Колеги от известно време съм си наумил да подновя автопарка и от Б3 да мина на Б5. На фона на не съвсем искрената информация от повечето автокъщи срещнах една обява от официален представител на марката. Става дума за следното:
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
Ако някои е купувал употребяван автомобил от официален представител на Фолксваген моля да сподели опита си! Дали дават някакви гаранции за автомобила, да кажем поне 10 000км след закупуването му, дали може да се вярва на информацията която представят и въобще всякакви впечатления. Благодаря предварително за мненията!
Мнение за конкретен пасат
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Мнение за конкретен пасат
Колега, разбирам какво искаш да кажеш и че искаш да смениш автомобила си с по-нов! Личо аз ще ти кажа да не взимаш кола карана в България! Както искаш го приемай! За да я продава човека значи иска да я махне заради нещо, или проблем ! Аз патих един път за това ти давам съвет да си вземеш нов внос, макър да не е гаранция поне 20% имаш гаранция че взимаш читав автомобил. Точно този който си дал на линка ми се вижда кошница и за това е на тези пари, бензиновите вървят на тея пари! Късмет ти желая!
- vasko__2
- Автомобил:
- Двигател:
97 г и тия километри едва ли...сложи още 100-150 000 отгоре.
- momcho_bg
- Автомобил: Volkswagen Passat B5.5
- Двигател: 2.5
- Контакти:
Нали идеята е да се намери кола от продавач, който да не лъже! Дали може да се вярва на Авточойс за подобно нещо?
- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
И датата на производство не ми се струва да е вярна. Щом е 12.1997 трябва да е модел 1998г., т.е. с червените стрелки на километража. Търси по-нов Б5.
IceHeart написа: За да я продава човека значи иска да я махне заради нещо, или проблем!
тука не си много прав.
аз също си продавам пасата ,не защото му има нещо.
а защото искам по нов, и това че го продавам не значи че не се грижа за него.
точно преди 3 дена смених свещи,филтри и тем подобни.
дори цялото окачване смених оня ден.
сега смятам и маслото да сменя.
така че кола не се купува от интернет,там само се набелязва и после се гледа.
по добре дай 100-200 лв за пътни ,ама ще си намериш хубава кола.дай боже.
viewtopic.php?f=44&t=225704
- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
Layer написа:IceHeart написа: За да я продава човека значи иска да я махне заради нещо, или проблем!
тука не си много прав.
аз също си продавам пасата ,не защото му има нещо.
а защото искам по нов, и това че го продавам не значи че не се грижа за него.
...
Определено е така.
Моя автомобил е от 10 - десет години в България, стопанисван от мен и към когото и да се обърнеш към колегите, които ме познават тук ще видиш какъв отговор ще получиш. Да не говорим за подобренията извън нормалната поддръжка които съм направил.
Автомобила от обявата за мен не е "кошница", поне от видяното на снимките. Ако колегата си я харесал направо да отиде с колега който разбира(и може да я прослуша с компютър)да я види и да поиска да да я тества. Още по реакцията на човека от въпросният официален представител ще стане ясно дали нещата ще отидат към сделка или не.

- garsona
- Автомобил: Passat B5TDI Honda Accord6 vtec
- Двигател: ATJ F18B2
Факта че на волана има калъф означава че колата е доста карана и километрите и са лъжливи , кола на 150к волана и трябва да е като нов , съдя по моята която е вече близо на 265к и по състоянието на волана си личи колко е карана , коментари за кола "реално" само на място се правят , в форума само съвети можеш да получиш !
Не мисля,че може да се каже,че колата е кошница по снимките.Поне външно изглежда добре,а отвътре е с плюшените седалки,които ако са мръсни или захабени не изглеждат добре.Според мен километрите не са реални.За състоянието на волана е достатъчно човекът ако отиде да го гледа да махне калъфа,не е задължително да е изтъркан,аз лично дълго време карах едно Ауди и му бях сложил калъф на волана от гледна точка да го запазя.Както казват колегите кола по снимка не се купува,ходи се на място и се гледа внимателно.
Колеги прави сте, не че е кошница, ама почти. Външния и вид бил добре
. Ако бяхте погледнали снимките внимателно , щяхте да забележите , че колата си е удряна отляво. Сменян фар , недобре напаснат калник, липса на тапата за поставяне на крика и всичко това све от нея страна. За интериора - протрит подлакътник и маншон за скоростния лост. А за километрите - не знам, кой трябва да ги съзира тея калпазани и даденото им право да се наричат оторизиран севиз.

- dancing_niki
- Скиора
- Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
- Двигател: CASA
Първите модели на Б5 са със зелена подсветка на таблото с инструментите, затова стрелките са бели. Фара може и да е сменян, а може и така да пада светлината, понеже пасажерската страна е в сянка, калника незнам как го видя, че не е напаснат, но аз не мога. Тапата... на моя също паднаха и без удар. Една такава тапа е 15 лева.
- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
Колега pensiq, занимавате ли се с огледи на автомобили или автотенекиджийски услуги и ако отговора е да от колко време
Поздрави на Варна.
Смея да твърдя съвсем сериозно, че за възрастта ми зрението ми е завидно добро, дори и сравнено с това на много хора с 20 години под моите. Но не това е най-важното.
Ако се загледате добре на второ гледане във въпросните снимки вероятно ще се съгласите, че точно от лявата страна на автомобила има само лек натиск върху двете врати - под лайстните. Като при задната е минимално. За мен определено няма лошо напаснат калник(преден ляв) защото е спазена линията/разстоянието с капака.
Все пак аз не съм категоричен за това, което виждам първо защото снимките не са с достатъчно голям размер и качество и второ, защото никога човек не трябва да бъде сигурен и категоричен за нещо видяно само на снимка
.

Смея да твърдя съвсем сериозно, че за възрастта ми зрението ми е завидно добро, дори и сравнено с това на много хора с 20 години под моите. Но не това е най-важното.
Ако се загледате добре на второ гледане във въпросните снимки вероятно ще се съгласите, че точно от лявата страна на автомобила има само лек натиск върху двете врати - под лайстните. Като при задната е минимално. За мен определено няма лошо напаснат калник(преден ляв) защото е спазена линията/разстоянието с капака.
Все пак аз не съм категоричен за това, което виждам първо защото снимките не са с достатъчно голям размер и качество и второ, защото никога човек не трябва да бъде сигурен и категоричен за нещо видяно само на снимка

За да не влизаме в излишни спамерски постове - аз това виждам от снимките и това коментирам. Мнение на никой не налагам , но силно се надявам някой да отиде да види въпросния изключително запазен , обслужен и на реални километри автомобил за тези пари. Хайде със здраве и напомняне , че тук е форум за помощ един на друг, а не как да ухапим събеседника.
IceHeart написа: За да я продава човека значи иска да я махне заради нещо, или проблем !
Тук също не съм съгласен. Аз също искам да сменя моята, но... ми се свиди. Още не съм я пуснал в нета, но скоро може би и това ще стане. Няма си проблеми, просто искам да я сменя с нещо по-ново - АФН, 98 комби или Г4(4 врати).
Скоро май не влизал в мобилето. Може да погледнеш как вървят бензинките. Толкова бяха миналата година.
Според мен вижда ми се скъпа - все пак е БЯЛА.
- momcho_bg
- Автомобил: Volkswagen Passat B5.5
- Двигател: 2.5
- Контакти:
Благодаря на всички колеги за мненията. Изчетох ги с интерес. Днес видях пасата. Не ми хареса. Моята стара Б3 изглежда по-запазена от него. Ще търся нещо по-добро.