Голф 4 vs. Б5
Голф 4 vs. Б5
има ли голяма разлика във возия и вътрешно пространство, освен дължината на двата автомобила?
Последна промяна от velinsl на Пон 18 окт 2010 14:14, променено общо 2 пъти.
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Re: Голф 5 vs. Б5
Има голяма разлика в пространството, но в Голф 5 също е достатъчно
Във возенето не особено

- masiven
- Автомобил: Passat B6+Passat CC+Seat+Yaris
- Двигател:
За пространство в купето и двата са добре, само багажника на голфа е по малък. Обаче за возия, няма голф дето да не вози дървено и гадно. Имам личен голф 4 и съм карал всички без голф6, просто са си гадни лагерници.
Не сравнявайте Голф и Пасат по пространство, голфето е далеч. Това лято на приятел му се наложи да сложи 4 гуми у гоуфо, събра само три и четвъртата на задната седалка. 

Тъкмо мисли да я изтрия, но...
За дължината е ясно. Питам за ширина и място за пътниците. Возията също.
- StS
- Автомобил: Golf VI
- Двигател:
- Контакти:
velinsl написа:Тъкмо мисли да я изтрия, но...
В 6цата и возията си я бива и обема е сериозен.
За 5ак също е с добра возия, нз колегата по-горе в къв 5ак се е возил ама е в пъти по-добро от 4ката..
- hooligan_sk
- Модератор
StS написа:velinsl написа:Тъкмо мисли да я изтрия, но...
За 5ак също е с добра возия, нз колегата по-горе в къв 5ак се е возил ама е в пъти по-добро от 4ката..
Ако за мен говориш, в нов... супърб 2008

- doubledTSI
- Автомобил: Golf 5 1.4 TSI Caddy life 4motion
- Двигател: CAXA 2008 1.9 BLS 2009
Голф 5 си е широка кола ... по мой преценки отстъпва на пасата само по багажника ... но хич не е малък ( 6 каси бира и 7 стека минерална вода 0,5 насипно водата ... от опит) и затваряш без да махаш кората. Мястото на задния пътник е предостатъчно. а за возията ... наскоро четох, че возията им е различна. ТСИ вози най-меко, а R32 най-твърдо.
- doubledTSI
- Автомобил: Golf 5 1.4 TSI Caddy life 4motion
- Двигател: CAXA 2008 1.9 BLS 2009
hooligan_sk написа:StS написа:velinsl написа:Тъкмо мисли да я изтрия, но...
Ако за мен говориш, в нов... супърб 2008Като се возиш ти се струва ебаси возенето, като се качиш да го караш нищо особено
тествах нов супърб 160 коня ТСИ ... тръпка си е! ускорява от ниските обороти и с 220 на магистралата ме помолиха да намаля. тази кола може още!
- hooligan_sk
- Модератор
doubledTSI написа:hooligan_sk написа:StS написа:velinsl написа:Тъкмо мисли да я изтрия, но...
Ако за мен говориш, в нов... супърб 2008Като се возиш ти се струва ебаси возенето, като се качиш да го караш нищо особено
тествах нов супърб 160 коня ТСИ ... тръпка си е! ускорява от ниските обороти и с 220 на магистралата ме помолиха да намаля. тази кола може още!
Говоря за първото поколение супърб което е идентично на пасат б5/5,5 и за начина на возене, не за вървене

K написа:Не сравнявайте Голф и Пасат по пространство, голфето е далеч. Това лято на приятел му се наложи да сложи 4 гуми у гоуфо, събра само три и четвъртата на задната седалка.
Аз в багажника на голфа си слагам целия комплект от четири гуми. Не ве знам кви гуми сте слагали, но изправени една до друга, даже и място отстрани остава.
Иначе по темата - самото сравнение на хечбек и седан е доста спорен въпрос. И който и каквото да ти говори, Пасата по возия има предимства - по-тежък е, и окачването му е друг тип

- hitman0013
- Автомобил: GOLF 4
- Двигател:
Re: Голф 4 vs. Б5
маневреност=голф 4=по-градска кола
удобство=пасата=по-извънградска кола
удобство=пасата=по-извънградска кола
-
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: ACDF 2019
doubledTSI написа:Голф 5 си е широка кола ... по мой преценки отстъпва на пасата само по багажника ... но хич не е малък ( 6 каси бира и 7 стека минерална вода 0,5 насипно водата ... от опит) и затваряш без да махаш кората. Мястото на задния пътник е предостатъчно. а за возията ... наскоро четох, че возията им е различна. ТСИ вози най-меко, а R32 най-твърдо.
Само по багажника, само по мястото отзад, само по мястото настрани...станаха доста

- hooligan_sk
- Модератор
bnick написа:doubledTSI написа:Голф 5 си е широка кола ... по мой преценки отстъпва на пасата само по багажника ... но хич не е малък ( 6 каси бира и 7 стека минерална вода 0,5 насипно водата ... от опит) и затваряш без да махаш кората. Мястото на задния пътник е предостатъчно. а за возията ... наскоро четох, че возията им е различна. ТСИ вози най-меко, а R32 най-твърдо.
Само по багажника, само по мястото отзад, само по мястото настрани...станаха достаСложи отзад дете в столче и краката ще са му лумбалната ти опора. Карал съм и Голф и Пасат. Нищо не може да ме накара да подкарам пак Голф
Голф 5 ли си карал?

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”