Проблем с касетофони

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
herk
Автомобил:
Двигател:

Проблем с касетофони

Мнениеот herk » Пет 15 окт 2010 10:01

Здравейте,
Имам следният проблем с касетофона на колата, когато колата е не е запалена касетофона работи. В момента в който я запаля може да работи може и да спре да свири след от 30сек до 2мин. Касетофона е VW alpha. Интересно е да отбележа, че предният ми касетофон Panasonic изкара 5 години, след което изчезна звука. Не го пуска около месец, след което тръгна и работи още 3 месеца и пак спря. После пак тръгна за една две мин и аз го смених с този касетофон VW alpha. Проблема се появява по-често когато вали .

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с касетофони

Мнениеот Ljubon » Пет 15 окт 2010 10:17

Здравей колега и добре дошъл във форума! :beer
И аз имам VW Alpha, само че само радио, без касетофон. И при мен изчезва звука от време на време, но си тръгва пак, в рамките на едно пътуване. Не съм забелязал да има връзка с това дали колата работи или не. Предполагам има студени спойки, все пак е на 25г., ама не ми се занимава, защото се оправя само. Има и четири бутона, дето не ми е много ясно за какво са. Слушам си само една станция и си стои на нея. Хубавото на това радио е, че не се краде, а имаш музика. Преди имах две скъпи, но не се задържаха задълго. Сега съм спокоен и не сменям стъкла.
Поздрави!

Потребителски аватар
Deo88
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Deo88 » Пет 15 окт 2010 12:19

Здравей и от мен колега , и добре дошъл :)

Предполагам става въпрос за радиоприемника за Голф 2 "Алфа" .
Понеже са три модела от тази марка , искам да ви попитам кои от трите модела се пада този който ви прави тези проблеми ? Първият им модел е със 4 копчета , а другите два са с по 8 копчета ( изключване другите две за настройка на звука ) Последният им модел от дясно на името "Алфа" има една червена черта ,
пример : Alpha ------------- този радиоприемник е 91-ва година като модел и се слага на колите който са 91-ва . Първият беше 86-та година , вторият 87 или 88-ма а последният 91-ва .

Кои от тези три модела е твоят , ако можеш малко да го обясниш ще помогнеш повечко .

п.с. Такива проблеми като на твоят радиоприемник съм ги засичал на първият модел , при дъжд или каране по черен път . Може и проблема да е бил в антената тогава , но несъм много сигурен .

Ljubon написа: VW Alpha, само че само радио, без касетофон.

Принципно моделите "Алфа" са радиоприемници , касетофони нямат . :wink:

herk
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот herk » Пет 15 окт 2010 17:55

така изглежда сега не мога да проверя модела
Не работи и на касетка

herk
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот herk » Вто 26 окт 2010 7:40

Има и продължение оправих Панасоника смениха му крайното стъпало работи общо към 30 мин и пак умря. Някакви идеи.

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Мнениеот pas1.8mi » Сря 27 окт 2010 13:31

Явно имаш проблем с някой от високоговорителите(дава на късо понякога)!

herk
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот herk » Пет 29 окт 2010 12:41

Проблемът е решен оказа се повредена тонколона и касетофона включва някаква защита.

Благодаря на всички.

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”