Въпрос за нафтова помпа на Ситроен ЗХ 1.9ТДинтеркулер
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Въпрос за нафтова помпа на Ситроен ЗХ 1.9ТДинтеркулер
Здравейте колеги. Питам тук, понеже знам, че има хора, които си имат хабер от дизели, а при механичните им помпи си мисля, че принципът е еднакъв, само дето са монтирани в различни марки коли. Както и да е. Става дума за Ситроен ЗХ 1.9ТД с интеркулер. Историята е следната. Преди известно време баджанак ми забеляза, че от помпата капе нафта. Реши да я остави на майстор, за да му направи профилактика и центровка на помпата. Дотук всичко ОК. Взема си я същия ден и... изненада, колата не пали. След доста мъки се установява, че пали, ама когато върти стартера трябва да се стисне едно като филтър, но гумен и оттам вкарва повечко нафта и така колата пали. Без тая работа абсурд, не иска да запали, върти като луда, но не. Разбира се върна колата в сервиза да му я оправят. Седя там близо две седмици какво са й правили не зная, но в крайна сметка мастора му каза "Ще пали, ама като въртиш натискай газта". Та така, сега пали, но само като се подаде газ. Той твърди, че е свалил помпата, сменил е всички гумички и не знам си какво там по нея, центрил я е (колата наистина върви по-добре, отколкото преди да иде при него, не пуши). Някой от вас, колеги, може ли да даде предположение какво точно е станало? Закърпил ли е работата? Какъв би могъл да е проблемът и дали зимата така ще пали добре, щото аз си мисля, че ще види доста зор.
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Re: Въпрос за нафтова помпа на Ситроен ЗХ 1.9ТДинтеркулер
Имам малък опит с дизели,но все пак!Прегледайте всички маркучета за обратната нафта,защото вероятно дърпа въздух и горивото се връща в Резервоара!
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Земи една щанга ама от ПО-големите и я направи като ЕлектроКардиоГрама в главата на тоя дет е правил помпата нещо не е направено като хората

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
То ясно, че не е направено като хората, значи от нейде може да дърпа въздух... ама тоя каза, че всичко е проверил кълна се, свалял, сменял, пак качвал и така...
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”