Молба за помощ, една приятелка има сериозен проблем
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Молба за помощ, една приятелка има сериозен проблем
Познавам момичето от 3 години и има много сериозен проблем с храненето.Наяжда се като "прасе" и след това отива и повръща всичко.Споделя ми, че го прави от 6-7 години, супер много и тежи ,но не може да се спре.Искам да и помогна, ала не знам как.Тя също търси помощ от мен, но незнам с какво мога да и помогна.Казва ми, че все едно има друг човек в нея и когато реши да яде нищо не може да я спре - вобще не мисли и не може да сложи край.След това има страхотно чувство за вина и не мога да я гледам повече така...
Не и влияе добре на организма това нещо и най- вече на психиката и. Моля ви помогнете ми по някакъв начин - към кого да се обърнем ( специалист някакъв ?) ,къде може да потърсим помощ.Моля ако някой от вас се е сблъсквал с това да пише.Моля само компетентни мнения без присъщите за много хора простотии и подигравки.Ще съм ви благодарен ако ми помогнете, защото вече незнам какво да правя... 
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Молба за помощ, една приятелка има сериозен проблем
Със сигурност трябва консултация с психолог.
- zloby3400
- Автомобил: Golf III
- Двигател: AEK 1996
- Контакти:
Заболяването се нарича Булимия, ако не се лъжа.
http://www.evropea.com/bulimia.html
http://www.evropea.com/bulimia.html
- group®
- Темерут
- Автомобил: Passat B8 Alltrack
- Двигател: DFCA
Колега потърси из нета!
Ето да започнеш - http://www.bb-team.org/articles/1442/#axzz12oLm2OIV
Трябва си да почетеш за да се запозаеш с проблема и да намериш правилото място, където да я заведеш!
100% и трябва специална помощ (психотерапевт).
Не си мисли/ете, че сами ще се справите!
Сериозна болест със сериозни последствия!
Ето да започнеш - http://www.bb-team.org/articles/1442/#axzz12oLm2OIV
Трябва си да почетеш за да се запозаеш с проблема и да намериш правилото място, където да я заведеш!
100% и трябва специална помощ (психотерапевт).
Не си мисли/ете, че сами ще се справите!
Сериозна болест със сериозни последствия!
Разбирам... прочетох го това.Ще търся добър психотерапевт явно.Къде обаче незнам... искам да е добър и да ни обърне внимание.Доколкото разбирам, ще трябва да се консултираме и с обикновен лекар. Аз не мога постоянно да съм около нея , а и дори да съм тя се крие от мен 
- maxpayne
- Автомобил:
- Двигател:
1. Психолог или психиатър
2. Гастроентеролог - при често повръщане се наблюдава задълбочаващо се увреждане на хранопровода от киселинити в стомаха, да я погледнат че може да си има сериозни проблеми след време
2. Гастроентеролог - при често повръщане се наблюдава задълбочаващо се увреждане на хранопровода от киселинити в стомаха, да я погледнат че може да си има сериозни проблеми след време
- Ivailo
- Автомобил: VW Golf mk3
- Двигател: AAZ
- Контакти:
Бащата на един приятел е психиатър, мога да му взема телефона, но не знам дали ще ти свърши работа, може би психолог?
Или пък диетолог, знам ли...
Все пак ако трябва психиатър кажи, ще говоря с него
Или пък диетолог, знам ли...
Все пак ако трябва психиатър кажи, ще говоря с него

- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
Стигнете ли до психиатър:Карадалиев кл. Св.Наум.Все пак посетете ендокринолог, да изследват жлези с вътрешна секреция.Родителите на лицето запознати ли са със ситуацията?Просташки звучи, но ако се налага насила я заведете при всички необходими специалисти.Инак симптомите са
zloby3400 написа:Заболяването се нарича Булимия, ако не се лъжа.
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Трябва психолог, психоаналитик или както искате го наричайте. Но няма нищо общо с психиатър.
- nosex
- Вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Добре де, автомобилен форум ли е мястото, от което да се търси съвет за здравословен проблем?
Не визирам случаите, когато колега е помагал на друг колега за доставка на лекарство ПО ЛЕКАРСКА РЕЦЕПТА, евала за което!
Колега, искренно съжалявам за приятелката ти и се надявам да намерите решение на проблема й, но не мисля, че ще получиш работещо такова от авто-форум...
Може да си говорим за всякакви други теми, но не и да даваме любителски съвети за здравословни проблеми, съгласете се
Не визирам случаите, когато колега е помагал на друг колега за доставка на лекарство ПО ЛЕКАРСКА РЕЦЕПТА, евала за което!
Колега, искренно съжалявам за приятелката ти и се надявам да намерите решение на проблема й, но не мисля, че ще получиш работещо такова от авто-форум...
Може да си говорим за всякакви други теми, но не и да даваме любителски съвети за здравословни проблеми, съгласете се
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Абсолютно вярно! Тук можем само да те посъветваме възможно най-скоро да потърсите адекватна професионална помощ! Най-добре личния лекар -> направление -> психолог или там където я насочат. Естествено, може да се отиде и при някой гуру в областта и без направление, стига парите да не са притеснение, защото обикновено светилата светят скъпо.
Просто исках да знам към какви специалисти да се насочим... извинявам се, че ви натоварвам с глупости.
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колега, нали форумът е за това - взаимопомощ. Въпросът е, че чисто медицински съвети и решение на въпроса си няма как да очакваш тук, а само съвет или препоръка за добър специалист. Това е.
- Luciano
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: 1.9TDI AHF
- Контакти:
Наша позната страдаща от същата болест булимия (от 7г) се оправи с помоща на Мадлен Алгафари.
Докато бях в течение на проблема от семейството и съм чувал, че е една от-най добрите за този проблем...
От две години е здрава и няма проблеми.
Добри отзиви съм чувал и за д-р Светлана Бояджиева. В нета има много инфо за тях двете. Прочетете и вземете мерки, защото положението и е трагично
Докато бях в течение на проблема от семейството и съм чувал, че е една от-най добрите за този проблем...
От две години е здрава и няма проблеми.
Добри отзиви съм чувал и за д-р Светлана Бояджиева. В нета има много инфо за тях двете. Прочетете и вземете мерки, защото положението и е трагично

- Ivailo
- Автомобил: VW Golf mk3
- Двигател: AAZ
- Контакти:
Форума е огромен и има всякакви хора в него.
Хора, които работят всевъзможни професии.
Хора, които са минали през всевъзможни препядствия.
Нормално е да не търсиш лекарство в авто-форум, колегата просто търсеше съвет.
Това, с което можем да му помогнем според мен, е да го насочим към правилния специалист. Съответно отзиви ако имаме.
В тая връзка - и аз съм чувал само добри отзиви за Мадлен Алгафари
Успех! Дано се оправи момичето...
Само не знам как ще й обясниш, че трябва да отиде на психолог, според мен едно 90% от българите смятат, че ако стигнеш до психолог, значи си тотално изпаткал...
Хора, които работят всевъзможни професии.
Хора, които са минали през всевъзможни препядствия.
Нормално е да не търсиш лекарство в авто-форум, колегата просто търсеше съвет.
Това, с което можем да му помогнем според мен, е да го насочим към правилния специалист. Съответно отзиви ако имаме.
В тая връзка - и аз съм чувал само добри отзиви за Мадлен Алгафари
Успех! Дано се оправи момичето...
Само не знам как ще й обясниш, че трябва да отиде на психолог, според мен едно 90% от българите смятат, че ако стигнеш до психолог, значи си тотално изпаткал...
Върни се в “ОФФ-Топик - други”