Зимни гуми - кой с какви - оценка

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Re: Зимни гуми - кой с какви - оценка

Мнениеот Даскала™ » Нед 17 окт 2010 15:36

tisho_psg написа:Къде дават безплатен монтаж на гуми,като си ги купиш нови? :roll:

В Перник :deal

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Нед 17 окт 2010 15:43

Ето от къде ще си купя гуми следващия път mhihi /само ме съмнява,че цената за монтажа е хваната в цената за гумите/ :!:

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Нед 17 окт 2010 15:47

tisho_psg написа:Ето от къде ще си купя гуми следващия път mhihi /само ме съмнява,че цената за монтажа е хваната в цената за гумите/ :!:

При полужение че ще си вземеш гумите от даденият сервиз/магазин за гуми, много ясно че си слага и монтажа на гумите. Те казват че е безплатно, ма като си платиш гумите си плащаш и монтажа, така че все тая! Или ние сме по-умни ще си вземем гуми от едно място и ще отидем на друго да ги монтират :screwy

А относно за гумите лично аз нямам зимни гуми, щот не шофирам зимата!
А до колкото съм разпитвал шофьори, познати и гумаджии! Всеки казва че новата гума си е нова. АКО шофираш много хубаво да не караш с гуми над 2 сезона!

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Нед 17 окт 2010 15:55

IceHeart написа:
tisho_psg написа:Ето от къде ще си купя гуми следващия път mhihi /само ме съмнява,че цената за монтажа е хваната в цената за гумите/ :!:

При полужение че ще си вземеш гумите от даденият сервиз/магазин за гуми, много ясно че си слага и монтажа на гумите. Те казват че е безплатно, ма като си платиш гумите си плащаш и монтажа, така че все тая! Или ние сме по-умни ще си вземем гуми от едно място и ще отидем на друго да ги монтират :screwy

А до колкото съм разпитвал шофьори, познати и гумаджии! Всеки казва че новата гума си е нова. АКО шофираш много хубаво да не караш с гуми над 2 сезона!

Убаво де,дай пример къде точно ти си си купил нови гуми и са ти ги сложили без да искат пари за монтажа?

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Нед 17 окт 2010 15:57

tisho_psg написа:
IceHeart написа:
tisho_psg написа: :!:

:screwy

Убаво де,дай пример къде точно ти си си купил нови гуми и са ти ги сложили без да искат пари за монтажа?

В Благоевград си сменях гумите 175/70/13! Сложих 4-ри нови гуми лятото! 350 лева с монтажа и баланса! Ако искаш за да не пълним темата със спам пиши ЛС!

BG_POLICE
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BG_POLICE » Нед 17 окт 2010 16:03

Веднага ти давам пример :) Миналата година в края на октомври си взех четири броя гуми Клебер зимни 195/65/15 за по 100 лева гумата и в тези пари ми включиха монтажа, демонтаж, баланс и нови винтили :)

P.S. Разбира се това не е за всички клиенти, просто си имам приказка с шефа на Центъра ЕВРОПА на ул "Любляна" :да:

Потребителски аватар
k_garchev
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Нед 17 окт 2010 16:04

tisho_psg написа:
IceHeart написа:

Аз до сега колкото и където да съм сменял гуми,само на едно място ми искаха пари!А в град Карлово не искат пари дори и за гуми втора употреба при качването!Да не говорим,че ако си купя четири гуми цената на бройка е доста различна отколкото обявената!

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Нед 17 окт 2010 16:09

BG_POLICE написа:Веднага ти давам пример :) Миналата година в края на октомври си взех четири броя гуми Клебер зимни 195/65/15 за по 100 лева гумата и в тези пари ми включиха монтажа, демонтаж, баланс и нови винтили :)

P.S. Разбира се това не е за всички клиенти, просто си имам приказка с шефа на Центъра ЕВРОПА на ул "Любляна" :да:

Добре,че се познаваш.До колкото съм чувал в Европа-та режат глави с монтажа на гумите mhihi

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Нед 17 окт 2010 17:21

На повечето места ти включват монтаж. За Диана и Радиал го знам от личен опит макарче минаха годинки вече, а в гумаджииницата до нас(младост) и за ползвани гуми ти правят монтаж. Той е 6лв/бр де, такаче аз взимам гуми онлайн и ги слагам, по-на сметка ми идва и са по-пресни :да:

Потребителски аватар
Един
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Един » Нед 17 окт 2010 17:26

Монтажът наистина е "безплатен" поради простата причина, че ако кажеш "ще ги взема без монтаж" няма да ти намалят и 1лв. Все пак монтьорите им са на заплата и ако си тръгнеш без монтаж няма да свършат някаква странична печеливша работа.

Потребителски аватар
zikko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zikko » Нед 17 окт 2010 18:03

Alek, StS, благодаря ви, колеги! Иначе номера на двг. e AEF... След като това е ориг. размер на джантата и този на гумата, би следвало при подмяна на джанти и гуми да ги калкулирам с тези размери, а не с тези, с които съм в момента - за гумата 165/70/13? За гумите вече съм се спрял на Fulda KRISTALL MONTERO 3 и мисля да ги взимам... Имаше тема специално за тази гума, но там не се споменаваше, какво пише на самата гума като производител! Някой ако има от същите да пише, за да не взема някой ментак!?

DundyTheCroc
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: София Nissan Primera GT, Passat 5.5 TDI, Mondeo MK4

Мнениеот DundyTheCroc » Нед 17 окт 2010 19:22

zikko написа:Alek, StS, благодаря ви, колеги! Иначе номера на двг. e AEF... След като това е ориг. размер на джантата и този на гумата, би следвало при подмяна на джанти и гуми да ги калкулирам с тези размери, а не с тези, с които съм в момента - за гумата 165/70/13? За гумите вече съм се спрял на Fulda KRISTALL MONTERO 3 и мисля да ги взимам... Имаше тема специално за тази гума, но там не се споменаваше, какво пише на самата гума като производител! Някой ако има от същите да пише, за да не взема някой ментак!?

Какво точно ти трябва като инфо за гумите, преди 2 седмици взех такива и в момента са на 2 метра от мен в коридора, монтирани на джанти и чакат зимата :wink:

Потребителски аватар
zikko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zikko » Нед 17 окт 2010 19:52

Какво точно ти трябва като инфо за гумите
Интересува ме какъв е посочения производител на самата гума - Германия...?

DundyTheCroc
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: София Nissan Primera GT, Passat 5.5 TDI, Mondeo MK4

Мнениеот DundyTheCroc » Нед 17 окт 2010 20:04

Моите са ги правили франсетата, не случих на швабски :roll:

Потребителски аватар
Hmmmmm
Автомобил: golf 4 v5 4motion
Двигател: AGZ

Мнениеот Hmmmmm » Пон 18 окт 2010 6:44

Някой да е чувал за марка гуми RIGDON ??? Немски са но не съм ги срещал до сега.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”