Без винетки.
- Stefan
- R.I.P Madcap
- Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
- Двигател:
Re: Без винетки.
Бързо ще оправят неуредиците с винетките, все пак пари ще прибират. По бавно ще си оправят пътищата гадините мръсни 

- келеш
- Автомобил:
- Двигател:
Stefan написа:Бързо ще оправят неуредиците с винетките, все пак пари ще прибират. По бавно ще си оправят пътищата гадините мръсни
Не ми се вярва да се оправят бързо тези неуредици.Винетки не са разпространени навсякъде,и като дойде края на месеца,ще ги пуснат за продажба и гледай какви опашки ще се извият!
Да искаш да си дадеш парите и да няма кой да ги прибере!
- escrime
- Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
- Двигател: OM642
Махат винетките, плащаме на километър
Махат винетките, плащаме на километър
До две седмици в Министерския съвет ще бъде внесен проект за изграждане на системи за събиране на такси по пътищата на километър. Това заяви министърът на регионалното развитие Росен Плевнелиев, цитиран от агенция КРОСС. По думите му, „които карат малко, ще плащат малко, а тези, които преминават много километри, ще плащат повече”. Предвижда се тази система да бъде въведена през 2014 г. Според Плевнелиев системата е справедлива, но възниква проблем с ЕК. Проблемът е, че ако ние направим магистралите платени, Брюксел ще си поиска вложените в тях европейски средства, коментира той.
Темата е засегната в почти всички големи печатни издания тази сутрин. Доста ми е интересно как ще се реализират част от идеите, като например GPS засичане...

П.П.: Ето статията във вестник "Класа". Тя една от всичките, в които се говори за засичане със сателити и GPS

- 1z
- Автомобил: seat ibiza
- Двигател: atd
Махат винетките, плащаме на километър?
До две седмици в Министерски съвет ще бъде внесен проект за изграждане на системи за събиране на такси по пътищата на километър.
Това заяви министърът на регионалното развитие Росен Плевнелиев, цитиран от агенция КРОСС.
Така по думите на министъра тези, които "карат малко ще плащат малко, а тези, които преминават много километри, ще плащат повече". Предвижда се тази система да бъде въведена през 2014 година.
Според Плевнелиев системата е справедлива, но възниква проблем с Европейската комисия. Проблемът е, че ако ние направим магистралите платени, Брюксел ще си поиска вложените в тях европейски средства, коментира той. По повод факта, че Румъния въведе електронно винетка Плевнелиев заяви: „Завиждам им, направо съм ревнив на тази тема."
Той все пак подчерта, че електронната винетка е на по-ниско ниво, която евентуално ще стартира през 2014 г. За изграждането й ще са необходими три години.
В края на май Росен Плевнелиев съобщи, че системата включва т. нар. електронни винетки и наблюдение на трафика през GPS устройства.
Той бе категоричен, че въвеждането на новата система няма да оскъпи винетките.
„Електронните тол-системи са много по-гъвкави. Те дават много по-голяма добавена стойност за държавите, има по-сериозен контрол и преди всичко помагат на хората. За тях няма да има разлика”, обясни тогава Плевнелиев, цитиран от Дарик радио.
по голяма простотия не бях чувал,
1.министара да ми обясни не ми ли нарушава личните права като ме следи?
2.в северна българия няма нито един километър построен нов път(да не говорим за магистрала)няма и намерения да се строят такива в близките 6 години за кое ми иска пари на мен?
3.след като държавата налага акциз на горивата така не плаща ли всеки справедливо колкото повече кара повече плаща?ако се въведът такива винетки ще се махне ли акциза на горивата?
Мога да задавам безброй въпроси но няма смисъл
До две седмици в Министерски съвет ще бъде внесен проект за изграждане на системи за събиране на такси по пътищата на километър.
Това заяви министърът на регионалното развитие Росен Плевнелиев, цитиран от агенция КРОСС.
Така по думите на министъра тези, които "карат малко ще плащат малко, а тези, които преминават много километри, ще плащат повече". Предвижда се тази система да бъде въведена през 2014 година.
Според Плевнелиев системата е справедлива, но възниква проблем с Европейската комисия. Проблемът е, че ако ние направим магистралите платени, Брюксел ще си поиска вложените в тях европейски средства, коментира той. По повод факта, че Румъния въведе електронно винетка Плевнелиев заяви: „Завиждам им, направо съм ревнив на тази тема."
Той все пак подчерта, че електронната винетка е на по-ниско ниво, която евентуално ще стартира през 2014 г. За изграждането й ще са необходими три години.
В края на май Росен Плевнелиев съобщи, че системата включва т. нар. електронни винетки и наблюдение на трафика през GPS устройства.
Той бе категоричен, че въвеждането на новата система няма да оскъпи винетките.
„Електронните тол-системи са много по-гъвкави. Те дават много по-голяма добавена стойност за държавите, има по-сериозен контрол и преди всичко помагат на хората. За тях няма да има разлика”, обясни тогава Плевнелиев, цитиран от Дарик радио.

