iliana_ok222 написа:Голф 3 1992 бензин 1.4 моно.Сега обаче има проблем с паленето какво ли не и смених на тая кола.
Аз съм със същия мотор, 1992, 1.4 ABD. И аз имах проблем с паленето, както и с гаснене на мотора в движение. От тоя форум разбрах, че най-честите проблеми в тези ситуации са датчик на Хол, бобина/комутатор, бензинова помпа. При мен се оказа бензиновата помпа, но проблема се реши чак след 3 месеца и то, защото се прецака точно пред майстора (като цял един месец стоеше при него). Бях и на диагностика, но тя не ми помогна особено!
Ето и моите проблеми:
viewtopic.php?f=5&t=110411&hilit=+%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B1%D0%BB%D0%B5%D0%BC+%D1%81+%D0%B3%D0%B0%D1%81%D0%BD%D0%B5%D0%BD%D0%B5
- radotom
- Модератор

- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
А според мен разни пишман-майстори и разбирачи като видят жена и гледат да издоят максимума, щото те коли не могат да оправят, ами барем да излъжат някого!
Илияна, погледни в раздел 'Сервизи' и се обади на vaskoto1 или на Niksi да видят за какво става въпрос.
Няма смисъл някой да се учи на твоята кола, че и най-безочливо да те лъже!
ЕДИТ:
Аъъъъ... не разбрах за 'игла'-та
Това наистина ли е дюзата на моното, както е предположил колегата от Видинската Полиция (
) или е нещо друго?
Може ли снимка?
Илияна, погледни в раздел 'Сервизи' и се обади на vaskoto1 или на Niksi да видят за какво става въпрос.
Няма смисъл някой да се учи на твоята кола, че и най-безочливо да те лъже!
ЕДИТ:
Аъъъъ... не разбрах за 'игла'-та
Това наистина ли е дюзата на моното, както е предположил колегата от Видинската Полиция (
Може ли снимка?
- policevidin
moreg написа:Абе те щом са и казали, да смени тия части, може тоя двигател да е тотално за ремонт, така от тука няма как да се диагностицира! ама ако трябва да сменияш всички тия неща колежке по добре си смени колата!
Пък и тя пише че е сменила иглата и никакъв ефектзначи не е иглата
![]()
Компресията с какво ти я мериха?
Колеги докато аз имах проблем с моното смених най-малко 10-ина бр. игли докато намеря такава която работи отчетливо! Не си мислете че отивате в моргата, сваляте си някаква игла от кола дето е закарана на ход и проблема Ви е решен.Почти никога не става така, ако си направи някой труда да замери 5 различни игли от 5 еднакви двигателя (които са си работили до последно) ще води че всяка си пее своя песен всяка е с различно съпротивление и различно износена. Едните са по-шумни другите са по тихи при работа и т.н.т... Обърнал съм внимание че когато иглата цъка по шумно то тя работи по добре. Толкова ли няма кой да даде на колежката една 100% работеща игла за проба. Или да замери с мултицет докато някой върти на стартер дали ЕКУ-то подава инпулс на ЛИЛАВИЯТ кабел на иглата спрямо маса. Нека мултимера да е със стрелка монеже инпулса за палене е с продължителност около 2.0-2.5 милисекунди.Точно същият проблем имах когато се опитах да сложа игла от 1.8 на моето голфче 1.6 но не че иглата е от 1.8 а за това че иглата засичаше в отворено положение и давеше колата. С ваг-ком няма как да проверите за грешка понеже намотката на иглата не е прекъсната, а ЕКУ-то именно така проверява за грешки (пропуска инпулс през даденият датчик или замерва съпротивление и ако не отчете съпротивление или инпулсът не премине записва !грешка!)Но при нея иглата не е прекъсната а само заяжда,ЕКУ-то си пуска инпулс за проверка, след това като започнете да въртите на стартер ЕКУ-то почва да пуска инпулси зада отвяря и затваря иглата но тя не се отваря щото е запекла.
И тука идва Българският метод за попраявне удряш я 2-3 пъти теглиш и една, две пу*** майни и всичко се оправя до следващото гасене да двигателя.
Проблема с компресията мисля да си нормален за 10-15 или 20 годишна кола която едва ли някои в Германия ще и прави ремонт на двигателя. Ако проблема беше в компресията защо при почукване колата мали??? Сигурно я е страх и почва да си дига компресията
Не се занимавайте с несвоиствени работи. Аз не съм си мерил компресията на цилиндрите но едва ли ще остана очарован от моята 16 годишна кола.
Нека я направи да пали и после да се мери каквото и да било друго.Смени си горивният филтър:

и сложи допълнителен до входящият щуцер за горивото на моното (този от към купето)

Вторият се слага ако дълго време колата не е карана или не и е сменян горивният филтър!
Нека да сложа снимка! Кой номер е иглата 1 или 2??? 
BOSCH Mono-Motronic
- iliana_ok222
- Автомобил:
- Двигател:
основен ремонт 600 лева което ми дава сигурност поне 3 4 години и знам кое и е наред кое не или нов двигател 700 лева със скорости който не се знае колко е читав и кой идиот го е разпрал и хвърлил как мисилите? благодаря за мненията и отговорите и съветите ще се опитам да си направя колата защото ми е слабост и не искам да я сменям за никаква друга!
- iliana_ok222
- Автомобил:
- Двигател:
иглата е номер 1 имам вече две
като се прецака едната само да имам инструменти на средата на улицата мога да си я сменя. това е несериозна работа не е честно така да ми се подиграват в сервизите затова ще се възползвам от колегите тук. а какво общо има горивния филтър с моното обясни защото тази версия я чувам за първи път
- policevidin
iliana_ok222 написа:иглата е номер 1 имам вече двекато се прецака едната само да имам инструменти на средата на улицата мога да си я сменя. това е несериозна работа не е честно така да ми се подиграват в сервизите затова ще се възползвам от колегите тук. а какво общо има горивния филтър с моното обясни защото тази версия я чувам за първи път

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”