На магистрала настъпя ли го със 140km/h компма не показва под 7,4/100.
Според мен е нормално за този автомобил при скорост 140 да харчи 7/100

пасат Б5 1.9 TDI-AFN разход ?????
- ulipet
- Автомобил: VW PASSAT B7
- Двигател: CFF
Re: Разход на пасат 1.9 TDI-AFN ?????
А моят разход но с AJM PD 115к. мотор по борд компютър е 5.7 с четири човека,пуснат климатроник и багаж, Китен-Пловдив ,каране по магистралата с 140-160км/ч,и въртене в Пловдив общо 350км.
- feikot
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN AVG
Май забравихте заглавието на темата
"Разход на пасат 1.9 TDI-AFN ?????"
"Разход на пасат 1.9 TDI-AFN ?????"
-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
Ivelin написа:]feikot написа:Ако не си си чип,показанията са реални
Колега не съм с чип но показанията определено не са реални. Ако имам нерви да не карам много над 100, утре ще си ходя от софия към първомай и може да снимам какво показваа
Дава отклонения и то ги вада в посока надолу. Не знам защо. А чипа ако е правилно направен няма да дава отклонения. По принцип разхода се смята така - дебита на дюзите за единица време Х времето през което дюзите са били отворени. При слагане на чип се увеличава впръсканото количество гориво като се увеличи времето за което дюзите впръскват. А това не повлиява на точността на отчитането. Дори при подмяна на дюзите с по-големи може да се корегира дебита на дюзите зададен на компа и пак си смята горе-долу вярно.
А сега по темата

При нормално каране (95 извънградско, 135 на магистралата) от София до морето и обратно се стига с реален разход около 6л/100км. Колата е пасат Б5 със АФН двигател.
- feikot
- Двигател: AFN AVG
brum написа:По принцип разхода се смята така - дебита на дюзите за единица време Х времето през което дюзите са били отворени. При слагане на чип се увеличава впръсканото количество гориво като се увеличи времето за което дюзите впръскват.
Приятел сигурен ли си за това ? Защото аз мисля,че чипа сваля разхода,а това което казваш,изглежда,че увеличава разхода.Мощността която чипа дава не идва ли от по ранното затваряне на геометрията (ако я има) и по голямото налягане на турбината ?
-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
По-ранно затваряне на геометрията май няма
. По-голямо налягане на турбината - има. Ама тая кола само на въздух не върви, иска и гориво
. Икономия в разходо ако има, ще се дължи на промяната на работата на двигателя от към анти-екология. Нали се сещаш, че тия дето пишат чиповете не са по на ясно от производителя на двигателя. И производителя не случайно го е направил да работи така.
Няма как реално колата да върви повече и да харчи по-малко гориво. Логично е. При чипване се променят редица таблици на компа, една от който е колко гориво да се впръсква спрямо положението на педала. Тези стойности се завишават. Така при определени позиции на педала помпата впръсква повече гориво. Тове и повишеното количество въздух в цилиндрите (повишеното налягане на турбото) са което качва мощността на колата.

Няма как реално колата да върви повече и да харчи по-малко гориво. Логично е. При чипване се променят редица таблици на компа, една от който е колко гориво да се впръсква спрямо положението на педала. Тези стойности се завишават. Така при определени позиции на педала помпата впръсква повече гориво. Тове и повишеното количество въздух в цилиндрите (повишеното налягане на турбото) са което качва мощността на колата.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Моя пасатор е с чип и съм засичал като го карам с 80 90 км ми гори 4.7 обаче тия дни ми показа 7 на 100 ама то голяма гонка в града,а и имам няколко излизания до близки села пак на ръчка 120 140.Стига сте говорили,че много ви горят нормлано е за това тежкото купе да гори 5,6,7.Те колите не горят много спрямо ликса който предлагат просто нафтата е скъпа и за това ни се струва,че много горят 

- SoManyRetards
- Автомобил:
- Двигател:
Отново много доволен от пасатко.
Преди около седмица ходих до морето - маршрут Смолян - Несебър, през Кърджали, където си има доста изкачване и предимно 4-та скорост.На отиване си го настъпвах, на моменти 150-160, защото бях сам.
На връщане 100-120, 3ма човека + пълен багажник на макс + пълен багаж на задната седалка зад щофьора.
Заредил съм от Петрол 100лв. гориво на 2.25лв. литъра, минал съм точно 800км.

Преди около седмица ходих до морето - маршрут Смолян - Несебър, през Кърджали, където си има доста изкачване и предимно 4-та скорост.На отиване си го настъпвах, на моменти 150-160, защото бях сам.

На връщане 100-120, 3ма човека + пълен багажник на макс + пълен багаж на задната седалка зад щофьора.
Заредил съм от Петрол 100лв. гориво на 2.25лв. литъра, минал съм точно 800км.

Последна промяна от SoManyRetards на Съб 16 окт 2010 19:41, променено общо 1 път.
- bangobango
- Двигател: AFN
Аз пък, ако ви кажа последно моя АФН с чип какъв разход ми даде, няма да ми повярвате 

- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
jos написа:Заредил съм от Петрол 100лв. гориво на 2.25лв. литъра, минал съм точно 800км.
За близо 2 тона кола, няма повече какво да искам...
Разходът е добър, само дето теглото на Пасата е далеч от 2 тона, да речем със 700 кг.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
velinsl написа:Ivelin написа:]feikot написа:Ако не си си чип,показанията са реални
Колега не съм с чип но показанията определено не са реални. Ако имам нерви да не карам много над 100, утре ще си ходя от софия към първомай и може да снимам какво показваа
Да не забрави снимките колега?
Не съм колега но пусто като забравям да снимам

Ей на ето какво се плучи по борд за софия-първомай
Съжалявам за качеството но толкова с телефон.
Докарвал съм го до 3.6 ама имах попътен вятър:)
Ето какво пише в книжката за тоя пасат:
При скорост 90 км/ч = 4.1 л/100 при скорост 120 = 5.5 това е за комби
за седан е 4.0 и 5.4. По интересното е че за 1З двигателя стойностите са с 100 грама отгоре при същите скорости. Само не ме карайте да снимам книжката и да слагам снимки

-
- Автомобил:
- Двигател:
Ами еи сега ми даде разход 6,5 като постояно беше на ръчка 120-140,а на места дори и 160 170.
- SoManyRetards
- Автомобил:
- Двигател:
dobrin написа:jos написа:Заредил съм от Петрол 100лв. гориво на 2.25лв. литъра, минал съм точно 800км.
За близо 2 тона кола, няма повече какво да искам...
Разходът е добър, само дето теглото на Пасата е далеч от 2 тона, да речем със 700 кг.
Мерси, че ме поправи.

Колата си тежи точно 1300кг.
Аз в големия талон съм гледал - "Работен обем 1896"
Да забия и аз един контролен върпос:
Ще ми гори ли 7/100 градско, ако минавам по 5км до работа сутрин и 5 следобед (7 мин път)?
На кой километър загрява добре, защото в момента моя автомобил(1,8ми) зимата около третия вече парното отвръща въздуха?
Ще ми гори ли 7/100 градско, ако минавам по 5км до работа сутрин и 5 следобед (7 мин път)?
На кой километър загрява добре, защото в момента моя автомобил(1,8ми) зимата около третия вече парното отвръща въздуха?
Последна промяна от velinsl на Пон 18 окт 2010 17:56, променено общо 1 път.
Върни се в “Дизелови агрегати”