Дакажем подпишеш поръчка за фабрично нов автомобил при някой дилър.
Колата пристига след седмица и като я огледаш откриваш че ДОТ на гумите е 1908 т.е. гумите са на 2г. и ципурнайсе месеца.
Ясно отказваш да я получиш, обаче какво правим нататък, ако дакажем дилъра мълчи като гроб и неиска еднозначно да вземе страна по въпроса (т.е. не ти казва ще сменим гумите а казва - ще пишем ще видим)
КЗП са тотално не наясно също, само се знае че неможеш да пуснеш жалба понеже покупката още не е извършена и финализирана.

Нов автомобил, стари гуми.
- StS
- Автомобил: Golf VI
- Двигател:
- Контакти:
Re: Нов автомобил, стари гуми.
Фабрично нов...с такива гуми !? Когато кола излиза от завод тя е на гуми доколкото знам.. Я виж дата на производство на самата кола да не те хвърлят по черешите. Има такива сутиени по на 2-3г седели в сандък чакащи некой балама от Източна Европа...
-
- Автомобил:
- Двигател:
Нищо й няма на 2-3 годишна гума, правилно съхранявана, дори и поставена на колата. Няма движение-няма натоварване, няма големи температурни разлики. Това, че я е валял дъжд и сняг и слънце е пекло важи в пълна сила и за целия автомобил, да не би да искаш да ти го сменят с по-нов като го купиш 
Карай спокойно

Карай спокойно

- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Абе гумите не те бъркат, стига колата да не е стара колкото тях! Те не са карани, особено ако са летни нямаш никакви грижи. Но обикновено разликата между колата и гумите е не повече от няколко месеца, такаче прегледай хубаво колата 

- GodLike
- Автомобил: VW Touran
- Двигател: CRKB 7DSG Highline
- Контакти:
Автомобил на склад кога мислиш че е произведен? миналата седмица? Стига глупости! Поръчай си го с екстри по избор и изчакай няколко месеца докато го произведат за да си спокоен.
- bodlivez
- Автомобил:
- Двигател:
Е тука е трика - декодировката на ВИН показва MY 2011 колата е произведена Август или Септември 2010. Невероятно е да е излязла от завода с тези гуми... Подозира бай-ганювска намеса някаде по веригата.
Само за сведение питах тук един гумажия - каза че може да ми достави гуми от същата марка с ДОТ 2008 с 30% отстъпка от цената на тези с тазгодишен ДОТ, от тук нататак коментари дали не ме набутват с тези стари гуми смятам за необосновани!
Само за сведение питах тук един гумажия - каза че може да ми достави гуми от същата марка с ДОТ 2008 с 30% отстъпка от цената на тези с тазгодишен ДОТ, от тук нататак коментари дали не ме набутват с тези стари гуми смятам за необосновани!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Добре тогава, щом си искаш новите нови гуми, пиши направо до производителя на автомобила, попитай ги, да видим какво ще отговорят.
- neon
- Автомобил: S3
- Двигател: BAM
Гумите не се произвеждат специално за твоята кола. Сключили са договор с производител на гуми, в който са се разбрали гумите да са с ДОТ не по-стар от .... при доставката. Така е и станало-гумите са били да кажем на една година. След т'ва са поседели в завода докато дойде ред да ги качат на твоята кола...и те така. Принципно и аз щях да мрънкам за това, но не виждам какво ще направиш. Гумите нали са нови-нови са. Т'ва е.
П.П.Ако дилъра е коректен ще ти смени гумите, а ти след време пак ще си вземеш кола от него.
П.П.Ако дилъра е коректен ще ти смени гумите, а ти след време пак ще си вземеш кола от него.

- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
Kalin72 написа:Добре тогава, щом си искаш новите нови гуми, пиши направо до производителя на автомобила, попитай ги, да видим какво ще отговорят.
Това с писане до производителя си е ала-бала. До момента, в който парите все още са в купувача, той диктува условията. Ако не му харесва нещо - не купува!
- bodlivez
- Автомобил:
- Двигател:
Производителя неможеш да го намериш директно, всички линкове те водят при месния дилър, няма световен или европейски customer care.
Звъних на customer care на марката в USA и UK отговора беше че немогат да коментират бизнес правила извън страната, но ако благоволя да си купя кола от тях това неможе да се случи!
т.е. могат да ме клатят само и единствено защото се обърнах към българския дилър, правете си изводите.
Звъних на customer care на марката в USA и UK отговора беше че немогат да коментират бизнес правила извън страната, но ако благоволя да си купя кола от тях това неможе да се случи!
т.е. могат да ме клатят само и единствено защото се обърнах към българския дилър, правете си изводите.
- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
bodlivez написа:Производителя неможеш да го намериш директно, всички линкове те водят при месния дилър, няма световен или европейски customer care.
А ти каза ли на дилъра, какво не ти харесва и какво се иска от него? Едва ли ще се лиши от сделка само заради едни гуми. Интересът му надхвърля доста стойността на гумите.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Писал съм на производител, дори два пъти за различни неща, да, препратиха ме към българския представител, но и ми отговориха на въпросите, и то задоволително 
И недей да мислиш, че в чужбина не може да се случи това нещо.
Ако марката в VW, спокойно им пиши с въпрос "позволявате ли продажба на нова кола с гуми на 2 години" да видим отговора

И недей да мислиш, че в чужбина не може да се случи това нещо.
Ако марката в VW, спокойно им пиши с въпрос "позволявате ли продажба на нова кола с гуми на 2 години" да видим отговора

- vasstop
- Гадфадъ'
- Автомобил: Golf 2 syncro
- Двигател: 1P 1990
- Контакти:
Силно вероятно е това твое подозрение...bodlivez написа:Подозира бай-ганювска намеса някаде по веригата.
- doubledTSI
- Автомобил: Golf 5 1.4 TSI Caddy life 4motion
- Двигател: CAXA 2008 1.9 BLS 2009
Колата ми е купувана чисто нова от представителството на VW в Атина. По документи е 28,09,2008 година, гумите са дот 2007
-
- Автомобил:
- Двигател:
doubledTSI написа:Колата ми е купувана чисто нова от представителствоно на VW в Атина. По документи е 28,09,2008 година, гумите са дот 2007
Кеш ли я взе или на кредит? Ако на кредит, от гръцка банка или от наша? Питам, за да видим дали няма да предложат по-добри условия

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”