Стресовите ситуации по пътищата.

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen

Шофьори от кой пол са Ви предизвиквали повече стресови ситуации?

Жени
24
32%
Мъже
30
41%
Не съм се замислял/а
20
27%

Общо гласове: 74
Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Стресовите ситуации по пътищата.

Мнениеот Barboukov » Чет 21 окт 2010 23:15

След едно кратко, но за мое съжаление изпълнено със стрес пътуване (ако 36 километра може да се нарече така) искам да всеки да се замисли по въпроса в анкетата. На кратко какво се случи: Отивам до село (18 км в едната посока) и на една права отсечка застигам кола. В другата лента има камион, малко празно място (недостатъчно за изпреварване) и няколко коли след него. В момента в който се доближавам зад автомобила пред мен и виждам как му светват стоповете (необяснимо, при условие, че пред него няма никой и няма как аз да изпреваря). Движа се в средата на лентата си и ми се наложи да набия спирачки със завъртане на волана вдясно за избягване на инцидент. След секунди ми се отдаде възможност и изпреварвам тази кола - какво да видя: зад волана жен :horror: (представете си, че това човече казва буквата А с голям ужас. Така го правя и аз). Казах й нещо, което със сигурност не е чула, но ако беше стигнало до ушите й нямаше да й хареса. Час по късно се прибирам обратно към Русе и както си карам спокойно от една крайпътна отбивка потегля автомобил, който се включи в движението без да му пука, че зад него има други такива. В лентата за обратно движение пък имаше една камара превозни средства, които не позволяват заобикалянето/изпреварването на безразсъдно потеглилото возило. Влизам в Русе (вече еднопосочен път), задминавам въпросния, поглеждам надясно и... жен :horror: . За един ден имам две стресови ситуации, предизвикани от жени шофьори.

Вярвам, че няма водач, на който поне веднъж не му се е наложило да набие рязко спирачки или да завърти волана за да избегне инцидент. Въпроса е дали сте обръщали внимание водачите, предизвикали това от какъв пол са били.

По непотвърдена информация 67% от шофьорите в БГ са мъже и 33% жени. Искрено вярвам че има такива и поздравявам половината от жените, които си държат книжките за красота и не ги ползват.

Конкретния въпрос е в анкетата. Моя отговор - определено жените.

Някой ще кажат, че има тема за идиоти по пътя. Има да, но целта на тази смятам е ясна.

Последна промяна от Barboukov на Чет 21 окт 2010 23:19, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Re: Стресовите ситуации по пътищата.

Мнениеот mupk0 » Чет 21 окт 2010 23:18

Аз по-често срещам Джигити отколкото джигитки... :)

V.Nanovski
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: abf
Контакти:

Мнениеот V.Nanovski » Чет 21 окт 2010 23:19

Повечето пъти са мъже, ама това е нормално при полужение че мъжете шофьори са повече от жените.

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Чет 21 окт 2010 23:23

Barboukov написа:Въпроса е дали сте обръщали внимание водачите, предизвикали това от какъв пол са били..

Естествено, и трябва да ти кажа че жените са много внимателни и правят глупави грешки.Които всяко отракано копеле може да предвиди и да избяга в нужното направление.Докато ние сме преебвачи и светофарни играчи отсекъде, яката работа :drunk И да не ти се вярва, големите бели мъже ги правят.

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Чет 21 окт 2010 23:24

една простичка дума
толерантност

Барби, ае стига с анкетите бе

Потребителски аватар
vw_derby
Автомобил: audi a4
Двигател: AFN

Мнениеот vw_derby » Чет 21 окт 2010 23:25

преди няколко дни една патица си гледаше на дясно и влизаше в кръговото на 4-то км,а аз излизах,демек съм с предимство,докато не усетих ,че тая смотааната ще ми влиза в купето.

Днес пък на Метро,където копаяят за метрото ,там са направили времеенни маркировки,но народа е неук,секи се качил на кола,а даже не знаее къде е и тръгнал,та две тъпанарки се опитаха да ми направят преса :screwy ,абе шашава работа

Потребителски аватар
passat_rs
Автомобил: BMW E91
Двигател: M57 T2

Мнениеот passat_rs » Чет 21 окт 2010 23:25

Искрено вярвам и поздравявам тези половината от жените, които си държат книжките за красота и не ги ползват.

Има и мъже в тази област mhihi

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Чет 21 окт 2010 23:36

bobocamaro написа:
Barboukov написа:Въпроса е дали сте обръщали внимание водачите, предизвикали това от какъв пол са били..

Естествено, и трябва да ти кажа че жените са много внимателни и правят глупави грешки.Които всяко отракано копеле може да предвиди и да избяга в нужното направление.Докато ние сме преебвачи и светофарни играчи отсекъде, яката работа :drunk И да не ти се вярва, големите бели мъже ги правят.

За тези състезатели е ясно. Но като мине пред теб с бясна скорост и ти докато натиснеш спирачката него го няма. Но при тези "внимателните", които карат с 30 и се чудят какво трябва да направят, как да го направят ти започваш да им разгадаваш хода. Колкото и висшии да имаш някой път такъв номер ще ти сътворят, че ще си скъсаш дипломите.

