РЕШЕНО! Вода в краката на мястото на шофиора и задното място

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Virtual_Boy
Автомобил:
Двигател:

РЕШЕНО! Вода в краката на мястото на шофиора и задното място

Мнениеот Virtual_Boy » Вто 19 окт 2010 15:11

Здравейте!

Имам следния проблем - онзи ден забелязах че в краката на мястото зад шофиорското и мокро, но си помислих че е разляло се шише вода, подсуших го доколото мога, но днес забелязах че има даже повече вода, преди една седмица смених тапата отдолу под купето, защото се беше разкъсала малко и мислех че от там влиза вода, но днес пак е подгизнало :( незнам какво да правя и как да го изсуша изобщо, а ми трябва бързо решение, защото ще започне да гние :( Ако някой колега е имал подобен проблем, или някои може да предложи нещо или се сеща за нещо по проблема, моля ви отговорете :)

Благодаря :)

Последна промяна от Virtual_Boy на Вто 08 фев 2011 21:34, променено общо 3 пъти.

Потребителски аватар
Spas
Модератор
Модератор
Автомобил: VW Golf 2
Двигател: 1800 RP

Re: Вода в краката на мястото зад шофиора

Мнениеот Spas » Вто 19 окт 2010 16:28

Има ли люк, шибедах?

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Вто 19 окт 2010 17:00

.

Последна промяна от Barboukov на Пет 29 окт 2010 23:03, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Вто 19 окт 2010 17:38

Над калниците трябва да има два отвора за да се отича водата, която се събира при моторчето за чистачките и отвора за въздуха на парното, ако са затлачени с листа може затова да ти тече вътре.

Потребителски аватар
BOCOO
Автомобил: golf3
Двигател: AEE 1996

Мнениеот BOCOO » Вто 19 окт 2010 18:35

на мен там ми се пълнеше от уплътнението на стопа отвоти си багажника и налей вода върху стопа и гледай дали тече вътре успех

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Вто 19 окт 2010 18:39

Провери внимателно прозореца на задните седалки, дали уплатнението не е прокъсано или подмъкнато някъде! Ако няма как да провериш сипи вода върху прозореца и виж дали сълзи в колата!
Другото което може да е, на един познат му беше текло бензин в купето вътре, имаше някакъв маркуч спукан на бензина, как точно е влизал си нямам на предсава, но не го пренабрегвай! Огледай хунаво тавана на колата някаде да не пропуска от уплатнения и да се стича по гредите и между корите!
Също така има вероятност и някаде под-купето да имаш дупка и от там да се втича вътре! Каза че си сменял тапи, погледни и другите дали са здрави! Дай-по подробна информация !

Потребителски аватар
nosex
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nosex » Вто 19 окт 2010 18:55

Колега, провери си и тези заградените анджаклами на вратата на багажника.
При мен се пълнеха пасажерските места от тях, както е при теб.

Изображение

Virtual_Boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Virtual_Boy » Сря 20 окт 2010 8:08

Първоначално си мислех че е от гумичките отдолу под купето които са, и затова смених едната (имаше дупчица) и си мислех че проблема е решен, да ама вчера гледам отзад направо като го погледнеш мокета си личи че е мокър, но странното е че само долу е мокро никъде другаде, и поради тази причина немога да установя откаде тече водата ... ?! като локвичка е долу, а никъде няма индикации за течове, само факта че си имам локва в колата ... :( колата е с 2 врати голф 3 2.0 гти едитион, а дали е възможно да се стича от уплатнението на тавана, и да тече някъде под корите, ида избива директно долу, и поради тази причина да немога да намеря пътя на водата ?

Потребителски аватар
nosex
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nosex » Сря 20 окт 2010 10:08

Колега прочете ли ми горното мнение?
При мен проблема беше едната от тези гумички, които съм ти оградил на снимката - беше се извадила леко и не уплътняваше.
Мястото зад предната пасажерска седалка се пълнеше с вода при всеки дъжд, когато колата е паркирана. Точно както при теб - все едно съм изливал с леген водата, т.е. мокета при/около седалките не беше мокър грам, а само долу ниско и вода бол.
Да, въобще не мога да си обясна как водата е влизала вътре в купето точно оттам, но е факт.
Провери си тези уплатнения откъм вратата и откъм купето.
Успех!

Virtual_Boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Virtual_Boy » Сря 20 окт 2010 10:53

Благодаря много братле ей сега ще ги погледна, ами как се справи с проблема с изсушаването?

Потребителски аватар
hitman0013
Автомобил: GOLF 4
Двигател:

Мнениеот hitman0013 » Сря 20 окт 2010 16:34

другия вариант е ако паркираш под наклон колата.По високата задна врата улива при долното гумено уплътнение на прага и водата се стича под пластмасовата кора на прага към мокета

Virtual_Boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Virtual_Boy » Сря 20 окт 2010 18:17

Мился че открих виновника - изгоряло уплътнение на антената ... проследих водата и стига точно до локвата. Взех силикон (някакъв за 13 лв. малка тубичка) полях отдолу но неможех да завия болта, защото беше се стекъл силикон по резбата и натягах, но счупих антената, сега съм я залепил с силикон и нея и се надявам да задържи, облепих я с хартиено тиксо за нощта, утре ще "дошпакловам" и се надявам да нямам повече течове, дали силикона ще удържи антената ?

Virtual_Boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Virtual_Boy » Вто 26 окт 2010 21:30

Пак има теч, но не толкова обилен, същото място се наводнява, но не е от антената, някакви предположения сега пък откаде може да е ?

Потребителски аватар
BOCOO
Автомобил: golf3
Двигател: AEE 1996

Мнениеот BOCOO » Сря 27 окт 2010 17:51

провери ли стопа

Virtual_Boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Virtual_Boy » Чет 28 окт 2010 14:21

Да проверих го, не е от там, при проблема с антената водата влизаше през антената през горната кора, после отстрани през кората, минаваше през калника, до стопа и от стопа по кабела минаваше до компютъра под седалката и долу в кратака, а сега нямам представа откъде може да е, предполагам че е уплътненето на задния прозорец (2 врати е колата) но нито знам как се сваля, нито знам как се подменя, нито знам как да сваля корите отзад за да проверя за теч под тях :(

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”