Заводска музика с афтърмаркет плеър

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
BeckoTDI
Автомобил: VW Touareg-Audi Coupe-VW Golf 3
Двигател: BPE-ABK-AAZ

Заводска музика с афтърмаркет плеър

Мнениеот BeckoTDI » Чет 14 окт 2010 23:22

Здравейте имам проблем с касетофона - проблем в чип, цена на ремонта почти колкото ново мп3 с усб и без гаранция, че скоро пак няма да се прецака.
За това размишлявам върху варианта възможно ли е да пусна заводската музика на нов плеър.
Касетофона е Audi Concert който захранва предните 4 тонколони(среди и високи), TDA усилвател който захранва задните 4 тонколони + заводски subwoofer.

Какъв плеър трябва да си купя с изход за усилвател ли, за да мога да подкарам тези тонколони на него?
Също така искам заводския changer и subwoofer да си останат в играта?

Някой правил ли е подобна трансформация, препоръчайте подходящ плеър, как да стане работата? :roll:

Потребителски аватар
k_garchev
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Контакти:

Re: Заводска музика с афтърмаркет плеър

Мнениеот k_garchev » Чет 14 окт 2010 23:24

BeckoTDI написа:Здравейте имам проблем с касетофона - проблем в чип, цена на ремонта почти колкото ново мп3 с усб и без гаранция, че скоро пак няма да се прецака.
За това размишлявам върху варианта възможно ли е да пусна заводската музика на нов плеър.
Касетофона е Audi Concert който захранва предните 4 тонколони(среди и високи), TDA усилвател който захранва задните 4 тонколони + заводски subwoofer.

Какъв плеър трябва да си купя с изход за усилвател ли, за да мога да подкарам тези тонколони на него?
Също така искам заводския changer и subwoofer да си останат в играта?

Някой правил ли е подобна трансформация, препоръчайте подходящ плеър, как да стане работата? :roll:

Ако ти харесва сегашното касетофонче,защо не се провваш да си намериш пак?Или са много скъпи?
От оригиналното по-хубаво няма!

Потребителски аватар
deversant
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот deversant » Чет 14 окт 2010 23:53

Един приятел направи такава трансплантция с JVC dvd.С фабричните не се занимавай... има вариянт да се запой една крушка да топли чипа,но пак е веременно решение!Моя приятел,ходи в RMB audio да му монтират цд-то.На А4 суба е вързан към задните колони,на А6 незнам дали е пак така!Моя съвет е сменяй!

Потребителски аватар
BeckoTDI

Мнениеот BeckoTDI » Чет 14 окт 2010 23:57

Така е, да не говорим колко хубаво се връзва с дизайна на колата!
Повечето касетофони от тази гама са с проблем в чиповете, темите и по български форуми и по чужбинско са многобройни. :cry:
Дори да сменя чипа няма гаранция колко време ще е ок. :|

За затолянето на чипа четох. Вярно е, лятото работеше по-добре и рядко се появяваше проблема, който се изразява в това - усилваш звука и той се увеличава докрай, но при мен проблема е по-дълбок, стане ли един път така, колкото и накъдето да въртиш си остава усилено до край. Сега от както застудя в 90% от случайте когато се опитам да увелича, усилва до край.
И на А6 е така, суба е вързан към задните колони, но тия всички компоненти се захранват от TDA усилвател, който не ми е известно как ще се свърже с афтърмаркет ЦД, за това питам изход за усилвател ли трябва да има или някакъв друг изход новото CD.

Потребителски аватар
deversant
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот deversant » Пет 15 окт 2010 14:27

Незнам колега не съм му свалял Цд-то.Аз можех да му го вържа,но на него не му издържаха нервите да ме изчака и за 35лв мисля му го вързаха.
http://www.tuning.bg/forum/viewtopic.php?f=34&t=183703
Ето тук колега сам пуснал една темичка,следи си я мисля че в най-скоро време ще имаш точен отговор на въпроса си!

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Пет 15 окт 2010 15:22

Това трябва да се види за да съм 100% сигурен, но всеки един плеър с изходи от предусилвател трябва да свърши работа. Също трябва да има и changer control щом толкоз държиш на заводския. Виж таз събота може нещо да се разберем да я погледна. Може и да пробваме с моя Алпин.

Потребителски аватар
BeckoTDI

Мнениеот BeckoTDI » Пет 15 окт 2010 15:50

Благодаря ви за отговорите, Radi с теб ще се разберем нещо на Л.С. :)

Потребителски аватар
BeckoTDI

Мнениеот BeckoTDI » Съб 16 окт 2010 12:54

Евала на Ради, че още вчера се видяхме с него :beer Сега остава да препоръчате някое CD с 2/3 изхода за усилвател. :roll:

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Съб 16 окт 2010 13:16

Сега да поясня... Ауди Concert е всъщност някакъв смотан кас'тофон Blaupunkt. От там на таък става интересно.
Седва усилватели и говорители Bose и самата система е предни, задни и събуфер. Странното е, че кас'тофона има само 2 двойки изходи, а усилвателя за задните е май 3 канален с активен филтър. Поредното странно е, че самият заводски съб не е добре филтриран и си свири среди като пич. Самият съб е още по-странен - странна басрефлекс пластмасова кутия :No с два 10cm говорителя :No :No :No

Вариантите са 2 за се запази цялата система Bose като се използват само 2 изхода от преусилвателя на плеъра или да се запазят заводските говорители и усилватели като само събчето се замени с Pioneer TS-W307, който го има наличен и допълнителен усивател само за него.

Като за плеър на мен ми се върти в главата нещо такова:
http://www.avitel-bg.com/for_the_mobile/cd_players/cde-9880r/

Потребителски аватар
deversant
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот deversant » Нед 17 окт 2010 14:45

В BOSE системата окабеляването e така:
Касетофона не захранва никой говорител, просто от петте (незнам защо са толкова много при положение, че звука е двуканално стерео?!) нискочестотни изхода излизат кабели и отиват пак в задната част при субуфера на който е монтирам външно усилвателя, който захранва един път субуфера и втори път осемтте говорителя в четирите врати!
http://audibg.com/forum/lofiversion/ind ... 23514.html

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”