Киборгът Алонсо

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
koko jumbo
Автомобил:
Двигател:

Киборгът Алонсо

Мнениеот koko jumbo » Пон 26 юни 2006 16:32

Абей никой ли от вас не следи формулата.
В4ера по план за пореден път в съвсем планов порядък Алонсо пак спе4ели. Според мен той е киборг робот нечовек, никой никога не го е виждал да греши ... от друга страна с тая кола ...
Евала на Шуми че се пребори до второ място, с тва скопено ферари.
Вие фераристи какво мислите има ли шанс Шуми да се добере до титлата или разликата с Алонсо е толкова голяма че по скоро изглежда илюзорна

Потребителски аватар
madmen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот madmen » Пон 26 юни 2006 16:36

"Ние фераристите" сме на мнение че надеждата умира последна .... :dontknow:
Някаква много скапана стратегия видях от Ферари в това състезание....
Поздрави за Алонсо и всички фенове на Рено!

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Пон 26 юни 2006 16:37

еее има много състезания до края .... но какво от това формулата е ялова .... и още повече ще става.......
според мен ферари почнаха да се прецакват сами в момента в който почнаха да дават на шуми през 2004 по 80 милиона долара заплата което беше малко по малко от половината им бюджет годишно......

LiX
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LiX » Пон 26 юни 2006 17:06

Алонсо пак ще стане шампион.. няма съмнение в това! И ще ми бъде много интересно като се премести в Макларън и евентуално ако Кими заеме неговото място в Рено :)

Потребителски аватар
zmej
Автомобил: Audi 8D5 Quattro
Двигател: AJL
Контакти:

Мнениеот zmej » Пон 26 юни 2006 17:23

Състезанието беше на Кими, но луд карък го доведе до 3-тото място... Не го заслужваше... Две дребни грешки направи, и втората му костваше второто място... Алонсо си караше нормално... Шумахер с бесен късмет и супер тъпа тактика се качи до второ място (евалла за което - караше стабилно и не се отказваше дори когато разликата беше над 20 секунди)... В интерес на истината, беше доста интересно състезание...

Обаче най-голямото разочарование беше втория макларън - потенциална катастрофа в първата обиколка (Шумахер мина през тревата, за да не се ударят), и реална на втората - на едно и също място... Много ме е яд за Розберг - може би най-проспериращия пилот в момента... :roll:

Потребителски аватар
Madj0
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Madj0 » Пон 26 юни 2006 17:48

И сега гледам Ф1 ама без участие на : vw fen нещата не стоят както трябва

Потребителски аватар
Drago_M
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Drago_M » Пон 26 юни 2006 17:58

Следя F1. , но нещо ми намирисва на режисура. Как пък Алонсо от две години стана абсолютно безгрешен , колата му супер надеждна , а гумите - върха на сладоледа . Да не говорим , че няма инцидент на пистата. Нещо в тая режисура куца.
И аз мисля , че състезанието беше на Кими , но по каква причина на първия стоп се забавиха с гумата, на втория стоп му угасна двигателя, а на последната обиколка пусна Шуми ?

Потребителски аватар
asskoGTI
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот asskoGTI » Пон 26 юни 2006 18:04

колеги нека да не забравяме че битката не е само между пилотите,шуми кара много бързо-той е единствения пилот който използва спирачките заедно с газта,алонсо е много агресивен със педалите и волана(така и трябва)...но има много други фактори които повлияха на конкретното състезание в канада,а именно главния фактор беше ГУМИТЕ.Bridgestone и Michelin са много различни гуми,разработването на каучука и твърдоста при различните температури е тотално различна.Michelin определено са доста по добри гуми,и не случайно -като знаем от кога са във Формула1.Bridgestone бих казал,че са главната причина шумахер да не се справя с повечето състезания(имам предвид да взима победата).
Другото което е интересното за това състезание,и което ми направи впечатление на мене, е как FIA точно в последния мометн добавиха едни допълнителни крила на фераритата на задния спойлер,които били уж защото работата на двигатела била повишена с 200 оборота.това и "давало" допълнителни 25 коня котио били над разрешенето и нз си какво си !!! та от FIA заповядали на ferrari да сложат тия крила за да има изравняване на силите....

в крайна сметка фераритата бяха най бързи на правите и най бавни на завоите точно зарати тия крила с които болида изобщо не е изчислен в тунел.абе с две думи бриаторе яко цака от името на рено за да зимат титлата и прави някви дребни мизериики с които да взима УЖ заслужени победи,ама всеки път шумахер бил виновен за еди кво си,колите на ферари били криви

иииии вече много се нервирам на такива изцепки :mad: :censored

Потребителски аватар
asskoGTI
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот asskoGTI » Пон 26 юни 2006 18:06

Drago_M написа:Следя F1. , но нещо ми намирисва на режисура. Как пък Алонсо от две години стана абсолютно безгрешен , колата му супер надеждна , а гумите - върха на сладоледа . Да не говорим , че няма инцидент на пистата. Нещо в тая режисура куца.
И аз мисля , че състезанието беше на Кими , но по каква причина на първия стоп се забавиха с гумата, на втория стоп му угасна двигателя, а на последната обиколка пусна Шуми ?

и шумахер направи грешки и алонсо :) просто гумите са слаби за тази класическа и адски бърза писта :wink:

LiX
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LiX » Пон 26 юни 2006 20:44

Проблемите на Кими се дължаха както той каза на съединителя при 1-то влизане в бокса е имало проблем и вече при 2-то влизане нещата се скапаха тотално. Пък за гумата не знам на какво се дължеше проблема.. въпреки че механиците на Макларън държат рекорда за най-бърз пит стоп в последно време правят недопустими грешки :(

Потребителски аватар
zmej
Автомобил: Audi 8D5 Quattro
Двигател: AJL
Контакти:

Мнениеот zmej » Вто 27 юни 2006 12:06

На второто влизане загасна...
А на първото - гумата се въртеше... :shock

FIA Post Race Press Conference написа:Q: (MC) Can you clarify this, because we thought the right rear wheel hadn’t been changed at the first pit-stop.
KR: On the first one of the second?
Q: First one.
KR: I didn’t feel it.
Q: You didn’t feel any difference?
KR: No, they tried to change it and I don’t know if they changed it or not. Maybe they did but I think so the tyres were turning because the clutch wasn’t working so…
Q: But they hadn’t changed it?
KR: I don’t know. Usually they change it. I don’t look in my mirrors to see if they are changing it. I just get out of the pit-stop, so…

Потребителски аватар
audiokick
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот audiokick » Вто 27 юни 2006 13:29

На Кими и на отбора никой не им е виновен, не помня от кога не са ходили с неоакани гащи? От както се помня съм фен на стрелите, но никога не сме били по-безидейни в посока как се става шампион. Как ли гледа батко ви Аертон отгоре и чупи китки...?!

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Вто 27 юни 2006 14:22

ПРекрасно състезание за Алонсо и Рено..
Колкото и да не ги обичам.. не мога да им го отрека..
Тоз верно голям робот ша доде..
За съжаление Шумата вече се предава...
Поне се знае на кой ще остави No1 :)

Потребителски аватар
dready
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dready » Вто 27 юни 2006 15:52

Има нещо гнило в F1 последните 2 години.Не може Ферари да имат такова преимущество и изведнъж пълен обрат .Просто не ми звучи логично.

Потребителски аватар
alexx
Автомобил: SantaFe
Двигател:

Мнениеот alexx » Вто 27 юни 2006 17:47

споко бе хора само половината състезания са минали има време
надежда има пък и това са 3 първи места ..... и евентуални незавършвания на Алонсо ...

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”