Съдиите на Световното под всякаква критика..

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
dready
Автомобил:
Двигател:

Re: Съдиите на Световното под всякаква критика..

Мнениеот dready » Вто 27 юни 2006 15:33

kotse_botse написа:...

Ти май не помниш миналото световно.Тогава имаше испански съдия който даде над 12 Ж.К.Припомни си корейците как постигнаха успеха си тогава.Не става въпрос за защитаване.Трябва да се приеме ,че съдииските грешки са част от футболната игра.Става върпос за нормални грешки ,а не да бъркаш само в едната посока.

Потребителски аватар
Стиви Джи
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Стиви Джи » Вто 27 юни 2006 15:37

Абе тази дузпа вчера не можеш да ме убедиш, че е нормална грешка.

Потребителски аватар
dready
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dready » Вто 27 юни 2006 15:38

Абе виж не казвам ,че е нормална.Все едно да ти кажа ,че скандала в Италия е нормален.Но ние сме свикнали малко всяко отсъждане да казваме ,че е умишлено подпиране.

Потребителски аватар
kotse_botse
Спортист - антипияница
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kotse_botse » Вто 27 юни 2006 15:49

Помня миналото световно. Ама слабо ме интересува кой съдия колко картона е дал. Ако ще и 28 жълти картона да даде (тъкмо за всеки по един, с резервите, да не се сърдят mhihi ), въпроса не е в това. Въпроса е, че съдиите на това световно са БЕЗДАРНИ. Те просто са слаби съдии и това им личи. Те изтърват почти всеки един мач, с изключение на тия спокойните, в които и двата отбора нямат идея как да направят нещо (от тип Украйна - Швейцария) и гледат да не загубят. Не говоря само за жълти картони. Говоря за всички отсъждания - като почнеш от отменени голове (Виейра, Франция, дет викаше Вили Вуцов - един самолет мина на 3000м. и пилота му видя, че има гол :lol: ) и стигнеш до неправилни тъчове и корнери.
За мен например съдията на мача Португалия - Холандия (В. Иванов) беше най- големия виновник за коридата, която се получи, вместо да се насладим на един красив двубой, който двата отбора несъмнено могат да направят.

Потребителски аватар
dready
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dready » Вто 27 юни 2006 15:57

Е добре да те питам ти когато има нарушения за картон какво би направил?И да ти кажа Иванов им спести още 2 червени картона.Имаше едно много грубо нарушение в центъра ,след което стана едно меле и имаше грубо блъскане.Но то отстрани е най лесно да се приказва.Аз колкото и да те убеждавам ти никога не би ме разбрал.Ако ръководителите на ФИФА бяха като теб ,не би имало съдии.

Потребителски аватар
Lawyer
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Lawyer » Вто 27 юни 2006 16:01

Коце, онзи ден аз свирих последния мач от Форумната лига между ЦСКА и BMW, който завърши с 9 жълти и 1 червен картон и със скандали, и с грозни, ама много грозни сцени в края, защото съм си позволил да отсъдя дузпа и така BMW да направят само равен, след като са водили с 2:1. Едно нещо трябва много дебело да се подчертае: НИЩО НЕ Е ПО-ВАЖНО ОТ ПРАВИЛАТА НА ИГРАТА ФУТБОЛ!!! И само тези, които се съобразяват с тях, ще вървят напред. В този ред на мисли съдията не е там, за да не отсъжда и за да не наказва, та да не развали кефа или мача. Нито аз, нито Валентин Иванов, нито Ангел Ангелов не сме започнали да ритаме футболистите и да ги псуваме. Те сами си го правят. И си носят последствията от това!

Потребителски аватар
dready
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dready » Вто 27 юни 2006 16:05

:да: :да: :да: :да:

Много точно казано :)

Потребителски аватар
kotse_botse
Спортист - антипияница
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kotse_botse » Вто 27 юни 2006 16:05

Чекай, чекай.
Къде видя да съм казал, че са виновни, щото дават много картони?
Вече казах - ако ще и 28 картона да даде, важното е да води добре мача.
А то кво - само обратни отсъждания.
Робен го ритат в рамото (за малко в главата), той дава фаул в нападение.
Измислени дузпи.
Дават се червени картони за глупости, а когато трябва не се дават.
Най- общо казано - изнервяне на обстановката с неправилно ръководене на мача и постоянни грешки, които изнервят футболистите.
И как тъй всички говорят за страшно слабото съдийство (щом чак и Пепито Василев се усети, че е такова... ;) ), а пък то всъщност е добро. Айде, аз не разбирам и "колкото и да ме убеждаваш, не бих те разбрал", ама тъй ли не се намери един от разбиращите да каже добра дума за съдийството? Що всички плюят, не знам...

