Vento/Golf 3 1,8 '93г - Проблем с бензиномера

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Vento
Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
Двигател: ABS+ABF+ABV

Vento/Golf 3 1,8 '93г - Проблем с бензиномера

Мнениеот Vento » Пет 23 юни 2006 17:22

Имам следния проблем с бензиномера (Vento/Golf 3 1,8 '93г.): понеже свалях бензиновата помпа и съответно откачих буксата, която влиза в резервоара с 4 кабела - 2 за помпата и 2 за нивомера. Давал съм на контакт и без да е закачена буксата, ако това има значение. Сега като сглобих всичко, видях, че стрелката на бензиномера се е забила в крайно дясно положение, доста над MAX. на пълен резервоар, опряла е в пластмасата отдясно (т.е. не може да иде по-надясно вече).
Нивомерът е наред, не е заседнал и не е в горно положение, писецът му работи правилно и му замерих съпротивлението, съвсем коректно си показва.
От друга страна - като дам на контакт на двете клеми на нивомера, които идват от таблото си идват нужните 10V (тук трябва да са точно 10V, нито повече, нито по-малко), но стрелката си седи пак крайно вдясно. Интересното е, че дори и да откача буксата от резервоара, пак си седи стрелката докрай вдясно.
Казаха ми, че има някакво съпротивление на тоя бензиномер, което можело да е изгоряло. Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем, идеи от какво може да е и как да го лекувам? Също така - ако някой има разглобен бензиномер и е наясно с устройството и действието му - да даде акъл и снимки.
Ето как трябва да стои стрелата (в бяло) и как е застанала сега (в червено):
Изображение
Мерси предварително!

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Пет 23 юни 2006 17:27

разглоби таблото, измъкни уредчето, свали му стрелката (дърпа се нагоре внимателно), развий винтчетата на циферблата и го махни. повредата ти е механична защото това бачка с една термопластина която е омотана с жица. като се нагрее жицата-криви пластината и стрелката показва. стрелката е коплирана за пластината с една пластмасова джага дето е изплеснала защото е подаден максимален ток в някакъв момент и пластината е метнала джаджката до откат и е забила там. може изобщо да е изпрегнала от пластинката пластмаската-ще го видиш.
стрелката не можеш да я объркаш при поставянето-осичката е засечена по хордата-влиза само в 1 положение.

Потребителски аватар
golf3
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот golf3 » Вто 27 юни 2006 12:36

То и аз имам подобен проблем,но малко по-различен.При мен,на контакт стрелката отива на около 1/4 и стои там без значение колко е бензина!Отварях нивомера всичко при него е в ред.Когато го местех стрелкатане се местеше.Измерих му съпротивлението,и сега по него се ориентирам за бензина! :roll: Свалих таблото, http://www.icbm.org/erkson/personal/myc ... uge_faces/
но и там на вид всичко е наред!Нека ако някой,ако има идея да помогне!

Последна промяна от golf3 на Вто 03 май 2011 7:49, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Vento

Мнениеот Vento » Вто 27 юни 2006 12:54

vaskoto1 - да разбирам ли, че може проблемът да е САМО в таблото (че да си качвам вече резервоара - при мен за да сваля помпата или нивомера бутам резервоара от колата - багажникът пълен с музика :cry: )? Да разбирам ли също така, че е поправим - мога да събера тия чарколяци, за които обясняваш? Или да си взема нов бензиномер? Също така да те питам - откъде му е дошъл тоя голям ток - мерих го - точно 10V си подава на нивомера и той връща коректни данни? МЕРСИ!

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Вто 27 юни 2006 13:24

както написа ваското,при голямото напрежение което си подал,най вероятно е отишло до таблото.случват се такива неща.проблема е лесен за отстраняване.при мен беше подобно и си бях изкрал акъла.прави точно каквото ти е написал ваското и ще разберешкъде е бил проблема

проблема е само в таблото и по точно на самата намотка на стрелката :wink:

Потребителски аватар
Vento

Мнениеот Vento » Вто 27 юни 2006 14:20

Добре, мерси момчета! Значи сега мога да си сглобя вече резервоара и ще чопля само таблото. Само не разбрах откъде му е дошъл тоя голям ток?! :roll:

Потребителски аватар
golf3
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот golf3 » Вто 27 юни 2006 15:41

Не съм голям специалист :oops: ,но големия ток може да дойде и при късо между жиците на датчика!Минималното съпротивление е 54-55 ома,та при 0 ома-цък и...!!! :bishop Сега съм разглобил на дребно таблото.Видях зор със стрелките,но го разпилях,е внимателно де!За съжаление при мен и там е ОК.Явно проблема ми е в електрониката на таблото! :evil:

Потребителски аватар
vanko_5
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re:

Мнениеот vanko_5 » Вто 24 яну 2012 21:19

golf3 написа:Не съм голям специалист :oops: ,но големия ток може да дойде и при късо между жиците на датчика!Минималното съпротивление е 54-55 ома,та при 0 ома-цък и...!!! :bishop Сега съм разглобил на дребно таблото.Видях зор със стрелките,но го разпилях,е внимателно де!За съжаление при мен и там е ОК.Явно проблема ми е в електрониката на таблото! :evil:

И аз имам като твоя проблем с изклиучение че като сложа бензин и стрелката отива посока резервата

Потребителски аватар
vanko_5
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Vento/Golf 3 1,8 '93г - Проблем с бензиномера

Мнениеот vanko_5 » Пет 23 ное 2012 1:39

:arrow:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”