Във вестниците отзивите са от единия полюс, та чак до другия...
Едните пишат, че въпросните фирми са набедени и това е поръчка срещу тях, а другите, че наистина са измамници и си заслужават отнемане на лицензи.
Има закана от контролните органи за проверки с години назад, включително и от НАП.
Предстои развитие, което за мен ще е крайно интересно...



Колбасите Стара планина
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
-
- Мнения: 594
- Регистриран на: Съб 28 фев 2009 21:43
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: Царево / Бургас
Re: Колбасите Стара планина
Това какво пише вестника...
Зависи на кой е собственика на вестника. Спрял съм да купувам вестници, платените коментари са много там.

Зависи на кой е собственика на вестника. Спрял съм да купувам вестници, платените коментари са много там.
- escrime
- Мнения: 3073
- Регистриран на: Пет 07 мар 2008 10:34
- Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
- Двигател: OM642
Re: Колбасите Стара планина
Прав си.
Зависи. И то много.
Има и друго, обаче... от 13 вестника получаваш минимум 4-5 различни гледни точки... Това ми е мисълта, а не дали тези гледни точки са меродавни или не.
Аз като потребител по-скоро няма да си купя от фирмите, които оповестиха...
Зависи. И то много.
Има и друго, обаче... от 13 вестника получаваш минимум 4-5 различни гледни точки... Това ми е мисълта, а не дали тези гледни точки са меродавни или не.
Аз като потребител по-скоро няма да си купя от фирмите, които оповестиха...
- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Мнения: 13068
- Регистриран на: Сря 17 авг 2005 15:15
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: София
Re: Колбасите Стара планина
а някой дали знае,че точно тези които имат сертификат за стара планина,внася и прави и продава най-големите боклуци на пазара 

- stinka
- Мнения: 83
- Регистриран на: Сря 27 дек 2006 18:09
- Автомобил: pasat b5 i pasat b3
- Двигател:
- Местоположение: София
Re: Колбасите Стара планина
Това се очаваше ,българска му работа.Всичките със "стара планина " са един дол дренки.Вносителите на замразени меса са няколко фирми,не повече от 5...то и охладеното месо е бившо замразено,но това го няма на етикета.Според мен става дума за разчиатване на пазара и стари сметки.
- bobocamaro
- R.I.P
- Мнения: 7510
- Регистриран на: Вто 01 юли 2008 16:21
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
- Местоположение: София
Re: Колбасите Стара планина
Малки лъжливи душици са тия колбасари и лаборатории.Има прекрасен евтин метод за количествен анализ на соев протеин в горещо произведените саламища.Общо три реактива се ползват, за отделяне на мазнината от пробата и за разтваряне на соевия протеин в мЯсото.Целата смрад се прекарва през колоната на течен хроматограф с UV източник.Разделителна способност 0.25% отнесено към соя/обща маса в грамове.
Това го може всеки студент по химия, апаратурата я има и е достъпна(донякъде), ама не.Ние сме яки пичове, ние ползваме акредитирани лаборатории в Германия.Да ви...майката лъжлива-саламена.
Това го може всеки студент по химия, апаратурата я има и е достъпна(донякъде), ама не.Ние сме яки пичове, ние ползваме акредитирани лаборатории в Германия.Да ви...майката лъжлива-саламена.
- Nikkolay
- Мнения: 1652
- Регистриран на: Съб 18 авг 2007 10:19
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: София
- Контакти:
Re: Колбасите Стара планина
баща ми е ветеринар и е ходил на инспекции в разни предприятия.
Ако ви кажа за какво става въпрос, сиг. повече няма да си купите салам, ликанка или кремвирши
Последния случай бил в един колбасарски цех, където матряла за колбасите бил от мъртви животни(коне, крави, овце, магарета и т.н. има си цяла организация дет ги снабдява с мъртви животни, има игри и с екарисажа и т.н.). Та после в един 5000 литров котел на няколкостотин градуса, излиза после направо на пюре, всичко разтопено, козини, вътрешности, копита, рога , лайна. После следва смеска с консерванти, стаблизитори, мас и подправки.......и карловската луканка готова
Ако ви кажа за какво става въпрос, сиг. повече няма да си купите салам, ликанка или кремвирши