Да отбележа, че не визирам всички жени шофьори. Има много, които карат по-добре и от мен, за което евала :bowdown . И все пак голяма част са :bishop

Потребителски аватар
Night_elf
Рошаво мазало
Автомобил: Vw Golf V
Двигател: 1.9 TDI BKC

Мнениеот Night_elf » Чет 21 окт 2010 23:36

Като жена шофьор, мога да кажа че не всички от женски пол са лоши шофьори... мога да изброявам, ама нема сми mhihi
При мен отговора на анкетата е мъже. Днес един пич с пасат искаше да ме убие, уви не му се усмихна щастието.
Логично е повечето такива ситуации да са с мъже, защото са повечето шофьори.
Да и аз псувам жените, които не могат да карат.

Потребителски аватар
G-HELL
Автомобил: Golf MKIII
Двигател:

Мнениеот G-HELL » Чет 21 окт 2010 23:41

Надявам се след това ми мнение няма да има сърдити :kissy: Аз в анкетата дадох гласа си за жените, макар и мъжете да правят "ситуации" съм на мнението че повечето жени са яко спек... правят излишни маневри, изнасят се бавно от кръстовища, спират рязко, дават път на пешеходци които не са стъпили на пътека и дори не дават признаци че са нахални и че ще пресекат по този принуждават цяла колона от коли да спира ей тей... за изпреварването няма го коментирам имах една интересна случка където си карам с около 100 на баща ми Корсата на двулентов път. В лентата за обратно движение голяма колона и една п*тка с Тойота Авенсис напъва колоната да изпреварва при което чуквам спирачки и започвам плавно да намалям понеже зад мен имаше 2-3 коли в същото време се дърпам максимално в дясно и пресвяткам... Туй жената за мене не става има сигурно 1 на 10 жени която умее наистина да кара без да спича когато стане напечено и без предприема рискови маневри като изпреварване или отнемане на предимства... :horror: :012: :screwy

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Чет 21 окт 2010 23:43

Жените правят дребни глупости
Джигитите правят ГОЛЕМИ глупости и си отиват хора заради тях

G-HELL написа:дават път на пешеходци които не са стъпили на пътека и дори не дават признаци че са нахални и че ще пресекат по този принуждават цяла колона от коли да спира ей тей...

Иди покарай малко из Западна Европа да видиш как се спира на пешеходни пътеки и ела пак :mrgreen:
Ма там хората едни глупави, бедни. А ние тук едни отворени, отворени...

Последна промяна от maxpayne на Чет 21 окт 2010 23:47, променено общо 1 път.

Uneek
Автомобил: 1998 VW Polo Variant
Двигател: APQ

Мнениеот Uneek » Чет 21 окт 2010 23:44

Вчера на Е79 между Кресна и ханчето има една интересна поредица от завои (аз и викам змията) които приличат на ей това горе долу ~~~~ . Та там един тир тръгна да изпреварва друг тир :shock :shock И аз като видях идиотската маневра веднага аварийки и намалих, че карах зад идиота с изпреварващия тир. Естествено по средата на изпреварването видимостта свърши и тъпака с тир-а увисна, и само бързата реакция на отсрещните автомобили предотврати колосална катастрофа... Колко тъп трябва да си че да правиш такива работи, просто не ми го побира главата :dummy:

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Чет 21 окт 2010 23:48

Приближавам кръстовище с две ленти за направо, в едната 3 коли, а в другата (лявата) само една - разбира се се наредих в лявата и чак тогава видях, че съм се наредил зад жена. Съжалих - тая патка ще се заблее и няма да види като светне зелено после докато включи на скорост и потегли полекичка да не и изпадне карбуратура и да се изтъркули по асвалта... е такива работи си мислех докато чакахме зеленото, ама лелката тръгна точно със зеленото, рязко ускори и явно ме държеше под око, защото като видя, че още съм залепен отзад даде си мигач мина в дясната лента за да ме пусне да я изпреваря и после пак си даде мигач и се върна в лявата.
Никога няма да я забравя, защо са такава рядкост подобни жени-шофьори. Ако всички караха като нея опашките по светофарите ще намалеят поне наполовина. Примери за "женски изпълнения" мисля, че е излишно да давам, всички сме се нагледали всеки ден по пътищата.

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Пет 22 окт 2010 1:14

Пола не е определящ, защото повечето шофьори в България са мъже.
Да, една част от жените-шофьори са отвратителни шофьори, но има и доста, които шофират много добре.
Както и при мъжете има пълни малоумници.
Жените имат проблем с ориентацията, както и с размерите mhihi на колата, много са притеснителни като цяло.
Я кажи на жена да иде в квартал, в който никога не е ходила, като се ориентира само по картата mhihi До сега не съм намерил такава.
Но пък относно притеснение съм забелязал 2 вида жени-шофьори:
- пълен непукист - братовчедка ми. Сяда, слага си колана, тегли 3 сочни псувни за загрявка, пали и тръгва.
- пълна паника - тука няма кво да коментираме, недай си Боже да й излезе куче пред колата mhihi

Да, много често ми се случва като видя някой автомобил да се държи неадекватно на пътя да видя, че го шофира жена. Усмихвам се и продължавам :)
А другото - никой не се е родил научен! Ако всички си държат книжките в рамка кога ще се научат?

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Пет 22 окт 2010 4:32

И от двата пола има тъпи шофьори. Жените дразнят предимно с мудно каране и некадърно паркиране - стил неделен шофьор. Докато истинските стресиращи случки като неправилно изпареварване, отнемане на предимство и засичане са повече от мъже.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”