Има ли разлика между 1Z и AHU
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Има ли разлика между 1Z и AHU
Привет колеги, отскоро и аз се сдобих, след много избиране, с едно Поло комби, 99 година, 1.9 ТДИ, 90 коня - но честно казано нищо повече за него не знам - как мога да разбера дали моето е 1З или АХУ? Честно казано малко лаишки подходих а и не съм специалист, та сега почнах да усещам педала на съединителя да вибрира, особено при висока скорост, също така на светофари ако са дълги трудно влиза 1-ва, та минавам през 2-ра първо - дали съединителя си е заминал?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Привет отново, двигателят е АХУ, сигурен съм вече, намерих къде го пише - на малко странно място беше (в багажника, над резервната гума) но все пак вече знам - това значи ли че при евентуална смяна на съединител, маховика е демпферен (което е скъпата процедура - 1000 лева срещах на някои места във форума)? Иначе по колата наистина нямам забележки, това с включването на скоростите не се получава редовно и донякъде се свиква, също така макар и малко шумен, двигателят е доста мощен (не че имам база за сравнение с друг дизел - предишната кола беше форд Ескорт 1.4 бензин.), тресенето е оптимално за тези двигатели според мен, и друго такова поло съм карал, при стартиране на двигателя и при гасене си претриса здраво, ама дизел, кво да го правиш. Колата ме радва като цяло 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Това претрисане е доста притеснително колега.Маховика си заминава, а той не е никак евтин.
- judasss
- Автомобил: neshto nezakonno
- Двигател: 2.9 VR6
- Контакти:
Че то тия дизели нямат оная клапа за мекото гасене , следователно се раздрусват като гаснат
В комбинация с тропащо гърне е брутално 

Върни се в “Дизелови агрегати”