Потребителски аватар
kotse_botse
Спортист - антипияница
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kotse_botse » Вто 27 юни 2006 16:08

Lawyer написа:...

Ама къде съм казал, че не трябва да се дават жълти и червени картони бе хора!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Идеята ми е, че тези сцени, които заслужаваха още картони (и които съдията гузно не даде, защото вече беше прецакал мача и тръгна на компенсация) станаха именно заради съдията. Защото отсъжданията му бяха грешни и обратни и това изнерви играчите.

Потребителски аватар
Lawyer
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Lawyer » Вто 27 юни 2006 16:09

Преди известно време имаше един страшно добър съдия - Андерс Фриск от Швеция. За мен беше № 1. Не правеше нещата, за които пише Коцето. В резултат заплашиха, че ще избият семейството му. Човекът се отказа - колкото и да обичаше играта и колкото и добре да успяваше да налага нейните Правила. С две (три) думи: не е лесно. На каквото и да е ниво.

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Вто 27 юни 2006 16:11

kotse_botse написа:
Lawyer написа:...

Ама къде съм казал, че не трябва да се дават жълти и червени картони бе хора!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Идеята ми е, че тези сцени, които заслужаваха още картони (и които съдията гузно не даде, защото вече беше прецакал мача и тръгна на компенсация) станаха именно заради съдията. Защото отсъжданията му бяха грешни и обратни и това изнерви играчите.

kotse_botse, и двамата са съдии, а единия е и адвокат...
Само информативно ти го казвам, да се подготвиш психически :wink: :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
kotse_botse
Спортист - антипияница
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kotse_botse » Вто 27 юни 2006 16:13

Lawyer написа:Преди известно време имаше един страшно добър съдия - Андерс Фриск от Швеция.

:applause:
Тоя и мен ме кефеше. Помня как пускаше играта да продължи при грешно вдигнати засади от помощниците му.
Дали не свири той финала на световното 94-та в САЩ или се бъркам?

@ACCELERATOR
Знам ги ;-)

Потребителски аватар
dready
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dready » Вто 27 юни 2006 16:15

Е сега вече ме развесели.Кой е Пепи Василев та да дава оценка на съдииството.Какви са "компетентните" журналисти от дарик радио ,че да коментират съдииството.Ми сега ще ти дам един пример.Същия Василев се изказа нещо от сорта "Анри само разхождал фланелката по стадиона" (може и да бъркам футболиста немога да се сетя за кой ставаше дума ,но съм сигурен ,че беше много добър футболист) какви успехи има той та да се изказва така за световно известни футболисти.По твоята логика давай да плюеме и Бразилия ,ми те нищо не показаха като стойностна игра.Всеки очакваше чудеса.И кои са всички дето плюят тези които не знаят колко е висока вратата.Искам да те питам и още нещо.Представи си ,че те гледат 60 000 на живо и още около 150 млн по телевизията.Пулсът ти е от порядъка на 140 изтощен си до безобразия (защото на един такъв мач съдията тича между 12 и 15 км) и точно в определен момент не си с подходящо местозаставане и се получава грешка.Сигорно ти би взел правилно решение.И искам да те питам колко грешки можеш да изброиш.Имай в предвид ,че тук има съдии от цял свят ,а най доброто съдииство (поне за мен ) е в Европа.Съпостави съдииството сега със судииството на европейското след 2 години.

Потребителски аватар
kotse_botse
Спортист - антипияница
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kotse_botse » Вто 27 юни 2006 16:23

Ех, ех, ех... или не ми четеш писанията (то нормално, толкоз глупости изписах mhihi ), или си ги интерпретираш както ти е удобно. Не казах, че Пепито е капацитет - напротив, за мен това е най- слабия коментатор, който може да съществува, но това е друга тема. Казах, че дори и той се усети, че съдийството е слабо.
А го казаха и много други - като почнеш от Блатер, минеш през Кройф и стигнеш до почти всички футболисти, които се оплакват (например Анри не спира да реве срещу съдиите и аз очаквам довечера компенсация за Франция...).

dready написа:И искам да те питам колко грешки можеш да изброиш.

Аз не мога да броя до толкова много, у наше село като ни учиха да броим до такова число не сме стигали ;-)

П.С. Не приемай нещата толкова лично - човешко е да се греши, но не е нормално грешките да са повече от правилните отсъждания.

Потребителски аватар
stanislav_s
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот stanislav_s » Вто 27 юни 2006 16:25

Айде Испанияяяяяя. Дано ги смачкат тия мазни французи... :dummy:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”