препоръчайте ми инверторен климатик до около 1600лв

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
viki_best_88
Автомобил:
Двигател:

Re: препоръчайте ми инверторен климатик до около 1600лв

Мнениеот viki_best_88 » Съб 16 окт 2010 14:24

ами височината е 2.50 ще седи отворно през една част от времето иначе съм си предвидила за кухнята една духалка за по студните дни. Главно искам да ми отоплява спалнята, защото през деня съм на работа и вечер ще я използвам главно нея.
alexx в магазина където го гледах казаха че е добър за такова помещение, защо мислиш че ще е слаб ?
barezifranko благодаря поуспокои ме - и аз не мисля да го гася просто като съм на работа ще му намалявам градусите за да ми подържа определена температура в стаята :)

Потребителски аватар
doubledTSI
Автомобил: Golf 5 1.4 TSI Caddy life 4motion
Двигател: CAXA 2008 1.9 BLS 2009

Мнениеот doubledTSI » Съб 16 окт 2010 14:57

barezifranko написа:Аз съм с същото Фуджицо и съм много доволен. През зимата сметката ми се качва с 40-50 лв. Но икономията идва от това че работи нон-стоп. Успех с покупката :beer

:да:

Потребителски аватар
KING-T
Автомобил: VW Bora TDI 90кс
Двигател: AGR 2000г

Мнениеот KING-T » Съб 16 окт 2010 18:32

В къщи имам 3 Panasonic-a.Единият е китайски ,другите два са инверторни малайзиски.Тази година взех най-новия модел E9LKE-3,който гарантира работа до -15 градуса.Не че другия не топли пак при толкова.Много съм доволен от малайзиските Панасоници.Много добра изработка са и са доста тихи ,не пукат и най-важното е ,че топлят .Миналата зима със стария на -20 съм нямал никави проблеми.Освен това имат и система за пречистване на въздуха.

Потребителски аватар
mely
Автомобил: Citroen C crosser
Двигател:

Мнениеот mely » Съб 16 окт 2010 18:43

viki_best_88 написа:ами височината е 2.50 ще седи отворно през една част от времето иначе съм си предвидила за кухнята една духалка за по студните дни. Главно искам да ми отоплява спалнята, защото през деня съм на работа и вечер ще я използвам главно нея.
alexx в магазина където го гледах казаха че е добър за такова помещение, защо мислиш че ще е слаб ?
barezifranko благодаря поуспокои ме - и аз не мисля да го гася просто като съм на работа ще му намалявам градусите за да ми подържа определена температура в стаята :)

Вземи Дайкина -по добър е и е многоооооооооо по тих.За 2 стаи ако не е точно срещу вратата ще е по трудно ,защото топлия въздух няма как да премине/стои горе до тавана/.Иначе за квадратурата няма проблем-Дайкина е достатъчно мощен/по мощен от фуджицото/ .Но ако е за спалнята само ще е прекалено мощен и ще работи като конвенционален-реоразмерен.Добре си прецени .

viki_best_88
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот viki_best_88 » Съб 16 окт 2010 19:59

mely точно срещу вратата ще го сложат, по принцип ще е за спалнята но ми се иска и да подухва малко и към кухнята ...
Какаво искаш да кажеш с конвенционален-реоразмерен аз съм много не в нещата на тази тема ... просто в магазина ми ги предложиха тези двата и най-вече цената ме устрой и за това ... ако може да разясниш малко :bowdown

Потребителски аватар
mely
Двигател:

Мнениеот mely » Съб 16 окт 2010 21:25

:D :D извинявай исках да кажа преоразмерен....Ако инверторен климатик е много мощен за дадено помещение той започва да работи като конвенционален/включва и изключва ,а принципа на работа на инвертора е да намали оборотите си до минимум без да спира/- оттам и икономията и поддържане на постоянна температура.

Смятай така ...за един кубик от стаята са необходими 60-80 вата отоплителна мощност .Значи ако стаята ти е 15кв.м х 2.50 м височина е =37.50 куб.м ..... 37.50х80 вата=3000вата или 3 киловата отопляема мощност която ти е необходима.Оттам виж какво ти отдава климатика и....решавай.Пак казвам Дайкина ти е перфектен в случая

Потребителски аватар
alexx
Автомобил: SantaFe
Двигател:

Мнениеот alexx » Съб 16 окт 2010 21:52

тока mely много добре ти го обяснява само дето с тия 60-80W e за супер енергийна къща или апартамент в блок където нямаш външни стени под 80W не го смятай 90-100 за отопление това е и японците така го смятат
за теб 15м2 + 10м2 = 25м2 *2,50 = 63м3 * 90 = 5625 или търси климатик който отдава поне 5.0 Киловата Номинал на отопление и мога да ти покажа такъв, който и влиза в бюджета 1,7-5,8-7,7 kW / конс. 1,6 kW
айде успех и сметките са най-важни, за да няма после "тоя климатик не работи" и т.н.

viki_best_88
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот viki_best_88 » Нед 17 окт 2010 10:16