Последния случай бил в един колбасарски цех, където матряла за колбасите бил от мъртви животни(коне, крави, овце, магарета и т.н. има си цяла организация дет ги снабдява с мъртви животни, има игри и с екарисажа и т.н.). Та после в един 5000 литров котел на няколкостотин градуса, излиза после направо на пюре, всичко разтопено, козини, вътрешности, копита, рога , лайна. После следва смеска с консерванти, стаблизитори, мас и подправки.......и карловската луканка готова

- chefito
- Мнения: 9527
- Регистриран на: Сря 02 фев 2005 12:41
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: Пловдив
Re: Колбасите Стара планина
Внасяме месо. Внасяме сухо мляко. Внасяме плодове и зеленчуци, а нашите земи пустеят. Евала правителство. Евала!
п.с. Няколко пъти ям Стара Планина продукти....по-добре са! Безспорно!

п.с. Няколко пъти ям Стара Планина продукти....по-добре са! Безспорно!
- calm
- Мнения: 979
- Регистриран на: Пет 28 дек 2007 0:17
- Автомобил: VW PASSAT B5
- Двигател: 1.8T
- Местоположение: София
- Контакти:
Re: Колбасите Стара планина
От тия дни влезна нов стандарт- "Като "Стара планина" 

- hooligans
- Мнения: 18733
- Регистриран на: Пет 30 мар 2007 19:22
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
- Местоположение: София
Re: Колбасите Стара планина
Същите боклуци в нова опаковка
Но са по вкусни заради етикета
Но са по вкусни заради етикета

- Stenly
- Мнения: 1967
- Регистриран на: Пет 29 апр 2005 23:22
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: София VW Golf mk1 1600GTI EG
- Контакти:
Re: Колбасите Стара планина
Ми то накрая народа като загуби доверие и в "Стара планина" ,който му се доядат истински кюфтенца и подобни ... телешко и свинско месце на кило ..в месомелачката и айде .....
- hooligans
- Мнения: 18733
- Регистриран на: Пет 30 мар 2007 19:22
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
- Местоположение: София
Re: Колбасите Стара планина
Stenly написа: ... телешко и свинско месце на кило ..в месомелачката и айде .....
Това отдавна го правя, не че месото е екологично, но все пак е по добре от готовата кайма, като гледам и от Стара планина

- Ljubon
- Мнения: 3327
- Регистриран на: Съб 15 авг 2009 10:54
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: Sofia
Re: Колбасите Стара планина
Nikkolay написа:баща ми е ветеринар и е ходил на инспекции в разни предприятия.
Ако ви кажа за какво става въпрос, сиг. повече няма да си купите салам, ликанка или кремвирши![]()
Последния случай бил в един колбасарски цех, където матряла за колбасите бил от мъртви животни(коне, крави, овце, магарета и т.н. има си цяла организация дет ги снабдява с мъртви животни, има игри и с екарисажа и т.н.). Та после в един 5000 литров котел на няколкостотин градуса, излиза после направо на пюре, всичко разтопено, козини, вътрешности, копита, рога , лайна. После следва смеска с консерванти, стаблизитори, мас и подправки.......и карловската луканка готова
Айде сега, добър апетит, да ви е сладко!

- batmilko
- Мнения: 8857
- Регистриран на: Чет 22 юли 2004 10:19
- Автомобил: Opel Zafira
- Двигател: 1900 CDTI
- Местоположение: София
- Контакти:
Re: Колбасите Стара планина
само да попитам, баща ти като е виждал такова нещо, въпросният цех/завод.... затворен ли е?Nikkolay написа:баща ми е ветеринар и е ходил на инспекции в разни предприятия.
Ако ви кажа за какво става въпрос, сиг. повече няма да си купите салам, ликанка или кремвирши![]()
Последния случай бил в един колбасарски цех, където матряла за колбасите бил от мъртви животни(коне, крави, овце, магарета и т.н. има си цяла организация дет ги снабдява с мъртви животни, има игри и с екарисажа и т.н.). Та после в един 5000 литров котел на няколкостотин градуса, излиза после направо на пюре, всичко разтопено, козини, вътрешности, копита, рога , лайна. После следва смеска с консерванти, стаблизитори, мас и подправки.......и карловската луканка готова
много ми е интересно
Върни се в “ОФФ-Топик - други”
Кой е на линия
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 22 госта