Пресни вести от Петрохан!
- Sportakus
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Пресни вести от Петрохан!
Колеги, има ли някои информация как е през петрохан, че в понеделник ще пътувам, а съм още с летните гуми 

Снощи говорех с приятели които са "закъсали" горе и немогат да се измъкнат 2 коли.. мъгла яка и незнаеха на къде да карат. Близо 4 часа са пътували. Преди седмица и аз същото приключение имах.. слизаше приятелката на брат ми да води колата до някоя мантинела , иначе като изчезне изведнъж края на пътя или мантинелата става страшно. едвам на места успявах да включа 3та ..
Много , ама много повишено внимание и да се кара много бавно.. иначе през Витиня.
п.п: Кво му стана на тва време да му се невиди..
Много , ама много повишено внимание и да се кара много бавно.. иначе през Витиня.
п.п: Кво му стана на тва време да му се невиди..
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Рипай спокойно, днеска минах в двете посоки! Ако се е понамокрила шумата дето е по пътя, е хлъзгаво инак няма проблеми! Естествено ако пътуваш рано сутрин едно наум, че горе е височко и е напълно вероятно нощно време да падат температурите и под нулата и там дето има вода или влага е напълно вероятно да замръзне!
Ако има проблеми недай си боже, телефона ми го има във форумната книга!
Ако има проблеми недай си боже, телефона ми го има във форумната книга!
- petko5
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: ААМ
Петрохан е ОК /изключвам свлачището на с.Гинци/
Всички дупки са изкърпени, но има една малка подробност:
след с.Бързия посока Петрохан, от табелата за "край на населеното място" до "преливника" и обратно /разстоянието е около 2км/ започват да се отварят дупки и в двете посоки, внимавайте в този учаскът....обикновенно там се развива голяма скорост...
Все пак, ако решите да пътувате:
автомобила трябва да ви е готов за пътувания при зимни условия
В неделя сутринта към 10:00h. температурата на върха беше -1гр. и на усойните места имаше заледявания, днес към 20:00h. беше 5гр, ръмеше дъжд и имаше гъста мъгла.......
Карайте с повишено внимание и скорост съобразена с пътните условия
Приятен път и се наслаждавайте на красивата природа

Всички дупки са изкърпени, но има една малка подробност:
след с.Бързия посока Петрохан, от табелата за "край на населеното място" до "преливника" и обратно /разстоянието е около 2км/ започват да се отварят дупки и в двете посоки, внимавайте в този учаскът....обикновенно там се развива голяма скорост...

Все пак, ако решите да пътувате:

В неделя сутринта към 10:00h. температурата на върха беше -1гр. и на усойните места имаше заледявания, днес към 20:00h. беше 5гр, ръмеше дъжд и имаше гъста мъгла.......
Карайте с повишено внимание и скорост съобразена с пътните условия

Приятен път и се наслаждавайте на красивата природа

- MITKO_DVD
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: 2E 1994
- Контакти:
Днес минах от там ,пътя беше повече от идеален,мъгла имаш малко от северния склон до половината,нагоре и от южната част беше екстра,пътя нямаше ядове,можеше да се мине и летни гумета,но според мен вече си е време за зимните,така че карайте разумно и с коли готови за зимни условия 

- Ivailo
- Автомобил: VW Golf mk3
- Двигател: AAZ
- Контакти:
Ей сега пристигам от там..
Да, на северния склон пак имаше мъглица, до Бързия някъде..
Пътя е перфектен за нас, които го познаваме и които знаят какъв е обичайния му вид.
Ако не минавате от там поне веднъж месечно ще псувате.
Аз лично не видях дупка! Да, много много кърпено, неравно, но поне дупки няма.
И то целия път, от Костинброд до Монтана.
Язък само, че се катерят тежкотоварни камиони въпреки забраната
Та се чудиш как да ги заобиколиш...
Ама това са бели кахъри
Да, на северния склон пак имаше мъглица, до Бързия някъде..
Пътя е перфектен за нас, които го познаваме и които знаят какъв е обичайния му вид.
Ако не минавате от там поне веднъж месечно ще псувате.
Аз лично не видях дупка! Да, много много кърпено, неравно, но поне дупки няма.
И то целия път, от Костинброд до Монтана.
Язък само, че се катерят тежкотоварни камиони въпреки забраната

Та се чудиш как да ги заобиколиш...
Ама това са бели кахъри

- dare__devil
- Автомобил:
- Двигател:
Вчера вечерта минах оттам, Неравно малко, подрусва...Няма дупки големи, чат пат някоя дребничка...Мокро от край до край...Мъгла след Гинци...
Купих си мляко от УФТСЕ
Купих си мляко от УФТСЕ

- К.Одаджийски
- VW експерт
dare__devil написа:....
Купих си мляко от УФТСЕ
Лошото е че доста отдавна не съм виждал УФТСЕ да пасат около Гинци или да преминават от там, а имам и роднини там

