реглаж на двигател???

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
premiermiroslav
Автомобил:
Двигател:

реглаж на двигател???

Мнениеот premiermiroslav » Вто 12 окт 2010 17:10

здравейте. днес смених ауспуха на полото и ми казаха, че за да работи още по-тихо и по-добре, трябва да отида на регулиране на двигателя. хич не разбирам от коли и не нам това какво е, колко пари, къде. някой ми каза, че ставало въпрос за регулиране на клапаните, ама знам ли. моля дайте съвети!

Потребителски аватар
kaiser666
Автомобил: Bmw E34
Двигател: M20B20

Re: реглаж на двигател???

Мнениеот kaiser666 » Вто 12 окт 2010 18:12

Ако колата ти работи нормално, харчи нормално и върви нормално не ходи никъде! Или ако ходиш, ходи при форумни майстори, явно искат да ти вземат парите, като виждат че не разбираш :!:

Потребителски аватар
premiermiroslav
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот premiermiroslav » Сря 13 окт 2010 16:19

Ами автомобил върви нормално, набира добре и не пуши. Но въпреки сменените гърнета пак си остава шумен, особено непосредствено след запалването. Още не съм сменил консумативите, не знам дали има значение. Просто ме дразни шумен двигател. Майка ми караше запазен Голф 2 и не беше толкова шумен. Казват ми, че с центровка всичко това щяло да отпадне.

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Skoda Karoq + Passat B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Нед 17 окт 2010 11:43

Можеш да споделиш и каква е колата.На по-новите т.е. след 95-та,6-та няма много много какво да му регулираш по горивото или запалването,електроника се занимава със всичко.
Ако е карбуратор можеш да пипаш това-онова,да бърникаш по предварението на запалването и т.н. или ако е по-старо моно,също можеш да пипаш предварение на запалването ама....дотам.
Консумативите могат да имат общо ако вие някой лагер или ролка,ама и преди и след смяната на изпускателната система,щеше да си вие все така.
Казваш,че остава шумен след запалването...имаш в предвид тракане или...какво по-точно?
Ако колата е с двигател с хидравлични повдигачи е нормално като я запалиш няколко секунди да трака доста, докато се напълнят повдигачите и после трябва да стане доста тиха и да заработи нормално.Ако някой повдигач остава да трака,наистина ще ти се струва доста шумна.
Гледам,че си от София (и не само),ако колата е тук, докарай я до сервиза,да я погледнем и ще те ориентираме какво е необходимо да направиш,ако изобщо е необходимо да направиш нещо.
:beer

Последна промяна от zfa159 на Нед 17 окт 2010 11:49, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Нед 17 окт 2010 11:48

Колега нормално е колата да ти е шумна, все пак не е чисто нова. Ако е след 86-та година е нормално да ти е шумен двигателя! Щом си върви доволно и не ти прави излишни харчове, по-добре не я пипай! Ако искаш да не ти шуми когато си вътре в колата има една изолация се слага вътре в купето и даже има вероятност да неможеш да чуеш двигателя!

Потребителски аватар
premiermiroslav
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот premiermiroslav » Пет 22 окт 2010 16:41

Мерси за отговорите. Автомобила е Поло Класик 97. Установих, че като не я карам едн седмица при палене е шумна, но 5 минути след това става нормално тиха. Бях в сервиз и ми казаха, че е в много добро състояние, само свещите и ремъка са за смяна. Предполагам че се газирам, защото ми е първа кола, а и не съм разбирач. Както и да е, сега върви добре и нямам оплаквания.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”