Aimbotfan написа:Колеги ще ме извинявате за вдигането на темата, но имам две-три питания.
Първото, дойде време да сменяваме маслото на Пасат-а и се чудя какво да сложа, разбирачите препоръчват да сложим Castrol EDGE 5W30 специално за автомобили с DPF(филтър за твърди частици), други пък ми казват да сложа пак същото масло, само, че с параметри 5W40 за двигатели Помпа-Дюза. Автомобила е на почти 126 хиляди километра, ако това има някакво значение. Маслото досега не знам как е сменяно, на 15 хиляди Longlife, или на 10 хиляди километра, и именно за това питам.
Другото питане е, случва ми се вече за втори път да ми светва лампата за въздушната възглавница, и по точно тази разположена в шофьорската седалка. Изчиствам грешката с диагностичен кабел, после като ида на автомивка, и явно тия дето мият са ламери мърдат някак си рязко(по техни думи) седалката и лампата пак започва да свети. Подшушна ми едно приятелче, че е възможно някакъв кабел под седалката да прави тази мизериика. Дали е така?
Третото ми питане е следното. Направи ми впечатление, че двигателя тресе понякога като потеглям на 1-ва предавка, и то много близко до положние на полунатиснат съединител. Един колега от форума кара колата, и заключи, че причината е маховика. Как може да се провери дали със сигурност е той? В сервиз ли да я карам, или има и начин сам да разбера? Преди време като я карахме в Автотехника в град Плевен и ми казаха, че имало странен шум или нещо от сорта, но ми казаха, че можело да се разбере само като свалят картерния капак. Това предполагам няма връзка, но иде да рече, че колата наистина има някакъв проблем. И май май си диреха жертвичка, да ми отворят колата и после да ми кажат ами тооооо еди какво си, може би в случая маховика е за смяна, дай едни 2-3 хиляди лева и жив и здрав. Е да ама ние доматите макар и като бащата е купил колата да сме ги яли с колжите, вече не ги ядеме, защото аз се занимавам с нея.
Благодаря предварително на отзовалите се.
Кой е тоз колега дето само ти пълни главата със счупени маховици и кабели за айрбеци?!

За маслото ти казах-слагай 5W-40.