Кабели за усилвател?

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
IvailoOo
Автомобил: Audi A4 B7 Avant
Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW

Кабели за усилвател?

Мнениеот IvailoOo » Сря 20 окт 2010 9:24

Добро утро на всички :) . Взех си усилвател от един колега от форума, но не ми се дават 50 лева за кабели ,затова си намерих един кабел 6кв. който би трябвало да е достатъчен и бушон 30А. Но се чудя няма ли да са много 30А. По принцип на усилвателя си има бушон от 20А, така че 20А би трябвало да са достатъчни.

Потребителски аватар
yordanova
Автомобил:
Двигател:

Re: Кабели за усилвател?

Мнениеот yordanova » Сря 20 окт 2010 10:18

IvailoOo написа:Добро утро на всички :) . Взех си усилвател от един колега от форума, но не ми се дават 50 лева за кабели ,затова си намерих един кабел 6кв. който би трябвало да е достатъчен и бушон 30А. Но се чудя няма ли да са много 30А. По принцип на усилвателя си има бушон от 20А, така че 20А би трябвало да са достатъчни.
Със сигурност ще свири,но тези неща по принцип се смятат,иначе цоко мери на око.....,може да се плучи леко "клекане" на напрежението.Дай мощностана усилвателя и ще ти кажа.Поздрави

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Сря 20 окт 2010 10:27

Кабела който си си намерил най-вероятно не е за автомобилно приложение и е с по-тънка PVC изолация. Ако е така си немери една гофрирана тръба да го прекараш през нея да не светнеш. Аз съм така с 8mm^2 и за малкото ми усилвателче е ОК, но задължително в гофре. Kолкото до бушона няма проблеми да е 30А защото той пази от късо по кабела. За защита от претоварване или късо в самия усилвател си има бушонче на него.

Последна промяна от radi_nrj на Сря 20 окт 2010 11:00, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
IvailoOo
Автомобил: Audi A4 B7 Avant
Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW

Мнениеот IvailoOo » Сря 20 окт 2010 10:50

radi_nrj написа:Кабела който си си намерил най-вероятно не е за автомобилно приложение и е с по-тънка PVC изолация. Ако е така си немери една гофрирана тръба да го прекараш през нея да не светнеш. Аз съм така с 8mm^2 и за малкото ми усилвателче е ОК. но задължително в гофре, колкото до бушона няма проблеми да е 30А защото той пази от късо по кабела. За защита от претоварване или късо в самия усилвател си има бушонче на него.

Кабелът е най-обикновен от магазин за строителни материали .... наистина е с тънка изолация,затова ще направя както ти казваш... :beer

Потребителски аватар
GTIsound
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GTIsound » Чет 21 окт 2010 7:44

25А ток през 6мм^2 е допостим, стига да не окачиш още нещо...

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”