Моля пак за малко инфо- Астра'05 1,416V 90 к.с.

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Re: Моля пак за малко инфо- Астра'05 1,416V 90 к.с.

Мнениеот chefito » Вто 19 окт 2010 17:07

Само казах, че моторът не върви...иначе колата е прекрасна! Взимай смело! :beer

Потребителски аватар
FELIPE
Автомобил: VW Bora 2002
Двигател: ASZ

Мнениеот FELIPE » Вто 19 окт 2010 17:54

За колата,утре щях да я вземам,днес бях на последен оглед,ама нещо размислих и сигурно ще се откажа :( ,причините-тези опели Astra H,намат показател за температурата на двигателя(охл.течност) на таблото :shock ,фабрично!Това го разбрах едва днес следобед и то случайно.Екранчето по средата, на тази Астра специално(уж борд комп),не показва нищо друго освен дата,час,името на радиостанцията(респ. името на трака от CD)и температурата.Беше подпряна на едно две места,отзад стъклата не са ел.С климатик е,а не климатроник.Левия халоген бе пукнат.Всичко това,наред с действително мудния мотор,ме отказа точно преди финала,действително бях готов да я взема,даже и отпуска съм пуснал.
Снощи не съм спал и все си мисля,че за тези пари ще взема Бора или Голф 4(а защо не и 5) слънце,доста по-мощни и с повече екстри,с истински борд и климатроник, па нека не са '05.
Жалкото е, че в Пловдив(ско) такива липсват,но все ще излезе някоя.
П.П.Редактирах част от мнението си поради успешна регистрация/валидация във форума на Опел,за което благодаря на ръководството му и поднасям извиненията си, ако случайно съм обидил някого.

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Вто 19 окт 2010 18:09

Колега, щом нещо не ти харесва, е нормално да не го вземеш! Пак добре че си забелязъл навреме проблемите и недостатъците, а не когато е дошло време за прехвърляне на колата и си я платил!
Много измамници има в Нет-а.. За това едно приятелче казваше че от интернет е адски трудно да си купиш кола, щот като отидеш там, или няма такава кола или не отговаря на описаното в интернета! Все пак ти сам се обеди! Ся не казвам че няма читави коли в интернет, но се изисква много търсене и късмет! Пожелавам ти да намериш това което търсиш и да се похвалиш! :да:

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Вто 19 окт 2010 18:12

Какви екстри искаш от кола 90кс :roll: Вземи си Астра с изпълнение Космо :wink: там има всичко като екстри :wink: Но парите са други.

tlilock
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tlilock » Вто 19 окт 2010 18:56

Колега карах такава астра, бях първи собственик. Мотора и върви колкото 1.6SR на голф 4 по мои наблюдения. Градско даваше между 9.5-11 лятото, а зимата 12-14 зависи как и къде я караш. Извънградско около 7 с каране 130-150. След 160 и е трудно да набира. Нямам идея дали са скъпи частите сменял съм и само нормалните консумативи(масло, филтри, фреон, и крушки). Като цяло колата е перфектна, ако те интересува още нещо питай. :)

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Сря 20 окт 2010 7:54

tlilock написа:Колега карах такава астра, бях първи собственик. Мотора и върви колкото 1.6SR на голф 4 по мои наблюдения. Градско даваше между 9.5-11 лятото, а зимата 12-14 зависи как и къде я караш. Извънградско около 7 с каране 130-150. След 160 и е трудно да набира. Нямам идея дали са скъпи частите сменял съм и само нормалните консумативи(масло, филтри, фреон, и крушки). Като цяло колата е перфектна, ако те интересува още нещо питай. :)

Ти не я ли продаде точно заради мотора? :roll:

Иначе към колегата - прав си че за такива пари ще вземеш голф4 или бора 2002-2003г и ще е с какъвто мотор искаш и с всички екстри :да: Но като преглеждам обявите голф 5 за тея пари има рядко и са пълни кенефи - общо взето по-нормалните са по 14-15К поне :да:

