За или против газова уредба.

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Re: За или против газова уредба.

Мнениеот velinsl » Пон 18 окт 2010 18:08

player123 написа:мм нем просто ти казвам че горивните запаси свършват и скапаната нафта няма да е по евтина а газ ще има още много :) и най най най много да стане 1.20 :D

Нафтата като свърши ще се намерят заместители. Не може автомобилната транспортна система да остане без гориво. Как си представяш света без нафта.

Май ще минавам на нафта.

Ебаси 1,25 за литър пропан-бутан как променя възгледите.(вече трябваше да е около и под лев).

Последна промяна от velinsl на Вто 19 окт 2010 18:20, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
lub0o
Автомобил: Subaru Outback 2.5-05
Двигател:

Мнениеот lub0o » Пон 18 окт 2010 19:11

дори и като е 1.25 газта пак е по евтино от колко нафтата
за газов-инжекцион говоря
сега е на 1.21 и се говори че ще пада

Потребителски аватар
enigma79
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Пон 18 окт 2010 23:01

Този спор още ли съществува.Да го обобщя финалния резултат.Газта води доста напред,при цена от 1.20лв срещу 2.20 нафта и бензин,всеки би предпочел по евтиното,по малко пари за гориво,повече километри.Когато газта задмине бензина като цена,то е ясно с кое ще се кара mhihi

Потребителски аватар
velinsl

Мнениеот velinsl » Вто 19 окт 2010 18:35

lub0o написа:сега е на 1.21 и се говори че ще пада

Дай Боже! :bowdown . Крайно време е.

Газта води доста напред,при цена от 1.20лв срещу 2.20 нафта и бензин

Важен е разхода като ЛЕВА/100км(това за мен опрделеня кое е напред и кое назад).
А това каква е актуалната цена на горивата е просто един ориентир.
Ако имаш кладенче на 1,60 кое е по-евтино.
Според мен цена 1,20 за газта се равнявява на 1,8 нафта.

Потребителски аватар
Nikolai Roev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Nikolai Roev » Сря 20 окт 2010 12:29

velinsl написа:
player123 написа:мм нем просто ти казвам че горивните запаси свършват и скапаната нафта няма да е по евтина а газ ще има още много :) и най най най много да стане 1.20 :D

Нафтата като свърши ще се намерят заместители. Не може автомобилната транспортна система да остане без гориво. Как си представяш света без нафта.

quote]

Аз си го представям, той петрола няма да е вечен бъди сигурен, може и да не си го представяш но край има всенякога ще доиде...

Потребителски аватар
player123
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот player123 » Чет 21 окт 2010 17:24

колега тука си много прав ама идва момента дето като свършат горивата нали и има много газ тя ще бъде единствена примерно ако нямаме пари за коли на с ел.мотори или водни и тя газта ще стане яко скъпа .. щом се види че е единствено гориво

Потребителски аватар
enigma79
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Чет 21 окт 2010 17:54

player123 написа:колега тука си много прав ама идва момента дето като свършат горивата нали и има много газ тя ще бъде единствена примерно ако нямаме пари за коли на с ел.мотори или водни и тя газта ще стане яко скъпа .. щом се види че е единствено гориво

Тогава по една трЪба в задните части и яко хапаване на български бобец с кисело зеле mhihi
Когато свърши горивото,ния отдавна ще сме под земята :bishop

Потребителски аватар
player123
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот player123 » Чет 21 окт 2010 19:19

и тука си доста прав :Д:Д

Потребителски аватар
velinsl

Мнениеот velinsl » Чет 21 окт 2010 21:05

Nikolai Roev написа:Аз си го представям, той петрола няма да е вечен бъди сигурен, може и да не си го представяш но край има всенякога ще доиде...

Е вече май се прави дизел от царевица, не знам какви нововъденеия ще има още. Царевицата не е петрол, примерно, слънчоглед също. Сигурно ще има още такива разработки, това имам предвид, не че петрола ще е безкраен.
То освен кризата в България няма други безрайни неща май.

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Пет 22 окт 2010 1:31

player123 написа:колега тука си много прав ама идва момента дето като свършат горивата нали и има много газ тя ще бъде единствена примерно ако нямаме пари за коли на с ел.мотори или водни и тя газта ще стане яко скъпа .. щом се види че е единствено гориво

Природния газ е метан. Пропан-бутана е петролен дериват и ще свърши заедно с петрола.

Потребителски аватар
Nikolai Roev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Nikolai Roev » Пет 22 окт 2010 11:55

velinsl написа:
Nikolai Roev написа:Аз си го представям, той петрола няма да е вечен бъди сигурен, може и да не си го представяш но край има всенякога ще доиде...

Е вече май се прави дизел от царевица, не знам какви нововъденеия ще има още. Царевицата не е петрол, примерно, слънчоглед също. Сигурно ще има още такива разработки, това имам предвид, не че петрола ще е безкраен.
То освен кризата в България няма други безрайни неща май.

Нали се сещаш колко царвица ще трябва за да се захрани цялото население на земята едва ли има толкова много площ на земята :roll: , кво ли спорим за безмислици...отклонихме се от темата яко аз съм за Газовата уредба идва ми почти на 50% по евтино (говоря за инжекциона) и колата си върви отлично :beer

Потребителски аватар
ping23
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ping23 » Пет 22 окт 2010 14:25

enigma79 написа:

Тогава по една трЪба в задните части и яко хапаване на български бобец с кисело зеле mhihi

Тва пък как го прецени? Петрола свършва до 10 години макс :) и тогава ще си е.. пу..... лелина.

Потребителски аватар
ФСБ
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ФСБ » Пет 22 окт 2010 15:35

ping23 написа:
enigma79 написа:

Тва пък как го прецени? Петрола свършва до 10 години макс :) и тогава ще си е.. пу..... лелина.

хаха свършвал след 10 години, това някаква петъчна шега ли е? я почети малко пъл после пак се изказвай във форума :lol:
Сегашните находища ще стигнат поне за още 50-60 години, а има и много неразработени такива - шелфови, замръзнали по полюсите... Ако свършваше след МАКС 10 год. знаеш ли колко щеше да струва един литър гориво? И щяха ли АМГ за продълват да изкарват 6 литрови мотори хахахах

Потребителски аватар
kossel
Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
Двигател: 103 коня 1600 16V

Мнениеот kossel » Пет 22 окт 2010 16:03

Аз зъм против газовата уредба, моя пасат го купих с газова уредба , ама му сложих метанова, майстора каза че НЕ може да ми махне газовата и сега има газ, метан и бензин. На метан гори 6 лв. на 100км/ на газ гори 15 лв на 100 км, а на бензин гори ... :banghead:

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Пет 22 окт 2010 21:18

Твърдо ЗА газовата уредба-18лв -185 км .Ако си купя бензинова кола отново ,още на другият ден ще бъде на газ.Ама тука може да се спори до безкраи!!!

Върни се в “Автогазови уредби”