Саморекламата съществува онлайн в много форми, преди малко ми направи впечатление, че следните два коментара са почти напълно еднакви и имат еднакви фрази. В същото време се коментират уж различни размери гуми и имената на коментиращите също са различни. Ама уж.
Може ли да се вярва на коментарите в avtogumi.bg
- maxpayne
- Автомобил:
- Двигател:
Може ли да се вярва на коментарите в avtogumi.bg
Последна промяна от vasstop на Нед 17 окт 2010 8:00, променено общо 1 път.
Причина: Освен avtogumi.bg има и avtogumi.com и са два различни сайта. Коригирах заглавието.
Причина: Освен avtogumi.bg има и avtogumi.com и са два различни сайта. Коригирах заглавието.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Може ли да се вярва на коментарите в avtogumi
Пълен фарс,аз не съм доволен от тази фирма много се изхвърлят най-ниските цени и после си намерих същият модел с 6лв. по-евтин на гума не съм за 24-те лева но да не ти говорят глупости по телефона.
- PagocmuH
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
То е ясно,като слънчев ден,че има такива постове в техния сайт.
И други сайтове процедират по същия начин,и летните курорти така си правят реклама
Друг е въпроса за гумите,които предлагат модели и цени.
Оказа се че в Ямбол в нито една гумаджийница нямаше налични гуми Continental Sport Contact 2
Където и да питах за да ми ги поръчат ми излизаше по-скъпо от сайта на (автогуми бг)
Оказа се,че гумите са много добри и съм доволен от покупката.
Всичко е относително...

И други сайтове процедират по същия начин,и летните курорти така си правят реклама

Друг е въпроса за гумите,които предлагат модели и цени.
Оказа се че в Ямбол в нито една гумаджийница нямаше налични гуми Continental Sport Contact 2
Където и да питах за да ми ги поръчат ми излизаше по-скъпо от сайта на (автогуми бг)
Оказа се,че гумите са много добри и съм доволен от покупката.
Всичко е относително...

- Tihon
- Автомобил:
- Двигател:
Ползвал съм ги миналата година и съм много доволен - оабадиха се към час-два след като им пуснах заявката по мейла, дойдоха точно на време, вежливи. Забравих да ги питам когато ми се обадиха по телефона за ДОТ-а, и като дойдоха веднага се нахвърлих да го гледам гумите- но всичко си беше идеално - от преди няколко седмици /не си спомням колко точно, но бяха пресни/
Тази година обаче причината заради която не съм си поръчал Hankook-a от тях е точно тази - заградените в червено фалшиви реплики в сайта им. Вкарват си автогол, сами си рушат реномето, което иначе създават с труд - лично мнение.
Тази година обаче причината заради която не съм си поръчал Hankook-a от тях е точно тази - заградените в червено фалшиви реплики в сайта им. Вкарват си автогол, сами си рушат реномето, което иначе създават с труд - лично мнение.
-
- Автомобил: 1998 VW Polo Variant
- Двигател: APQ
Ами то са си еднакви коментарите, само колата е сменена 

- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колкото можеш да вярваш на мнението на непознат човек, толкова вярвай и на тези коментари.
След като има тестове за гуми, а и има нашия форум, в който има анкети, коментари и т.н., за какво са ти коментарите в сайт за гуми. Естествено е да има хвалба на техните продукти.
След като има тестове за гуми, а и има нашия форум, в който има анкети, коментари и т.н., за какво са ти коментарите в сайт за гуми. Естествено е да има хвалба на техните продукти.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
То и тук не е много достоверно. Всеки си хвали своето. Аз лично моите зимни гуми миналата година ги избрах след като прочетох тест на АДАЦ. Там бяха посочени като особено препоръчителни - Hankook W440.
Все пак освен прозрачна самореклама има още 2 версии за тия коментари:
1) Втория е искал да изкаже одобрение и вместо да измисля текст е копирал старото мнение с промяна на модела на колата;
2) Някой конкурент иска да подкопае реномето им и нарочно копира мнението, за да отблъсне клиентите.
Според мен са по-важни мненията относно обслужването и точното съответствие на стоката, а не оценки коя гума колко е добра. Не са им най-ниски цените, има и по-ниски, но все пак са ориентир за смислени/средни стойности. Защото има голям брой дребни гумаджии, които прекаляват с надуването на цените - особено в по-малките градове където няма друг избор.
1) Втория е искал да изкаже одобрение и вместо да измисля текст е копирал старото мнение с промяна на модела на колата;
2) Някой конкурент иска да подкопае реномето им и нарочно копира мнението, за да отблъсне клиентите.
Според мен са по-важни мненията относно обслужването и точното съответствие на стоката, а не оценки коя гума колко е добра. Не са им най-ниски цените, има и по-ниски, но все пак са ориентир за смислени/средни стойности. Защото има голям брой дребни гумаджии, които прекаляват с надуването на цените - особено в по-малките градове където няма друг избор.
- maxpayne
- Автомобил:
- Двигател:
Един написа:Не са им най-ниски цените, има и по-ниски, но все пак са ориентир за смислени/средни стойности.
А бе доста са им ниски да ти кажа, по-ниски от Диана определено в повечето случаи. Друг е въпросът като сметна и отстъпката там 25% и вече нещата стават на кантар
Още откакто посещам автогуми се съмнявам в тези коментари, малко изкуствено ми се вижда. Но по коментари във форуми срещам само добри отзиви, коректни са. Но тези надписи "гарантирано най-ниска цена" не е точно така, винаги можеш да намериш по-евтинко 

- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Re: Може ли да се вярва на коментарите в avtogumi.bg
Коментар за даден модел важи за всички размери от модела. Фалшиви или не, със сигурност са неграмотни коментарите, такаче просто не ги гледайте 

- batmilko
- Автомобил: Opel Zafira
- Двигател: 1900 CDTI
- Контакти:
пука ми за коментарите, има тест на адац имам изпълнени поръчки от сайта и съм супер доволен...
- Luciano
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: 1.9TDI AHF
- Контакти:
batmilko написа:пука ми за коментарите, има тест на адац имам изпълнени поръчки от сайта и съм супер доволен...

Когато и аз пазарувах от тях бяха супер точни.
А това, че някъде ги имало с 5лв по евтини не ми пука - все пак ми ги стовариха в гаража.
- BeckoTDI
- Автомобил: VW Touareg-Audi Coupe-VW Golf 3
- Двигател: BPE-ABK-AAZ
На коментари за гуми трудно може да се вярва, особено от този тип "Снощи ги сложих, много съм доволен!" 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте,рядко влизам във форума поради причината,че карам РЕНО.Регистрацията съм направил по повод на един проблем на познат който кара ПОЛО.Днес рових из нета за гуми-жена ми чака нова кола,а тя ще дойде с летни галоши,което налага да се купуват и гуми.Та търсачката ме доведе до тая тема.В първия пост колегата maxpayne пуска снимка от от сайта avtogumi.bg, в която се четат две почти еднакви мнения с различни автори и разлика само в размера на гумите.Първото мнение е мое-казвам се Драгомир Димитров.Още миналата година това повторение ми направи впечатление,но нямаше как да реагирам.Вероятно колегата го е домързяло да напише нещо свое и ме е копирал.Заставам зад всяка моя дума,която съм написал там!Историята е следната-през ноември си поръчах МЕГАН III и беше ясно,че ще го получа с летни гуми.Датата за доставка беше определена през януари.Около всичките бъркотии и ядове за забавянето потърсих зимни гуми за колата и избрах цитираните HANKOOK W 440.Отсега заявявам-изобщо не съжалявам за направеният избор!Цена,качество на гумите,реакция и обслужване от страна на продавача-ПЕРФЕКТНИ!През декември,когато заваля навсякъде синът ми се оплака от гумите на старата кола-R19.Поднасяла,не спирала и т.н.Поръчах две от същите гуми със съответния размер.На следващият ден гумите бяха у дома и съответно монтиран като предни на 19-ката.Синът ми грабна колата и след полвин час се върна. Вка ми:Ела,карай и кажи какво става!Качих се на колата-времето беше кошмар-вали мокър сняг и трупа,никой тук в Провадия не чисти улиците.Излязохме,подкарах колата и бях удивен от промяната в поведението и на пътя!Нищо общо с преди!През януари дойде и МЕГАН-а.Гумите,с които дойде-летни MISHELIN ENRGY SAVER бяха сменени с купените вече HANKOOK W 440 още в магазина.През цялата минала зима не сме имали проблеми,а помним какво беше.Синът ми учи в Добрич и редовно пътуваше до Провадия и Варна.Сега 19-ката е обурудвана с още една двойка от същите гуми.За бълхата,която чакаме за жена ми-CITRОEN C1 търсих пак W 440,|но за съжаление тоя размер-155/65/14 не се предлага!Спрял съм се на FALKEN и се надявам да излязат също така добри,както и HANKOOK.Само ще добавя,че гумите,които досега съм получавал от споменатият интернет магазин идваха още топли-с DOT 3-4 седмици преди доставката.Хората са изключително коректни и мисля,че никога повече няма да купя гуми от друг доставчик!Всичко това го написах с едничката цел да разсея съмненията относно публикуваните мнения-моето поне е истинско и не е продиктувано от никого.Това е.Съжалявам,ако съм отегчил някого.
А,ако някой може да даде мнение за FALKEN-ите-ще бъда изключително благодарен!
А,ако някой може да даде мнение за FALKEN-ите-ще бъда изключително благодарен!
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”