Здравейте.
Имам проблем от известно време при превключването от трета на втора. Не винаги се получава, но е доста досадно. Понякога когато карам по-динамично не мога да превключа на втора (примерно като завивам и намалям в последния момент). Успявам да превключа на втора чак като оборотите паднат на около 1000 и съответно скоростта на около 20 км/ч.
Благодаря.
Превключване от трета на втора при Голф 3
- Vento
- Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
- Двигател: ABS+ABF+ABV
Re: Превключване от трета на втора при Голф 3
А хърка ли, ако я насилиш да влезе? Вероятно е синхронизатор или муфа. Не си писал и с кои скорости е - с жила или с щанги. Може и от тях да е.
Не съм пробвал да я насилвам да влиза. Мисля, че е с жило - 1.8 моно инжекция 75 коня. Това ще стане ли по-лошо и ако да колко време ще ме изкара преди да се наложи ремонт?
- Vento
Кутията ти е с лостове, не с жила. Не е ясно колко ще искара оше, добрата новина е че има доста втора ръка и не са скъпи, не си струва ремонта.
Неприятно
. Дано ме изкара около 10 000 км... А това ще започне ли да го прави при други скорости и в последствие ако се счупи само втора скорост ли ще загубя или всички?

- Vento
Може само да се гадае. Зависи какво се е износило, дали има отчупено парче и дали това парче ще попадне между зъбните колела на другите предавки. Препоръчително е да смениш маслото поне, шансовете на кутията се увеличават доста. 75W-90 пълна синтетика 2-3л.
А от първа на втора има ли проблеми с включването, особено на високи обороти (над 5000)?
А от първа на втора има ли проблеми с включването, особено на високи обороти (над 5000)?
Принципно не я карам на високи обороти. Обикновено на 3-4000 превключвам. Освен превключването от трета на втора (даже сравнително рядко - веднъж на 2-3 дена) други ядове няма. Няма шумове, скоростите се превключват нормално (както преди).
- indjov_GTI
- Автомобил: E30
- Двигател: M20B20 1990g
колега случайно да си забелязал,че това може да ти го прави само когато са ти още студени скоростите(не разбито масло)...смени си маслото 1-во(както те посъветва и бате венто )и пак пиши
верно само може да се гадае ...по принцип според мен самите скорости на 020 кутиите са измислени не вярвам да са се износили още повече че си спокоен шофер
маслото се казва Motul събира точно 2литра
Успех

маслото се казва Motul събира точно 2литра

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”