Стресовите ситуации по пътищата.

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen

Шофьори от кой пол са Ви предизвиквали повече стресови ситуации?

Жени
24
32%
Мъже
30
41%
Не съм се замислял/а
20
27%

Общо гласове: 74
Потребителски аватар
kiko
Автомобил:
Двигател:

Re: Стресовите ситуации по пътищата.

Мнениеот kiko » Пет 22 окт 2010 6:28

не жените ,а повечето шофьори под 25 год в момента са пълна ужас...тази година абсолютно всички инциденти,които съм виждал са били предизвикани от такива...много са странни реакциите им на някои от тях,слизат,кефят се -правят снимки,клипове на геройството и не им пука.
жените в големите градове пак карат добре...елате в малките градове да видите що е ужас...трябва да престанат да се продават книжки.

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Пет 22 окт 2010 7:22

една я замерях с бутилка мин. вода веднъж... :horror: това е първия и единствен път когато си изпускам нервите зад волана.... Всъщност после видях, че е жена...

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Пет 22 окт 2010 7:47

Повечето пъти са ме стресирали жени, но гласувах за мъжете, заради нивото на стреса, едно да видиш джигит да идва към теб със 100, друго е едвам пъплеща количка с 30, за която трябва да теглиш боб за да разбереш какво иска да направи, ма пък има време за реакция!

Потребителски аватар
nosex
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nosex » Пет 22 окт 2010 8:43

Напоследък се нагледах на женски изпълнения, но само едно тях беше опасно, определено застрашаващо.
Иначе ситуациите по пътищата се предизвикват повече от мъже, нормално.

Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даскала™ » Пет 22 окт 2010 8:46

Barboukov написа:В момента в който се доближавам зад автомобила пред мен и виждам как му светват стоповете (необяснимо, при условие, че пред него няма никой и няма как аз да изпреваря)

Длъжен си да спазваш дистанция и преценяваш правилно ситуацията :!:

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Пет 22 окт 2010 8:54

хората от пробинцията
Няма кво да си кривиме душата.Като дойдат в София,немогат се оправят с движението mhihi

Потребителски аватар
veritas
Капитан пустиняк
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот veritas » Пет 22 окт 2010 8:55

Мноу тъпо :banghead: :banghead: :banghead:

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Пет 22 окт 2010 8:58

LILO&STICH написа:хората от пробинцията
Няма кво да си кривиме душата.Като дойдат в София,немогат се оправят с движението mhihi

Щото движението не ви е оправено!

Потребителски аватар
Birdie
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Birdie » Пет 22 окт 2010 9:02

Мъже, естествено...жена най-много да ме изнерви с бавни маневри, нескопосано паркиране, непотегляне на светнал зелен светофар, е такива дреболии, но истинските стресови ситуации са ми ги създавали мъже, и то най-вероятно хора с огромно самочувствие зад волана, отворковци дет се вика, които са много по-добри шофьори от Шумахер дори и само по една случайност не са станали топ пилоти във Формула 1....
Също и "професионалисти" с маршрутки и прочие...но винаги - мъже!

Потребителски аватар
Dead man
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Hyundai Sonata 2007
Двигател: 2.0 16V 145HP
Контакти:

Мнениеот Dead man » Пет 22 окт 2010 9:22

Жените ги правят рядко,но качествено.... :horror:

А мъжето по-често,но сравнително леки... :012:

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Пет 22 окт 2010 9:34

maxpayne написа:...Иди покарай малко из Западна Европа да видиш как се спира на пешеходни пътеки и ела пак :mrgreen:
Ма там хората едни глупави, бедни. А ние тук едни отворени, отворени...

Там нали знаеш как се пуска пешеходец - само на пешеходна пътека. Опитвал ли си да пресечеш пътя на място където няма такава - стоял съм по 15 минути да чакам удобен момент, и накрая съм ходил до пешеходната пътека. Там и пешеходците имат "култура на движение", знаят какво и къде могат да правят, а не като тукашните, ти му спреш да мине, то ти маха и ти дава път след като си вече спрял :screwy . Ей на такъв с кеф да му плеснеш една зад врата.
Отговор: Не съм се замислял /достатъчно ми е че ми изкарват акъла, остава да седна и да ги мисля кои мъж и кои не е!/

Потребителски аватар
vanko_VW
Автомобил: Ford Focus
Двигател:

Мнениеот vanko_VW » Пет 22 окт 2010 9:57

ivo_555 написа:
LILO&STICH написа:хората от провинцията

Щото движението не ви е оправено!

и с двамата съм съгласен :да:
повечето хора от провинцията който ходят 1-2пъти годишно в столицата и се притесняват от движението там и им е трудно да се справят не е ли редно вие столичани да им давате път,да ги изчаквате,да не ги засичате и да не ги навирате от там дето са излезли или казано с една дума колегиалност(който за съжаление почти я няма вече между нас)

айде останете си със здраве :beer

а по темата ще ви дам пример който ми се случи миналата седмица
карам си във Враца(центъра,пл.Суми) по път с две платна в едната посока,аз съм в лявото плато и спирам на пешеходна пътека(със спящ полицай) за да премине възрастна жена,жената вече почти е пресякла пътеката пред моя автомобил и се спира,когато поглеждам в дясното огледало виждам,че един господин с такси минава с около 40-50км. :horror: покрай мен е чесно ви казвам,че ми настръхна всичките косми по главата

Последна промяна от vanko_VW на Пет 22 окт 2010 10:07, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Pirogov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pirogov » Пет 22 окт 2010 10:02

И от двата пола.Само че жените винаги са стресирани след това, а мъжете или се правят на непукисти или на гъзари :beat_butt2

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Пет 22 окт 2010 10:13

LILO&STICH написа:хората от пробинцията

Айде да не се обиждаме, щото и аз мога да кажа обратното, че софиянци ме стресират, защото като видят номер от провинцията трябва задължително да се докажат като "по добри", мен натовареното движение не ме плаши, стресира ме отношението на софиянци, и аз мога да не спра на жълто, ама няма да взема да мина на червено или от дясната лента да завия на ляво и да почна да засичам останалите, ето това е стресиращо, и да си дойдем на темата, правят го главно "М"ъже!

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Пет 22 окт 2010 10:35

Всяка сутрин ме изнервят жени шофьори, тази сутрин 3 пъти само на Цариградско! Карам в лява лента с 80, можеби 90, пред мен има 200-300 метра празно място. От средна лента със 70км/ч пред мен се престроява жена засичайки ме леко... и не дава повече газ, а пред нея няма коли... мигам мигам и оная ми вдига ръце отпред... ти тъпа ли сииии :banghead: И до мен се вози приятелката ми която има книжка и чисто теоретично би могла да се качи и да кара кола... умира от страх само да се вози, ако карам както тя иска ще съм най-голямата опстност из София... такаче гласувам за жените! Ситуациите с мъже олигофрени са по-опасни обаче не се изнервяш някакси, има адекватна ответна реакция поне :beat_butt2

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”