Въпрос за маслен филтър Б4
-
- Автомобил:
- Двигател:
Въпрос за маслен филтър Б4
Здравейте колеги, преди време установих че нивото на маслото ми беше паднало почти до минимум за една събота и неделя а беше почти до максимум. Оказа се, че масленият филтър се е стегнат и от там беше загубата, след което го затегнах на ръка и долях масло. Сега отново го преверявам колко е стегнат и всеки път се затяга по малко. В събота ходих до Пловдив и вчера като проверих маслото отново беше смъкнало малко нивото, пробвах да стегна филтъра и отново се затегна малко. Питам възможно ли е при натягане на ръка да е превъртяла резбата на филтъра и да не може да се стегне хубаво и от там да идва загубата или си е от гумички и т.н. Първия път когато разбрах, че не е затегнат целиа филтър беше в масло, а сега може би сълзи по малко, но не мога да потвърдя 100 %. 

- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Re: Въпрос за маслен филтър Б4
Защо направо не го смениш с нов!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ако е от него ще го сменя, но не съм сигурен, не че е скъпо.
- pas1.8mi
Провери също и масления датчик над филтъра!Понякога изпуска пластмасата около обувката! 

- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
sesi85 написа:Здравейте колеги, ... Питам възможно ли е при натягане на ръка да е превъртяла резбата на филтъра и да не може да се стегне хубаво и от там да идва загубата или си е от гумички и т.н. Първия път когато разбрах, че не е затегнат целиа филтър беше в масло, а сега може би сълзи по малко, но не мога да потвърдя 100 %.
Той така се затяга принципно. Най-вероятно не е бил добре затегнат при последната му подмяна.
Наблюдавай го колега и според мен не се бави със смяната с нов. Тъкмо ще можеш да си сигурен, че си елеминирал тази възможност за загубата на масло.
-
- Автомобил: Passat+T4
- Двигател: ABS+AAB
"О"ръстена е бил гаден вече няма да имаш проблем по едно време бях купил 6 такива филтъра понеже ми ги дадоха по 4 лв. и на всичките имаше нужда от притягане по веднъж и после до смяната нямаха ядове
-
- Автомобил:
- Двигател:
keymaker написа:"О"ръстена е бил гаден вече няма да имаш проблем по едно време бях купил 6 такива филтъра понеже ми ги дадоха по 4 лв. и на всичките имаше нужда от притягане по веднъж и после до смяната нямаха ядове
Извинявай колега, но не те разбрах какво точно имаш в превид.
- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
sesi85 написа:keymaker написа:"О"ръстена е бил гаден вече няма да имаш проблем по едно време бях купил 6 такива филтъра понеже ми ги дадоха по 4 лв. и на всичките имаше нужда от притягане по веднъж и после до смяната нямаха ядове
Извинявай колега, но не те разбрах какво точно имаш в превид.
Става дума за гумения уплътнител по периферията на филтъра, т.н. О-пръстен.

-
- Автомобил:
- Двигател:
А този пръстен не може да сменя само той, направо трябва нов филтър? 

- pas1.8mi
Ако намериш такъв пръстен,ще е около 2лв!Филтъра е около 7-8 лв!Струва ли си да сменяш само пръстена,а? 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Твърдо не,
ще пробвам да го стегна за последно и ако отново се появи загуба на маслото отивам за нов.

- volodya iliev
- Двигател: APT 2000 4MOTION
Здравеи колега предлагам ти да смениш масления филтър с някои по качествен,като марка а не да експериментираш с разни и евтини ментета.Аз откакто го имам моят пасат тоест от март 2003г. ползвам само манн филтер защото с такива си е излязал от завода и колкото и пъти да съм си сменял маслото винаги само на ръка съм го стягал и никога не ми е правил проблеми до следващата смяна на маслото.Успех в разрешаването на проблема.
Колега има и още един вариант-о-пръстените да са два. Стария пръстен може да е залепнал за фланеца и при смяната просто да не са го видяли. Случва се много рядко но съм го виждал с очите си.
Тенденцията за поефтиняване на материали и р. части плюс занижен контрол на качество води до подобни проблеми.Неточен отвор на филтъра плюс линеини разширения на материала = на саморазвиване.Проверка и притягане по-често,ако те дразни смяна с 'качествен' филтър. Успех