Потребителски аватар
FELIPE

Мнениеот FELIPE » Сря 20 окт 2010 9:13

Ама пък как е възможно всички Астри от този модел,вкл. и GTC-та и OPC-та ,независимо от нивото на оборудване Космо или Енджой,да нямат показател за температурата на мотора :shock ,честно ви казвам,ако си купя нова Астра за една торба пари и видя,че го няма този уред,направо лошо ще ми стане.Това за мен е недопустимо.Интересното е, че никъде няма информация за този факт,аз го прочетох като отзив за автомобила в един руски форум съвсем случайно,иначе при огледа нямаше да го забележа,дотолкова го приемам за даденост.Абе размина ми се на косъм.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор

Мнениеот hooligan_sk » Сря 20 окт 2010 9:17

FELIPE написа:Ама пък как е възможно всички Астри от този модел,вкл. и GTC-та и OPC-та ,независимо от нивото на оборудване Космо или Енджой,да нямат показател за температурата на мотора :shock ,честно ви казвам,ако си купя нова Астра за една торба пари и видя,че го няма този уред,направо лошо ще ми стане.Това за мен е недопустимо.Интересното е, че никъде няма информация за този факт,аз го прочетох като отзив за автомобила в един руски форум съвсем случайно,иначе при огледа нямаше да го забележа,дотолкова го приемам за даденост.Абе размина ми се на косъм.

Най-новия модел БМВ 3та серия също няма такъв уред!!! И редица други премиум производители са го сметнали за ненужен, достатъчна била червената лампа за прегряване :да:

Потребителски аватар
FELIPE

Мнениеот FELIPE » Сря 20 окт 2010 9:24

:D А как ще разбере човек загрява ли,студена ли стои,работи ли термостата,не работи ли?Странно.

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Сря 20 окт 2010 9:33

FELIPE написа::D А как ще разбере човек загрява ли,студена ли стои,работи ли термостата,не работи ли?Странно.

Явно са преценили, че не е необходимо много-много да разбираш. А като се сдуха, да ги посетиш в сервиза. "Качваш се и караш", както се казва в повечето обяви. mhihi

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор

Мнениеот hooligan_sk » Сря 20 окт 2010 9:37

Ljubon написа:
FELIPE написа::D А как ще разбере човек загрява ли,студена ли стои,работи ли термостата,не работи ли?Странно.

Явно са преценили, че не е необходимо много-много да разбираш. А като се сдуха, да ги посетиш в сервиза. "Качваш се и караш", както се казва в повечето обяви. mhihi

Точно така, шофьорите стават все по-безхаберни, повечето искат 2 педала да имат и тва е, дреме им за няква си температура там :beer

tlilock
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tlilock » Сря 20 окт 2010 15:06

Да дразни, че го няма но се свиква. Ако има проблем ти изписва на борда какъв точно е ;)

hooligan_sk - Да мотора ми беше слабичък и това беше също една от причините да я продам.

P.S. В новата астра го има на таблото уреда ;)

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Сря 20 окт 2010 16:38

Нито един модел опел от 2005 до 2009 няма уред за темп. Имат пищялка. Повярвай, ще разбереш, ако има проблем :) :beer

Потребителски аватар
BuRnInGSouL
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BuRnInGSouL » Сря 20 окт 2010 17:40

И на моя Mercedes W203 няма уред за показване на темп. Но на борда с натискане на 2-3 копчета си показва . Другото дразнещо на мерцедеса е че няма Щека за маслото :banghead: :banghead: сичко се гледа през борда :screwy :screwy

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Сря 20 окт 2010 20:29

това дразни...определено...и на зафира няма-през борда обаче има начин да го видиш, зависи с какъв дисплей си-с обикновения или с графичния, и дали компа ти поддържа тая функция, същият този опел, който ти показва и колко ти е налягането в гумите, но темп на охл. течност йок-само ламба :evil:
едни рендаци клио беа така и сега опела е така
баси и форд даже имат часовниче бре mhihi

иначе астрата е красива и скъпа за поддръжка, като всяка по-нова кола, а като всяко ново е и чупливо :bishop

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”