За съжаление обаче моя бюджет е малко по малък от този във форума 1300 лв с монтажа :( този ДАйкин наистина е доста добър, но няма да успея с толкова пари.
Аз съм от Перник и съм се спряла на тази фирма http://www.ramclima.com/index.html и мисля утре да ходя да поръчам нещо, ама направо не знам какво :banghead:
meli наистина по твоята формула Дайкина ще ми е по подходящ, защото до дават Отоплителна мощност мин./номин./макс. квт 1,3~3,4~4,8 наистина май ще е макък за двете стаи, но аз не исакм да е еднаква температурата и в спалнята и в кухнята, просто да се позагрява лекоооо а пък за много студените дни ще съм на духалка. Докато като гледам параметрите на Фуджицото той въобще не е подходящ, макар че във Рам клима точно него ми препоръчаха :twisted:
Освен да се обадя да си променя решението - и без това им казах за след сряда да дойдат .....
alexx точно и мене ме притесняват тия проклети сметки ... другия вариант е да си взема само за спалнята там да ми е добре ... защото просто няма да успея да събера още 300 лв до сряда :(

Потребителски аватар
alexx
Автомобил: SantaFe
Двигател:

Мнениеот alexx » Нед 17 окт 2010 11:24

май питаш "пост фактум"? Попитай за модела , който ти посочих защото цената е много завишена и е от друг регион на БГ
много ми е чудно как са ти препоръчали толкова слаби климатици за 2 помещения, или си го спестила пред тях?
Ако са знаели само за едното помещение не са толкова силни, защото Декември и Януари температурите са ниски и с висока влажност, мъглите и така климата ще работи както трябва, ако отвориш ще вдигне обороти / мощността на макс/ и може да се размразява на 40-50 минути
Успех :beer

Потребителски аватар
mely
Двигател:

Мнениеот mely » Нед 17 окт 2010 12:09

alexx написа:май питаш "пост фактум"? Попитай за модела , който ти посочих защото цената е много завишена и е от друг регион на БГ
много ми е чудно как са ти препоръчали толкова слаби климатици за 2 помещения, или си го спестила пред тях?
Ако са знаели само за едното помещение не са толкова силни, защото Декември и Януари температурите са ниски и с висока влажност, мъглите и така климата ще работи както трябва, ако отвориш ще вдигне обороти / мощността на макс/ и може да се размразява на 40-50 минути
Успех :beer

Виж цените тук http://www.mmc.bg/bg/index.php те са вносителя за България

Ще ти кажа защо-отстъпката за фуджицото им е по голяма и съответно печалбата им.

viki_best_88
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот viki_best_88 » Нед 17 окт 2010 14:37

alexx казах им многооо ясно от какво имам нужда ... явно това им е било на промоция и с по висока отстъпка за това са ми ги препоръчали ... :applause: на тях
Утре ще ходя да ги питам относно твоя модел , сега ще се и поровя по сайта им да видя какво още предлагат ... все пак не ми се дават 1300 лв и в един момент да ме прецакат със метките за тока и най-вече с топлината вкъщи :)
Ще ви пиша какъв е коментара им ...

coreli
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот coreli » Нед 17 окт 2010 16:21

Моля за съвет: предсти ни покупка на климатик за детска стая около 13 кв, стадартна височина, стаята е топла, вътрешна с ПВЦ дограма. Бюджетът ни е 1500-1600 лв за климатик + монтаж.Моля, препоръчайте ми марка и модел.
Бих искала и да попитам за мнение - подходящи ли са подовите климатици за детска стая?
Може ли детето да се изгори и ако изпусне нещо в тялото - химикал, топче или нещо друго, ще му види ли сметката на климатика? Удачно ли е този вид климатици да се монтират зад завеса?

Потребителски аватар
mely
Двигател:

Мнениеот mely » Нед 17 окт 2010 17:59

АААААААААА все пак сме автофорум .Като напишат климатик и Чичо Гугъл да не изкарва първо нас.Да се регистрираш в автофорум за да питаш за домашен климатик :roll: :roll: :insane :gruebel :gruebel :gruebel :gruebel :gruebel

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Нед 17 окт 2010 18:19

mely написа:АААААААААА все пак сме автофорум .Като напишат климатик и Чичо Гугъл да не изкарва първо нас.Да се регистрираш в автофорум за да питаш за домашен климатик :roll: :roll: :insane :gruebel :gruebel :gruebel :gruebel :gruebel

не знаеш колко си прав..форума се индексира много високо в гуглето...
за климатика, ползвам на магазин дайкин 18-ка, родих се, следкато стария самсунг изгоря след 2,5 години вярна служба :banghead:
сега за хола, който е около 70 кубика, пак ще си взема дайкина, даже тук в тая полезна тема намерих май и модела...

Потребителски аватар
mely
Двигател:

Мнениеот mely » Нед 17 окт 2010 18:27

Pichaga написа:
mely написа:АААААААААА все пак сме автофорум .Като напишат климатик и Чичо Гугъл да не изкарва първо нас.Да се регистрираш в автофорум за да питаш за домашен климатик :roll: :roll: :insane :gruebel :gruebel :gruebel :gruebel :gruebel

не знаеш колко си прав..форума се индексира много високо в гуглето...
за климатика, ползвам на магазин дайкин 18-ка, родих се, следкато стария самсунг изгоря след 2,5 години вярна служба :banghead:
сега за хола, който е около 70 кубика, пак ще си взема дайкина, даже тук в тая полезна тема намерих май и модела...

Взимай смелоо моя хол е 31кв.м и вече 4 -та зима ме топли .Абе щом бебе ще топли вече втора година/и на него сложих-тих и комфортен/...

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”