Amarok - тест драйв

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Re: Amarok - тест драйв

Мнениеот DoH_KuXoT » Съб 16 окт 2010 16:44

аз и колегата го карахме в събота, допадна ми. Не мога да кажа че е най-доброто, което съм карал но определено VW имат нужда да запълнят и този сегмент. Красив, удобен, добра видимост, вози като лека кола, въпреки ресорното задно окачване, барабаните и мен ме учудиха, но пък спирането изтри колебанията ми, има невероятни спирачки!!! За двигател... малко слабичък, но това е първия двигател за европа, очакват се всякакви промени. Като цяло автомобила, който карахме беше доста постен откъм екстри, пак са поизбързали с премиерата според мен, но пък мераклиите знаят че кола не се взима на премиера и си чакат глезотийките.
Много красив и нежен изглежда, това определено не е типичния пикап за товарене, товарното отделение беше сив металик без никакви подложки и/пластмасови елементи предпазващи го. Все едно да си купя новия Пасат и да го товаря по тавана и предния капак с железа... красиви никелирани брони типично в американски стил, но една драскотинка и отиват за нови, ремонт невъзможен. Вътре - голф 5,6 , комфортен, тих, с добро стерео, хубави стойки за чаши, осветление за товарното отделени, ел пакет нищо впечатляващо. 6 скорости, нищо ново, между 5 и 6-та 400об/мин разлика. Стабилен! въпреки височината си и ресорите се държи много прилично в завоите. Люля се повече от гумите, че са високи, което е нормално.
Все едно караш голф 5 ама си 2-пъти по-висок, прави впечатление на пътя, всички ни заглеждаха, мисля , че ако се ползва по предназначение за товари, селски труд, ферми и т.н. ще е доста модерен и на ниво автомобил, но като знам че сега се почва купуване с цел виж ме какво карам в града, ми смисъла е никакъв, по добре тигуан, туарег и т.н. изпълнението което карахме беше дизел, с нормални гуми и окачване, очаквахме нещо по - извън пътно :roll: , но за момента това има, по-натам.... думите на презентатора бяха интригуващи. Офф - роуд пакети, метални кори открай докрай, лебедки, гуми, по-високо окачване, по-големи двигатели, но пък нали гоним и разход (марката си му е такава :wink: )

п.с. оплюхте го на външен вид, но мисля , че е нормално, и аз трудно свикнах с новия голф 5 , пасат В6, сега съм разочарован от Б7 но с времето свикваме че дизайна става изчекнат и се нагаждаме по него. :beer

Потребителски аватар
bodlivez
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bodlivez » Пон 18 окт 2010 0:53

Ползвам темата за Амарок...
Може ли някой от тестдрайверите да попита в ПоршеБГ докога смятат да подържат политиката си с 2г. гаранция?
Щото сега всички японски марки са с 5г, и както не им се чупят колите:
http://www.whatcar.com/car-news/what-ca ... kia/250839
Ще си е още по голям зор да убедиш някого да даде 50К за Амарок вместо за това:
http://www.toyota.bg/cars/new_cars/hilux/index.aspx
Почти толкова трудно колкото да дадеш същите 50К за добре натоварен пасат вместо за акорд...

Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niikoo_1 » Пон 18 окт 2010 1:08

Хилукса е уникална кошница за каране, това е пикапа, който има най-голяма склонност към преобръщане и е уникално ужасен за каране и няма възможност да го караш на 4х4 без да е блокиран централния диференциал, което е голям недостатък.

Попринцип всички пикапи са ужасни за каране и с ужасен интериор за да може човек да напарви адекватен тест на такъв автомобил, трябва задължително да е карал няколко пикапа преди това, защото този тип автомобили са доста различни от нормланите цивилни леки коли.

Простете за прапописните грешки пиша много бързо и не съм преглеждал поста.

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Пон 18 окт 2010 16:25

Сега видях Ranger на ФОРД....

Изображение

Не е по-хубав от амарока....

Потребителски аватар
Dead man
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Hyundai Sonata 2007
Двигател: 2.0 16V 145HP
Контакти:

Мнениеот Dead man » Вто 19 окт 2010 8:45

А Mazda BT-50 как ти се струва ??

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Вто 19 окт 2010 9:15

Dead man написа:А Mazda BT-50 как ти се струва ??

Mazda 6 на стероиди :Mr Green Fun

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 19 окт 2010 10:37

Dead man написа:А Mazda BT-50 как ти се струва ??

Тая предница е по-подходяща за хечбек, но не и за кола с такъв размер. Ето как би трябвало да изглежда кола с подобен размер отпред.
Изображение

Потребителски аватар
ilia3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ilia3 » Пет 19 ное 2010 20:51

Не знам защо не го харесвате. На мен лично на вид ми допада. Опростен, но красив. Ръбат, но елегантен. Това е от типа коли, в които трябва да се вгледаш за да вникнеш във същността им. Точно такъв тип коли притежават известна гениалност. На пръв поглен не са нищо особено..но постепенно, както каза колегата по-горе, започваш да харесваш колата... :wink:

Потребителски аватар
vladobg78
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vladobg78 » Вто 23 ное 2010 8:21

И на мен ми допада доста, в Пловдив на панаира го разгледах подробно. Само паричките му не са малко, но това е положението а и дали с такава машина ще се вършат хамалогии - мен ще ми дожалее да му натоваря един тон картофи :Mr Green Fun

Kalin72
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kalin72 » Вто 23 ное 2010 8:38

vladobg78 написа:И на мен ми допада доста, в Пловдив на панаира го разгледах подробно. Само паричките му не са малко, но това е положението а и дали с такава машина ще се вършат хамалогии - мен ще ми дожалее да му натоваря един тон картофи :Mr Green Fun

Ами 60К лева последно е цената на средна хубост Амарок, а относно товарене, изобщо няма да ми дожалее, що грозде има да прекарам, що колове за лозята ;) Сега за тая работа мъча Кади-то, душата му излиза, но не се предава :lol:

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Вто 23 ное 2010 8:39

Пикапа е като комбито - на младини го мразиш, а после само се чудиш какви са тези недорасляци (другите коли) :Mr Green Fun
Клиентите за тази машина са определен тип хора и съм сигурен, че на тях им допада, а след време ще са влюбени :wink:
Видях го на пловдивския панаир и ми хареса :да:

Kalin72
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kalin72 » Вто 23 ное 2010 9:02

Пикапа е като комбито - на младини го мразиш, а после само се чудиш какви са тези недорасляци (другите коли)

Хахахха, това страшно ми хареса, искам разрешение да ползвам цитата където и когато намеря за добре :bowdown

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Чет 25 ное 2010 4:45

много вярно това за Комбито :bowdown

Потребителски аватар
Dead man
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Hyundai Sonata 2007
Двигател: 2.0 16V 145HP
Контакти:

Мнениеот Dead man » Чет 25 ное 2010 9:38

Matematiks написа:много вярно това за Комбито :bowdown

Точно така си е....

Карал съм доста видове МПСта и сега имам комби.... :012:

Никога вече няма да си купя седан,купе или друга форма на купето..Само комби... :bowdown

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Чет 25 ное 2010 12:14

Да - комбито е особена пазарна ниша в Германия - 70% от купувачите на Пасат комби - са над 45-50 годишни :!:
Но темата не е за функционалността на комби версията - говорим за pick-up !!!

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”