Температура на двигателя на Пасат 1.9 афн 110К -vag com
- vlladii
- Автомобил:
- Двигател:
Температура на двигателя на Пасат 1.9 афн 110К -vag com
Колеги днес тествах с ВАГ КОМ-ма колата и установих , че по показанията на уреда на температурата на двигателя показваше 90 градуса а ваг кома показа 75 градуса.Колата я бях запалил и си работеше докато тествах.След като видях това разминаване се опитах да дигна температурата на двигателя принудително като подържах по големи обороти на двигателя но температурата не се дигна повече от 75 градуса, климатроника го бях изключил.Другото което забалязвам от скоро е ,че при по продължително спускане по наклон с колата и без да подавам много гас температурата пада малко под 90 градуса, но после като позасиля и се нормализира.Та искам да ви попитам термостата ли е за смяна или така трябва да се държи колата?
- stabileNNN
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Температура на двигателя на Пасат 1.9 афн 110К -vag com
Колега имах същия проблем по стрелка 90 по Ваг 75-76..Смених термостата и сега всичко си е точно 90 градуса ги държи постоянно...Поздрави
- Sashko_Trg
- Автомобил: Audi A4 Avant
- Двигател: 2 0 TDI
И аз имам същите проблеми и тея дни в сервиза за смяна на термостат.
- vlladii
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги благодаря за отговорите и аз се ориентирам жече за смяна на термостат.Ще пиша кат го сменя дали има промяна.
- golf3abd
- Автомобил:
- Двигател:
stabileNNN след като смени термостата на таблото не показваше ли 105-110 градуса. Нали все пак градусите са се повишили. Ако съм разбрал правилно термодатчика въобще не е регистрирал промяната след смяната на термостата. Така ли е или не съм разбрал правилно.....защото ако е така не е ли повреден и термодатчика, даващ данни на уреда на таблото.
- vlladii
- Автомобил:
- Двигател:
Колега стрелката на температурата показва 90 градуса в интервала от 75 до 90 градуса на двигателя.Това според мен не е добре измислено от немците.
- stabileNNN
- Автомобил:
- Двигател:
Колегата vlladii е напълно прав..Седях и гледах от самото запалване на колата до загряване до 90 градуса от 75 градуса стрелката почва да показва 90 и съм я загрявал най много до 96 градуса по Ваг но стрелката седи закована на 90 на таблото незная след колко градуса нагоре започва да мърда стрелката...лично мойта стрелка дали карам със 100 или с 200 стрелката ми седи закована на 90 градуса. 

- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Така са всички табла след 95-96г.
И при моя голф от 75 до 100 градуса по вагком, стрелката кове на 90.
Много добре е измислено. Стрелката мърда след 110градуса - до тогава не е нужно да ти отнема вниманието.
На пасата от гаража очите ми се там бяха. Стрелката мърда на всеки градус.
И при моя голф от 75 до 100 градуса по вагком, стрелката кове на 90.
vlladii написа:Колега стрелката на температурата показва 90 градуса в интервала от 75 до 90 градуса на двигателя.Това според мен не е добре измислено от немците.
Много добре е измислено. Стрелката мърда след 110градуса - до тогава не е нужно да ти отнема вниманието.
На пасата от гаража очите ми се там бяха. Стрелката мърда на всеки градус.
- golf3abd
- Автомобил:
- Двигател:
Аз съм съгласен с vlladii. Според мен трябва да се следят тенденциите. Нали си има лампа за сигнализация при нередност.
Аз съм с Голф 3 92г. и стрелката си е много подвижна. Явно наистина по-късно се е стигнало до новото инженерно решение.
А ето, че се сблъскваме с неудобство. Човек не знае кога му е изправен термостата. Или може би има сигнализация за ниска температура при тези модели.......Как всъщност разбрахте, че двигателя не достига работна температура?
Аз съм с Голф 3 92г. и стрелката си е много подвижна. Явно наистина по-късно се е стигнало до новото инженерно решение.
А ето, че се сблъскваме с неудобство. Човек не знае кога му е изправен термостата. Или може би има сигнализация за ниска температура при тези модели.......Как всъщност разбрахте, че двигателя не достига работна температура?
- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
golf3abd написа:...Как всъщност разбрахте, че двигателя не достига работна температура?
vlladii написа:Колеги днес тествах с ВАГ КОМ-ма колата и установих , че по показанията на уреда на температурата на двигателя показваше 90 градуса а ваг кома показа 75 градуса.

Върни се в “Дизелови агрегати”