Ремонт на патронник на контактен ключ Голф 2 ?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
KURASH
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Ремонт на патронник на контактен ключ Голф 2 ?

Мнениеот KURASH » Сря 20 окт 2010 21:04

Здравейте, колеги, интересува ме дали подлежи на ремонт патронника на контактния ключ на Голф 2. От няколко дена започна да ми прави номера, врътна да запала, пали без проблем, но ,,, когато го пусна и ... гасне/ направо губи връзка(контакт)/ когато му е кеф, не всеки път, но все по често започна да го прави. Така през седмицата нямам време и възможност да се занимавам, ще мога събота или неделя да погледна. Та мисълта ми е дали да се занимавам с него или да видя да купувам нов патронник и направо да сменям. Дано съм обяснил правилно, използвах и търсачката, но нищо не намерих по въпроса/може и аз да съм в грешка/.
Благодаря предварително за всякакви мнения и съвети. :да:

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Re: Ремонт на патронник на контактен ключ Голф 2 ?

Мнениеот pas1.8mi » Сря 20 окт 2010 21:18

Напиши в Търсачката КЛЕМОРЕД и гледай какво става! mhihi

Потребителски аватар
golfajiata golf 2
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golfajiata golf 2 » Сря 20 окт 2010 21:22

Колега сега за да го смениш по класическия вариант трябва да извадиш волана под него има една втулка която трябва и нея да я извадиш ма под втулката има яка пружина където първо като вадиш втулката може да те утрепа и второ смениш ли го мноо трудно се свива пружината за да се сглоби моя вариант вадиш куплунга отзад с кабелите преди това си копуваш клеморед и старата част тя е пластмасова я правиш на сол с бормашината и бургия след като излезнат всички пластмаски от старата поставяш новата като я пристягаш със свински опашки новата част е около 10 лева а на мене за ремонта майстор да го направи да извади втулката ми искаше 60 лева :063: аз си го направих за 30 минути.Свинската опашка трябва да е дълга отзаде я промушваш между кабелите и отпред я стягаш за алуминиевата стойка и си готов правиш си го за 10 кинта и си пич! Ако ти се занимава давай от мен успех ако има нещо питай!

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Сря 20 окт 2010 21:48

Вчера смених на колегата Darsiman клемореда за 15мин без избиване на втулки и къртене :012:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”