Продажба на кола?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Re: Продажба на кола?

Мнениеот Теодор » Вто 19 окт 2010 11:14

maistora_1 написа:Много благодаря колега yoan4o за изчерпателната информация. Благодаря и на останалите за информацията как да проверя нотариуса.

Само още веднъж да попитам(дори малко да ми е тъп въпроса, просто съм забравил процедурата): Аз като продавач занасям договора само в данъчното, нали? Или и другаде?

Ако искаш можеш да отидеш и в КАТ да я отпишеш да не се води на твое име та ако стане нещо и той не я е прехвърлил да не търсят тебе :idea:

Потребителски аватар
    yoan4o
    магистрален бандит
    Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
    Двигател: Много газ и всичко ток

Мнениеот yoan4o » Вто 19 окт 2010 11:23

И да го търсят, какво от това!
    Ако договора е с валидна заверка, след като са излезнали от кантората няма сила, която да го свързва правно с тази кола повече, освен акон не си я откупи някой ден! mhihi

Потребителски аватар
    Теодор
    Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
    Двигател:

Мнениеот Теодор » Вто 19 окт 2010 11:32

Потребителски аватар
    maistora_1
    Автомобил:
    Двигател:

Мнениеот maistora_1 » Вто 19 окт 2010 11:42

Теодор написа:http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=59&t=222809&p=2482024#p2482024

темата е полезна!
    просто мен ме притеснява истиността на договора :banghead: затова ще го проверя при нотариуса, но днес ще разменя с новия купувач - договора за покупко-продажба срещу документите на колата, които досега си бяха при мен и това ми е коз, защото купувача ми е напълно непознат и му имам само телефонния номер.
    При евентуално фалшив договор, който може да ми даде той, а колата и документите са при него, аз пак винаги мога да кажа, че колата е открадната? Той с фалшив договор също не може да си регистрира на негово име?
    Какво може да се случи тогава?

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”