- dare__devil
- Автомобил:
- Двигател:
Ам....понеже много ми се пикаеше...а там няма бензиностанции, помолих жената да ползвам на къщата тоалетната....е бая двор беше, ама верно нямаше таквоз жУвотнУ.
Ама не ми се разпитваше

Ама не ми се разпитваше

- К.Одаджийски
- VW експерт
Започна зимната подготовка на пътя през прохода Петрохан
Днес, 19:19 | Автор: axmaxm | Категория: Главна
Проходът Петрохан в частта си, която се намира в област Монтана е на северен скат и още от сега вече има обледявания на пътя , съобщиха от Областно пътно управление в Монтана. Овлажняването на пътя през деня се превръща в лед при минусовите температури през нощта. Навеищата от сняг са проблем през зимата. От Областно пътно управление Монтана усилията се концентрират най-вече в поддържането на този път през Петрохан защото той е най пряката връзка на региона със столицата. Изкърпена е пътната настилка, подрязани са храстите и остранени са изсъхналите клони, за да не падат на пътя. При подходящи условия ще бъде положена хоризонталната маркировка на път, която е много важна при мъгливо време и нощем. В близките дни ще бъде подписан договор с фирма за зимно почистване и поддържане на пътя през Петрохан, заявиха от Областно пътно управление Монтана. В област Монтана по план има 17 000 тона инертни материали , които трябва да бъдат разпределени по пунктовете. В момента вече са разпределени над 10 000 тона и продължава возенето. От Областно пътно управление – Монтана заявиха, че дъждовете още пролетта са създали проблем с някои свлачища в района на Петрохан, но те не са големи и са отстранени. Прегледани са водостоците и канавките на прохода и отводняването е относително добро. На Петрохан има два опорни пункта за поддържане на пътя, единият е преди село Бързия, а другият е на самия връх. Депонирани са съответните материали. Има вече дежурни служители на Областно пътно управление с коли на прохода.
Да не поверва човек!?
- petko5
К.Одаджийски написа:Започна зимната подготовка на пътя през прохода Петрохан
Днес, 19:19 | Автор: axmaxm | Категория: Главна
Проходът Петрохан в частта си, която се намира в област Монтана е на северен скат и още от сега вече има обледявания на пътя , съобщиха от Областно пътно управление в Монтана. Овлажняването на пътя през деня се превръща в лед при минусовите температури през нощта. Навеищата от сняг са проблем през зимата. От Областно пътно управление Монтана усилията се концентрират най-вече в поддържането на този път през Петрохан защото той е най пряката връзка на региона със столицата. Изкърпена е пътната настилка, подрязани са храстите и остранени са изсъхналите клони, за да не падат на пътя. При подходящи условия ще бъде положена хоризонталната маркировка на път, която е много важна при мъгливо време и нощем. В близките дни ще бъде подписан договор с фирма за зимно почистване и поддържане на пътя през Петрохан, заявиха от Областно пътно управление Монтана. В област Монтана по план има 17 000 тона инертни материали , които трябва да бъдат разпределени по пунктовете. В момента вече са разпределени над 10 000 тона и продължава возенето. От Областно пътно управление – Монтана заявиха, че дъждовете още пролетта са създали проблем с някои свлачища в района на Петрохан, но те не са големи и са отстранени. Прегледани са водостоците и канавките на прохода и отводняването е относително добро. На Петрохан има два опорни пункта за поддържане на пътя, единият е преди село Бързия, а другият е на самия връх. Депонирани са съответните материали. Има вече дежурни служители на Областно пътно управление с коли на прохода.
Да не поверва човек!?
Ще ги проверя при първия сняг

Просто се абонираха за мен, не истина колко "поздрави" ще отнесат на тел: 112 !!!!
Започнали са да се отварят нови дупки в бързийското. На излизане от Костинброд пред бензностанцията на Лукойл има непрекъсната линия и не може да се влезе директно на бензиностанцията. Изрязаното пред Гинци е запълнено.
- MITKO_DVD
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: 2E 1994
- Контакти:
С днешна дата 14.11.2010г. наистина на северния склон са започнали да се отварят доста пресно запълнени дупчици
,иначе всичко друго си е по старо му 

- petko5

Общо взето пътя е много добре

Информация отпреди малко. В Бързия са изрязани ивиците в платното за Монтана, които бяха пропаднали, но не са запълнени.Жалко, ние разчитахме на ново асфалтиране, а те тепърва кърпят. Има нови дупки, които никой не закача. Непосредствено след разклона за село Понор, в посока към София, е поставено ограничение от 60 км. То беше по-надолу, на завоя, а сега е изтеглено нагоре. Свлачището преди Костинброд в посока Софияе оправено и още не сее подвлякло пак. Свлачището в Гинци си стои непипнато. Някъде строят магистрали, а ние за един обикновен път не сме заслужили. Явно ни считат за хора от втора ръка.