трябват ми ел. схемите на допълнителните подгревни свещи на антифриза.
някой може ли да помогне, най-добре ако са на немски

Благодаря предварително
vaskoto1 написа:според едно описание, на което попаднах, благодарение на колегата ABSOLUT, нещата стоят по този начин:
http://vwclub.bg/~vaskoto1/snimki/c ... eating.JPG
поради малкото топлина, отделяна от мотора на празен ход (без натоварване)в някои страни се слага допълнителен подгрев на охлаждащата течност за ниски температури.
компира взима инфо от датчика за темп. на входящия въздух, и при температури под 5 градуса целзий активира релето за допълнителните подгревни свещи във водата. то е съставено от 2 релета-за 1 и за 2 свещи и бушон 50А. оперативната верига е от компира по маса и от клема 15 постоянно. температурата на стартиране се запомня от компира. за да се запази заряда на акумулатора, компира взима инфо от клема DF на алтернатора (по спомен беше на крак 39) и според това, колко е консумацията в момента от автомобила общо, решава колко свободен капацитет има и пали 1, 2 или 3те свещи. при достигане на определена температура компира спира подгрева. продължава обаче да следи водата и входящия въздух. ако температурата на входящия въздух е такава, или по ниска от тая, която е запомнил при старта и водата започне да стине-пак пуска колкото свещи прецени.
същевременно при пуск на мотора, колкото е по студена тръбата на входящия въздух-за толкова повече време компира ще държи свещите пуснати.
задачката не е лесна.
с абсолюта падна баямити борба за неговата колица и пак не стана... оказа се че клема 39 е заета с нещо-някаква маса за богзнае какво... иначе ДФ от алтернатора и той отива някъде-предполагам в таблото за оборотомера. опитахме да смениме компира, но се оказа защитена букса-различна е деа...![]()
![]()
понеже неговата е италианка-там бели меци нема...![]()
![]()
та мислихме с виктор L&R и измъдерихме една схемка за управление на такава шитня (то той я измисли де-аз му подавах само какви капризи искам ) и той обеща, че като има време-ще я реализира. само моля ви не му давайте зор!![]()
интереса ми от това нещо е подтикнат от факта, че и на 2те си бензинови коли инсталирах такива фланци със свещи и резултата е покъртителен!![]()
от напълно непален мотор сутрин, за минута най много, без форсиране, започва да се промъква топла жилка на парното. до 3 минути си духа откровено топло.
резултата е загрял повече мотор на къси разстояния и евентуален занижен разход на гориво.
понеже и 2те коли са ми на газ (едната е карб, а другата с газов инжекцион) термпературата е особено важна за вида гориво. по бързото загряване ми позволява по бързо да обърна на по евтиното и по екологично гориво.![]()
Мерси много!vaskoto1 написа:...за протокола: 3те свещи дърпат към 60А.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 64 госта