по голяма простотия не бях чувал,
1.министара да ми обясни не ми ли нарушава личните права като ме следи?
2.в северна българия няма нито един километър построен нов път(да не говорим за магистрала)няма и намерения да се строят такива в близките 6 години за кое ми иска пари на мен?
3.след като държавата налага акциз на горивата така не плаща ли всеки справедливо колкото повече кара повече плаща?ако се въведът такива винетки ще се махне ли акциза на горивата?
Мога да задавам безброй въпроси но няма смисъл

- vasstop
- Гадфадъ'
- Автомобил: Golf 2 syncro
- Двигател: 1P 1990
- Контакти:
Не са точно GPS устройства, а са пасивни маркери, които се отчитат, когато минеш през определена точка, където има разположен AP (access point) за отчитане на точно такива маркери.
За справка -> питай heimdal
Доколкото знам ги ползват по състезания, във формула 1, в Щатите на Toll магистрали и т.н. ...
За справка -> питай heimdal

Доколкото знам ги ползват по състезания, във формула 1, в Щатите на Toll магистрали и т.н. ...
Точно така - слага се маркер в колата (go box, EZ pass etc.), отделно на тол-отсечката има сензорни устройства.
С винетката плащаш за време, а с тола - колкото караш, толкова плащаш, така че принципно е по-справедливо таксуване.
С винетката плащаш за време, а с тола - колкото караш, толкова плащаш, така че принципно е по-справедливо таксуване.
- MITKO_DVD
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: 2E 1994
- Контакти:
Ми ако не си сложиш такъв маркер 

Последна промяна от Varbona на Чет 14 окт 2010 11:34, променено общо 1 път.
Причина: ми не караш по тол-отсечка
Причина: ми не караш по тол-отсечка
- vasstop
- Гадфадъ'
- Автомобил: Golf 2 syncro
- Двигател: 1P 1990
- Контакти:
Ако те хванат - ще си платиш тройно-петорно таксата за цяла година, а в 'белите' държави системата е вързана електронно и си получаваш 'сметката' директно с фиша за заплататаMITKO_DVD написа:Ми ако не си сложиш такъв маркер

Такива сензори има както на влизане, така и на излизане от Toll зоната.

На други места пък няма да ти отвори бариерата, ако нямаш такъв маркер.
- escrime
- Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
- Двигател: OM642
Сигурно ще обвържат маркерите с техническите прегледи... Най-логично ми се вижда.
Не ми се вярва да оставят възможност да се махат. А и не мисля, че е особено сложно катаджии на пътя да сканират дали има маркер колата или не...
Не ми се вярва да оставят възможност да се махат. А и не мисля, че е особено сложно катаджии на пътя да сканират дали има маркер колата или не...
- PagocmuH
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Съгласен съм да плащам,но за истински пътища.
Не искам да ми падат пломбите по магистралата покрай Пловдив и след Пазарджик посока София.
Данъци и такси за всичко има,а кой ще ми плати на мен за това,че се пуля по пътя и дебна за дупки да не си строша колата,заприличах на ски състезател.
Иххх изнервих се да ги таковам и .....
Не искам да ми падат пломбите по магистралата покрай Пловдив и след Пазарджик посока София.
Данъци и такси за всичко има,а кой ще ми плати на мен за това,че се пуля по пътя и дебна за дупки да не си строша колата,заприличах на ски състезател.
Иххх изнервих се да ги таковам и .....
- MITKO_DVD
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: 2E 1994
- Контакти:
vasstop написа:Ако те хванат - ще си платиш тройно-петорно таксата за цяла година, а в 'белите' държави системата е вързана електронно и си получаваш 'сметката' директно с фиша за заплататаMITKO_DVD написа:Ми ако не си сложиш такъв маркер![]()
Ясно,благодаря

- 1z
- Автомобил: seat ibiza
- Двигател: atd
vasstop написа:Ако те хванат - ще си платиш тройно-петорно таксата за цяла година, а в 'белите' държави системата е вързана електронно и си получаваш 'сметката' директно с фиша за заплататаMITKO_DVD написа:Ми ако не си сложиш такъв маркер![]()
Да де ама в белите държави имат пътища ние не.До колкото знам в германия за да има път с такъв вид плащане има и алтернативен път без плащане.по тая логика трябва да са платени само магистралите а това неможе да стане защото магистралите са строени с пари на ЕС.
Аз нямам против да си плащам но трябва да има за какво,при положение че когато се въведе това нещо магистрали (може би)ще има само в южна българия аз като карам само в северна(даже североизточна)защо да плащам?
- Deo88
- Автомобил:
- Двигател:
Stefan написа:Бързо ще оправят неуредиците с винетките, все пак пари ще прибират. По бавно ще си оправят пътищата гадините мръсни
Напълно съм съгласен с това . Но що се отнася до пътищата ни , ще е хубаво ако въобще ги оправят

на всичко съм съгласен - само да има най накрая ред и закон в таз държава
писна ми от "далавераджии" и "тарикати" - от министър, депупат и магистрат до последния селяк и циганин - всеки трябва да си знае мястото и задълженията и да ги спазва - ако трябва и със силова принуда !!!!
но на таз географска ширина точно никога това ще се случи
писна ми от "далавераджии" и "тарикати" - от министър, депупат и магистрат до последния селяк и циганин - всеки трябва да си знае мястото и задълженията и да ги спазва - ако трябва и със силова принуда !!!!
но на таз географска ширина точно никога това ще се случи
- Tihon
- Автомобил:
- Двигател:
R@do написа:Какво пак почнахте да харните родината си - да се ползва името България като нарицетолно с негативно значение
+ 1
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”