Чистене и освежаване на въздуховодите на парното - препарат?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
rainheart
Автомобил: MK3
Двигател: 1.6 ABU

Чистене и освежаване на въздуховодите на парното - препарат?

Мнениеот rainheart » Вто 19 окт 2010 9:27

Здравейте! Голфа (г3) го зарязах в гаража за близо месец, понеже се търкалям със служебни коли. Проблемът е, че в гаража ми се бяха настанили семество плъхове и буквално са усрали положението :banghead: Освен поразиите из гаража няма някакви изядени кабели или други елементи по колата, обаче тоалетната+спалнята им е била при двигателя и е някакъв ужас! Колата е потънала просто в уникална миризма, от която вече повръщах няколко пъти и главата ме боли вече трети ден. Всичко влиза от парното, в купето няма, как да се промъкнат (все пак е голф, не астра). Мисля за начало да и тегля една пароструйка под капака, но ако може някой да пусне снимков материал, къде са филтрите към купето да ги сменя и тях. Ако сте гледали разбивачите на митове имаше една серия с две умрели прасета затворени за месец в една кола и после ползваха разни ензимни препарати. Някаква идея има ли нещо подобно на българския пазар да продухам с някой спрей въздуховодите, че колата е неизползваема в този вид. Мерси на отзовалите се :beer

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Re: Чистене и освежаване на въздуховодите на парното - препарат?

Мнениеот tisho_psg » Вто 19 окт 2010 15:26

Знам,че има услуги за премахване на миризми от автомобили като ги затварят яко (херметично) и ги пълнят със озон.Всичко вътре се окислява и край с миризмите.Не знам дали у нашата родина предлагат такава услуга някъде,тово мисля,че съм го чел за Германия,не си спомням...
Иначе от пред при мотора миеш и готово,като се напече яко двигателя и за 1 седмица трябва да се свърщи с миризмите.После,плъховете разбира се трябва да си намерят друга квартира ;)

Потребителски аватар
brabus
R-циклопедист на VW
R-циклопедист на VW
Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
Двигател: 1991 2003
Контакти:

Мнениеот brabus » Вто 19 окт 2010 18:53

Силен шпрей за гъбички на крака от аптеката.
Сваляш филтъра на парното и започваш да пръскаш откъм вентилатора, който в този момент е пуснат на максимално.
Пробвай. Ще излезе под 15 лв.

Потребителски аватар
mely
Автомобил: Citroen C crosser
Двигател:

Мнениеот mely » Сря 20 окт 2010 7:50

Едно време в пасатасе бяха настанили.Бяха си направили гнездо точно до отвора където смучи въздух вентилатора.Махнах го ...слаб разтвор на тризон/белина/ пръсках и всичко спря.2 дена миришеше на хлорна вар ама се търпи спрямо оная смрад на пикня на мишки.

Потребителски аватар
rainheart
Автомобил: MK3
Двигател: 1.6 ABU

Мнениеот rainheart » Сря 20 окт 2010 8:37

Мерси много на отзовалите се :обичам ви
Само трябва да го намеря филтъра :oops: и ще пробвам с белина и спрея за гъбички.

Потребителски аватар
fill
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот fill » Сря 20 окт 2010 8:49

rainheart написа:Мерси много на отзовалите се :обичам ви
Само трябва да го намеря филтъра :oops: и ще пробвам с белина и спрея за гъбички.

Филтъра се намира под пластамасата на дясната чистачка. :wink:

Потребителски аватар
DA@KA
Автомобил: Caravelle
Двигател: ACV 1998

Мнениеот DA@KA » Сря 20 окт 2010 9:02

Мога да ти препоръчам това спреиче.Доволен ще останеш,на Практикер и Бриголаж по 13 кинта беше лятото.Аз го ползвам и за домашните климатици.Пръскаш във въздуховода.А филтъра,ако имаш такъв си го смени :beer Да уточня ,че при коли с климатик,шлауфката която е към спрея се пъха в дренажното маркуче и се пръска и там.
Прикачени файлове
IMGP3779.JPG

Последна промяна от DA@KA на Сря 20 окт 2010 9:35, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i.e.i » Сря 20 окт 2010 9:28

За белината ,някой беше писал,че "дупчи" алуминий(трябва да се изплакне с вода).

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Сря 20 окт 2010 9:33

DA@KA написа:Мога да ти препоръчам това спреиче.Доволен ще останеш,на Практикер и Бриголаж по 13 кинта беше лятото.Аз го ползвам и за домашните климатици.Пръскаш във въздуховода.А филтъра,ако имаш такъв си го смени :beer

Този не пишеше ли, че съдържанието става като пяна и после си изтича от клапата на климатика? Че някой разправяше преди време, че имал проблем с тия дето се втечняват. Би ли описал каква е процедурата?

Потребителски аватар
DA@KA

Мнениеот DA@KA » Сря 20 окт 2010 9:47

Какъв проблем е имал не знам.Да става на пяна и запълва въздуховода,съответно почиства мръсотията която се е наслоила+ гъбичките които образува климатика.До 10 мин. се втечнява и изтича през кондензния маркуч.Теча не е голям,така че за коли без кл. не е фатално,изпарява се.Ползвал съм почти всички видове които се продават в БГ.
Занимавам се с климатици за мен лично тоя спреи(ароматизатор),като грамаж,цена и качество е много ефективен :beer

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Сря 20 окт 2010 10:12

Ами обясняваше, че нещо му било изгоряло заради втечнената пяна, забравил съм какво точно. Мен живо ме вълнува тази тема, пробвах лятото с някакъв аерозолен спрей на спиртна основа - ала бала се оказа. Но ще пробвам и твоя вариант като се стопли напролет

Потребителски аватар
DA@KA

Мнениеот DA@KA » Сря 20 окт 2010 10:20

maxpayne написа:Ами обясняваше, че нещо му било изгоряло заради втечнената пяна, забравил съм какво точно. Мен живо ме вълнува тази тема, пробвах лятото с някакъв аерозолен спрей на спиртна основа - ала бала се оказа. Но ще пробвам и твоя вариант като се стопли напролет

Ами то на спреичето пише,ама кои да чете: Преди започване на обработката изключете ел инсталацията.След обработка не запалваите двг. и не включваите електрическата инсталация в продължение ПОНЕ на половин час....Предполагам под изключване и включване на ел. инсталация,имат впредвид да не е на контакт.

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Сря 20 окт 2010 10:25

Този спрей съм го ползвал и аз и върши перфектна работа
напъхваш дълбоко - докъдето стигне тръбичката-одължение и пръскаш докато се покаже пяната - не трябава да прелива все пак

така минаваш през всички въздуховоди - изчакваш час ако може повече и ефекта е чудесен

Изображение

Потребителски аватар
Tihon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tihon » Сря 20 окт 2010 10:39

Някой пробвал ли е пароструйка при подобен проблем?

Потребителски аватар
Милослав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Милослав » Сря 20 окт 2010 16:09

Аз имам питанка - след смяна на радиаторче на парно сега от останалите нещица след течовете, хич не мирише хубаво след новото парно - идея как да освежа въздуха в купето - тоя спрей дали ще ми свърши работа?

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”