Силно тресе волана

Техническа и сервизна информация за Passat
p6118BH
Автомобил:
Двигател:

Силно тресе волана

Мнениеот p6118BH » Вто 19 окт 2010 13:48

Здравейте колеги.Искам да помоля за помощ,проблема е следният.Както си карам колата с около 90км изведнъж волана ми дръпва рязко на дясно и започва ненормално тресене,изправям го в нормална позиция и отново започва да дърпа и тресе.Като чукна на ляво волана започва отново да бие.Отначало тресеше само на дясно и при подаване на газта,но сега започна да ми дурпа и на ляво съпроводено с биене.При натискане в този момент на спирачките биенето се осилва.Така карах известно време и се оправи от самосебе си,но таи сутрин се появи отново и още по силно и започна да засича волана(като дръпне на дясно волана започва да бие и се втвърдява и с усилие го вартя наляво и изведнъж рязко олеква и ме повлича по посока на насрещното движещите се) опасявам се,че ставам заплаха за пътуващите при мен(семейството ми)и за останалите ъчастници в движението.Колата няма криви дискове,джанта или гума.Ходих каде ли не и нищо,един казва рейка,друг полуоска,трети карета.МОЛЯ помогнете с това кое да гледам защото си возя бебе в колата.Утре влизам в сервиз и искат да я разглабят цялата предница и да свалят рейката(самата рейка не тече и не губи масло)и по предницата всичко ми е здраво няма разбито.Днес ми направи впечатление,че като е на място колата при рязко завъртане на волана на ляво и на дясно се чува клопане(пукане).Ще съм много благодарен за изказаните мнения относно каква е евентуално повредата за да избегна излишни разходи в тази криза.Благодаря ви сърдечно. :shock

JoJoooo
Автомобил: Volkswagen Passat
Двигател: AJM

Re: Силно тресе волана

Мнениеот JoJoooo » Вто 19 окт 2010 13:57

При мен беше така от 120км/ч на горе тресеше и придърпваше на една страна отидох да ми направят баланс на джантите и след баланса 160-170 UP няма проблеми :)

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Вто 19 окт 2010 14:10

Накрайник

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Вто 19 окт 2010 14:54

Не си споменал изобщо за каква кола говориш.

p6118BH
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот p6118BH » Вто 19 окт 2010 15:04

Колата е VW PASSAT 1.8 20V 1999g 125кс комби

gancho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gancho » Вто 19 окт 2010 18:35

KirilGeorgiev написа:Накрайник

:да: Как разбра,че всичко по окачването е здраво-външния накрайник се вижда лесно,но най-вероятно е ВЪТРЕШЕН накрайник-не е достъпен и не си го видял

Lachi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Lachi » Сря 20 окт 2010 0:33

На мен ми прилича на неправилно разпределение на хидравличната течност в рейката.

keymaker
Автомобил: Passat+T4
Двигател: ABS+AAB

Мнениеот keymaker » Сря 20 окт 2010 6:40

Lachi написа:На мен ми прилича на неправилно разпределение на хидравличната течност в рейката.

Или натиска педала на едната страна. :D

ARusev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ARusev » Сря 20 окт 2010 10:10

То добре, колегите може и да ти кажат какъв е проблема, но ти,p6118BH, правиш ли нещо за решаването му. Очевидно отдавна го има, но се е "оправил сам" ("Така карах известно време и се оправи от самосебе си,но таи сутрин се появи отново...". :beat_butt2
Как може да допуснеш да караш автомобил с проблем в кормилното устройство, при това неизяснен? :012:
1. Като първа стъпка - престани да возиш семейството си и себе си с повредения Пасат. Решения за това има - само да търсиш.
2. Започни да мислиш спокойно къде може да е причината. Надявам се да се успокоиш, след като не си зад волана.
3. Започни да проверяваш една по-една възможните, според теб и колегите, причини и да отстраняваш забелязаните недостатъци. Например, ако рейката не е повредена, но волана се втвърдява, възможно е ремъка на хидравличната помпа да е хлабав или износен - провери го, той поне лесно се стяга ( не съм сигурен с ремък ли е хидравличната ти помпа, или ел. двигател, горното го считай за насока). Разбира се това не може да е причина за проблема ти, но допълнително да го засилва.
Казваш,
p6118BH написа:Колата няма криви дискове,джанта или гума.Ходих каде ли не и нищо,един казва рейка,друг полуоска,трети карета
. А има ли ABS? Да не би нещо в него да е повредено и да ти спира без причина дясното предно колело или което му хрумне ( това е една идея, неподкрепена от знания и практика, затова нека да бъде обсъдена от тези колеги, които ги имат).
Успех, p6118BH! :да:

banov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот banov » Чет 21 окт 2010 19:14

споко бе пич карай .аз имах същия проблем и щи кажа от кво е
значи
на алтернатора има една шайба с канали дето ляга тоя ремъка на него cambelt така му викат тука в англия в българия не го знам как се казва
преебана е тая шайба и от нея е цялата тая работа
не е за притеснение но го оправи щот е гадно на мен тука ми взеха 15 паунда за шайбата и 30 паунда да ми я отвият щото е със един цпециален ключ.отиваш на майстор и колата ти е готова за 30 минути
ей ше има да ме споменаваш с добро :да:

keymaker

Мнениеот keymaker » Пет 22 окт 2010 7:04

А защо не огледаш балансиращата тежест на дългата полуоска, представлява една шайба дебела окло 2,5 см изглежада гумена ,но в нея е вграден едим метален пръстен ,а самата тя е монтирана постедством вулканизиране за полуоската идва един момент в които се рзлепва и се движи свободно по цялата дължина на полуоската.Пробван ремонт е с ъглошлайф (рязане на шайбата)отстранява се и продължаваш без нея няма да забележиш или усетиш липсата и тя е като "апандисита".

gancho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gancho » Пет 22 окт 2010 12:26

keymaker написа:А защо не огледаш балансиращата тежест на дългата полуоска, представлява една шайба дебела окло 2,5 см изглежада гумена ,но в нея е вграден едим метален пръстен ,а самата тя е монтирана постедством вулканизиране за полуоската идва един момент в които се рзлепва и се движи свободно по цялата дължина на полуоската.Пробван ремонт е с ъглошлайф (рязане на шайбата)отстранява се и продължаваш без нея няма да забележиш или усетиш липсата и тя е като "апандисита".

Колега,колата е Пасат Б5,с надлъжен двигател-за каква дълга полуоска говориш?Да нямяш предвид голф или друг модел с напречен двигател?

keymaker

Мнениеот keymaker » Пет 22 окт 2010 13:10

:oops: не съм прочел .

banov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот banov » Пет 22 окт 2010 21:36

залагам си моя пасат че е от шайбата на алтернатора дето съм писал по горе :да:

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Съб 23 окт 2010 9:01

banov написа:залагам си моя пасат че е от шайбата на алтернатора дето съм писал по горе :да:

Много си далеч от истината :да: От тая шайба може да ти потъва воляна понякога, но няма да тресе предницата ;)

Върни се в “Passat”